2:7
(2:1, 0:5, 0:1)

Mladší dorostenci vysoko prohráli s Pardubicemi

28.10.2012 / Tomáš Lysý

Po třech venkovních zápasech přivítali mladší dorostenci Dukly na vlastním ledě hokejisty Pardubic. Hosté rychle vstřelili úvodní gól, ale ještě do páté minuty stihla Jihlava otočit skóre zásluhou Vladimíra Oščádala a Richarda Peschouta. Další góly však již padaly pouze do domácí sítě. V prostřední části hry se Pardubičtí prosadili dokonce pětkrát a strhli tak výsledek na svoji stranu. Poslední třetinu pak hosté přidali ještě jeden gól a odvážejí si z Horáckého zimního stadionu vysoké vítězství.
28.10.2012 12:00, Extraliga mladšího dorostu - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Vítešník (41. Škarek) - Havelka, Pospíchal, Dörrer, Huňáček, Wasserbauer, Pražák - Čermák, Najman, Havránek - Kousal, Mejzlík, Oščádal - Váňa, Peschout, Bína
2

HC Dynamo Pardubice

Groh (6. Klouček) - Franc, Rudy, Voltner, Budík, Kučera, Mikulčák, Boček, Horyna - Rohlík, Špaček, Kusý - Voženílek, Martinec, Macháček - Jajcay, Zadina, Frydrych - Bureš, Hoskovec, Bor
7
Branky a nahrávky: 5. Oščádal (Mejzlík, Pospíchal), 6. Peschout (Bína) - 2. Machaček (Martinec, Budík), 24. Franc (Kusý, Špaček), 34. Zadina (Jajcay, Frydrych), 35. Kusý (Rohlík, Špaček), 36. Kusý (Špaček , Franc), 40. Zadina (Jajcay), 50. Jajcay (Martinec). Rozhodčí: Doležal - Lamberský, Stehlík. Vyloučení: 6:5, navíc Franc (PCE) 10 min. OT. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 23:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:7.

Průběh utkání

Úvod utkání asi nevyšel Dukle podle jejich představ. Již v první minutě dostali hosté výhodu přesilové hry, kterou také využili. V nepřehledné situaci před domácí brankou se nejlépe zorientoval Tomáš Macháček, který tak otevřel skóre - 0:1. Odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Jihlava nabruslila před pardubického gólmana, Mejzlík našel zcela volného Vladimíra Oščádala a ten srovnal stav zápasu na 1:1. Za padesát tři vteřin přišla pro pardubické hráče další studená sprcha. Domácí hráči zavezli puk do útočného pásma, v závaru před brankou se s notnou dávkou štěstí prosadil Richard Peschout a otočil tak stav zápasu na 2:1.

Dva rychlé góly už byly hodně i na Dominika Groha, který tak přepustil místo v hostující svatyni Milanu Kloučkovi. Hokejisty Pardubic však rychlý obrat vývoje utkání nezaskočil a nadále měli více ze hry. Protože ale Vítešník po hezké kombinaci hostů zalehl puk a střela Frydrycha jen těsně minula levý horní roh jihlavské branky, stav se do konce první třetiny již nezměnil.

Druhá část hry byla jasně v režii hostů. Stejně jako na začátku části první měli hráči s Koněm ve znaku možnost přesilové hry a opět jí využili. Špaček s Kusým zakombinovali před gólmanem Dukly, puk se následně dostal k Martinu Francovi, pro jehož již nebyl problém srovnat stav zápasu 2:2. Následně se snažili strhnout vedení na stranu Jihlavy Najman s Havránkem, jenže oba si vylámali zuby na Kloučkovi.

Konec druhé třetiny si jihlavští mladíci určitě za rámeček nedají. Nejprve se ve třicáté čtvrté minutě osvobodili hosté z tlaku domácích, Frydrych s Jajcayem hezky zakombinovali a Filip Zadina vrátil Pardubicím vedení - 2:3. O čtrnáct vteřin později již vedli hráči v červených dresech o dva góly, když se prosadil Denis Kusý – 2:4. Černou minutu a čtvrt v podání Dukly pak zakončil druhým gólem za sebou Denis Kusý, když dorazil do branky puk po hezké akci Špačka s Francem - 2:5.

Tato část prakticky rozhodla o vítězi utkání. Aby toho nebylo málo, pátý gól hostů ve druhé třetině přidal pětapadesát vteřin před koncem Filip Zadina - 2:6. Vítešník sice stihl zasáhnout před Jajcayem, ale na dorážku pardubického útočníka, který zaznamenal svůj druhý úspěch v dnešním zápase, už byl krátký.

Před třetí třetinou Jihlava vyměnila brankáře a místo Radka Vítešníka šel závěrečnou dvacetiminutovku odchytat nejmladší člen domácí družiny, dvanáctiletý Jakub Škarek. I přes čtyřbrankové vedení hosté pokračovali v tlaku a náhradní brankář Dukly se několikrát vyznamenal. V padesáté minutě však inkasoval také on, když si trošku smolně srazil do branky střelu Andrease Jajcaye – 2:7.

Zbytek utkání už se pouze dohrával. O vítězi bylo dlouho dopředu rozhodnuto a i přes tři vyloučení došel zápas do klidného konce. Pardubice tak oplatili Jihlavě porážku z prvního vzájemného zápasu a na cestu domů si odvážejí tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (HC Dukla Jihlava): „Dnešní utkání pro nás bylo víceméně dvouhodinovým školením od soupeře. Dnes na utkání hledáme těžko nějaká pozitiva. Nebyli jsme schopní se držet puku, rychle jsme kotouč ztráceli. V obranné fázi jsme měli velké problémy, dostávali jsme se pod tlak a dělali jsme chyby. Pokusíme se hrát lépe, musíme se zlepšit ve všech činnostech, od bruslení až po střely a nahrávky.“

Marek Zadina (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Až na první třetinu jsme měli pod kontrolou hru. Stříleli jsme góly ve druhé třetině, kterou jsme vyhráli. První třetina byla z naší strany hrozná. Kluci neměli vůbec pohyb, nedohrávali soupeře, a proto jsme ji také prohráli 1:2. V kabině jsme o tom mluvili, hru jsme stáhli na tři lajny. Kluci začali víc bruslit a bojovat. Pak už jsme měli celý zápas pod kontrolou.“