3:2
(0:0, 3:1, 0:1)

06.12.2012 / Lucie Mužíková

06.12.2012 17:00, Extraliga juniorů - 23. kolo

HC Škoda Plzeň

Příhoda - Andrlík, Holý, Kubík, Marcel, Moravčík, Slavík, Šmíd - Mašek, Němec, Noga, Pacanda, Pašek, Pejchar, Přikryl, Schleiss, Šimandl, Tulačka, Zimmermann
3

HC Dukla Jihlava

Fučík - Čermák, Dundáček, Polívka, Tobola H., Tobola P., Žáček - Gregar, Horký, Kuchta, Lupač, Mandát, Mikeš, Peška, Přidal, Vantuch, Vlček, Zídek
2
Branky a nahrávky: 38. Pejchar (Schleiss, Příhoda), 39. Pacanda (Schleiss), 40. Mašek (Andrlík, Zimmermann) - 30. Čermák (Zídek), 47. Gregar (Mandát, Tobola P.). Rozhodčí: Lacina - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:7, navíc Šmíd (PLZ) 10 min. OT - Tobola H. (JIH) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 54. Střely na branku: 25:24. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

Průběh utkání

Úvodní minuty duelu patřily hostujícímu celku, který se na ledě Plzně rychle rozkoukal a hýřil aktivitou. Za to byl po zásluze odměněn přesilovou hrou, která však paradoxně nakopla do tempa domácí. Ti si poté taktéž mohli zahrát v početní převaze a postarali se též o první zajímavou akci duelu. To Fučíkovi vypadla z náručí ostrá střela od modré a Kepkovi chyběl půlkrok, aby dosáhl na dorážku. A protože ani série dalších vyloučení, respektive přesilovek nepřinesla vzruch na plzeňský led, rozešla se mužstva za bezbrankového stavu.

To už neplatilo v prostřední třetině, když přesně v polovině duelu poslal hosty do vedení věkem ještě starší dorostenec Roman Čermák. Indiáni sice následně pohrdli dvojnásobnou přesilovkou, nicméně dlouho toho nemuseli litovat, protože dvě vteřiny po návratu prvního hříšníka vyrovnal Daniel Pejchar, který uplatnil svůj důraz na brankovišti. A v ČEZ Aréně bylo následně ještě veseleji. V další přesilovce vypálil Tomáš Pacanda od modré čáry a jeho střela mu sedla tak perfektně, že zapadla do horního růžku Fučíkovy branky. A aby toho nebylo na hosty málo, Filip Mašek jim třetí brankou "osladil" odchod do kabin.

Dvougólový náskok Plzni však nevydržel dlouho. V 47. minutě Mandát našel ideálně zpoza branky mezi kruhy Martina Gregara, který neváhal a poslal kotouč za Příhodu. Klid na plzeňské hokejky mohl vrátit Schleiss, ale po jeho exhibičním průjezdu mu síly už na dobrou střelu už nezbyly síly. Naopak vyrovnávací branku měl na hokejce Přidal po zmatcích v domácím pásmu, ale prázdnou brankou pohrdl. A když Dukla nezvládla ani hru bez brankáře, odjela z Plzně smutná a s prázdnou.

Ohlasy trenérů

David Bruk (Plzeň): Výhry si velice ceníme, už jsme ji potřebovali jako sůl. Je cennější navíc o to, že jsme si ji opravdu vybojovali a nerodila se nijak lehce. Pozitivně hodnotím dnes výkon gólmana Příhody a naše dvě proměněné přesilovky, díky kterým jsme otočili duel. Nyní nás čekají tři těžká utkání na Moravě, jež nás prověří, jak jsme na tom.