2:3sn
(2:1, 0:1, 0:0)

Dorostenci ztratili dvoubrankové vedení a podlehli Spartě po nájezdech

30.09.2012 / David Suchý

Pražská Sparta dorazila v neděli odpoledne na jihlavský zimní stadion. Jakoby ještě v autobuse měli Pražané své myšlenky, když po dvou vlastních hrubkách prohrávali 0:2. Utkání se jim ale podařilo otočit a po samostatných nájezdech vyhrát 3:2. Jihlava tak zůstala pouze s bodem.
30.09.2012 16:00, Extraliga mladšího dorostu - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Vítešník - Váňa, Pospíchal, Wasserbauer, Pražák, Huňáček, Dorrer - Kousal, Hrala, Oščádal - Čermák, Najman, Havránek - Indra, Mejzlík, Peschout.
2

HC Sparta Praha

Brízgala (6.Nahodil) - Janda, Kalina, Hůla, Sedlák, Sekera, Sedliský, R. Jeřábek - Svoboda, Zídek, Procházka - Pšenička, Komárek, Chlouba - F. Jeřábek, Jandus, Michnáč - Jandus, Zářecký, Seniov.
3
Branky a nahrávky: 5. Kousal, 6. Havránek (Wasserbauer), 65. Komárek - 16. Svoboda, 32. Svoboda (Procházka) . Rozhodčí: M. Honza -F. Honza - Stehlík. Vyloučení: 8:9 + Svoboda 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 86. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

Průběh utkání

Parádní vstup do utkání předvedli domácí. Jedinou kaňkou byla minela Wasserbauera, který málem namazal na první branku Svobodovi. Přeci jenom se, ale jako první prosadila Dukla. Na časomíře bylo 4:59, když předvedl hrozivý kiks za brankou Brízgala, který byl obehrán a puk si srazil do prázdné branky sám. Gól si připsal Pavel Kousal – 1:0. Pouhé půl minuty trvalo než se Jihlava prosadila znova. Na 2:0 dal branku Tomáš Havránek, který napálil brankaře a se štěstím pozoroval, jak si puk do branky srazili obránci sami – 2:0. Kontaktní branku vystřelil stejně jako Kousal v oslabení sparťanský Martin Svoboda, který si projel celé hřiště vymíchal brankaře – 1:2.

V druhé části měla možnost vyrovnat Sparta, která se prosadila vysokou smečí jednoho z útočníků. Rozhodčí, ale vysokou hůl viděl a branku neuznal. Netrvalo dlouho a Sparta přeci jenom srovnala. Zásluhu na tom měl Martin Svoboda, který opět udělal za soupeřů sloupy a neskutečně vymetl šibenici – 2:2. V závěru měla Sparta ještě několik šancí prosadit se, ale ani jednou nedokázala puk dostat za brankovou čáru.

Třetí část utkání se nesla spíše ve znamení přesilových her. Jako kdyby se týmy domluvily, že si vyzkouší přesilovky. Celkem 9 trestů bylo v této části k vidění. Za zmínění stály jenom šance Dorrera a Svobody.Ti, ale ztroskotali na brankařích.

V prodloužení předvedl jedinou pořádnou akci Michnáč, který si prohodil obránce, ale nedokázal přes Vítešníka zakončit.

Nájezdy ovládla Sparta suverénním způsobem. Všichni hráči s eskem na hrudi proměnili a vystřelili si tak extrabod. Vítězný nájezd si připsal Petr Kalina

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (Dukla Jihlava): „Hráče musím spíš pochválit za bojovný výkon, který předváděli. Padali do střel hodně střel zblokovali. Z tohoto pohledu se mi výkon líbil. V závěrečné části nám pouze štěstí chybělo ke vstřelení rozhodující branky.“

Radomír Kužílek(Sparta Praha): „ Ze začátku jsme předvedli nemastný, neslaný výkon. Dostali jsme dva špatné góly. Potom se hra zvedla a kluci předváděli pěkné akce, na kterých se jim zvedlo sebevědomí. Dali jsme dva góly, po kterých jsme měli více ze hry. Třetí část jsme kazili vlastní nedisciplinovaní. Prodloužení bylo 50 na 50, ale na nájezdy jsme věděli, že bod navíc vybojujem.“