3:5
(0:1, 1:3, 2:1)

Mladší dorostenci prohráli potřetí v řadě

04.11.2012 / Vlasta Hledíková

V nedělním utkání přivítali mladší dorostenci Dukly druhý tým tabulky z Liberce. Jihlavští mladíci chtěli napravit poslední domácí prohru s Pardubicemi. Naopak Bílí Tygři se vezou na vítězné vlně, posledních osm zápasů neprohráli. Domácí měli v průběhu první části několik šancí, které nevyužili a tak do šaten odcházeli za stavu 0:1 ve prospěch Liberce. Ve druhé třetině se několikrát měnil stav. I třetí třetina byla na gólové situace bohatá. Domácí hráči se nevzdávali a mohutně dotahovali. Liberečtí hokejisté nakonec vstřelili ještě jednu branku a pojistili si tak vítězství 5:3. Za domácí se dvakrát prosadil David Čermák, který nejprve snižoval na 1:2 na začátku druhé třetiny a puk dostal do brankoviště ještě ve třetí třetině a opět snižoval na rozdíl jedné branky (3:4). V zápase si připsal několik úspěšných akcí na své konto i gólman Jihlavy Josef Kořenář.
04.11.2012 11:00, Extraliga mladšího dorostu - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Kořenář J. - Havelka, Pospíchal, Dörrer, Pražák, Váňa, Huňáček - Oščádal, Najman, Havránek - Kousal, Mejzlík, Čermák - Křížek, Peschout, Bína - Kořenář M., Indra
3

Bílí Tygři Liberec

Stezska - Němeček, Mečíř, Husa, Balabán, Kysilka, Eichler, Čechura, Velechovský - Bělohorský, Lakatoš, Chlum - Šír, Sviták, Solenský - Wiencek, Zachar, Antonín - Černý, Nezbeda, Straka
5
Branky a nahrávky: 31. Čermák, 44. Havránek, 44. Čermák(Kousal, Bína) - 5. Lakatoš (Bělohorský), 26. Sviták (Šír, Husa), 33. Bělohorský, 36. Wiencek (Nezbeda, Mečíř), 54. Bělohorský (Lakatoš). Rozhodčí: Polák - Honza F., Krejčí. Vyloučení: 2:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 22:40. Průběh utkání: 0:2, 1:4, 3:4, 3:5.

Průběh utkání

Do první třetiny vstoupili lépe hostující hráči. První vážnější ohrožení branky ovšem připravil domácí Tomáš Havránek, který se dostal až před Stezsku, který ale gólu zabránil. Jihlavští se následně dostali do několika šancí, ani jedna se ovšem za záda hostujícího gólmana nedostala. Dominik Lakatoš se po akci z protiútoku dostal až před Kořenáře, který se střelou nemohl nic udělat, a tak liberecký kapitán otevřel gólový účet utkání - 0:1.

Ve druhém dějství měli více příležitostí na změnu stavu Liberečtí. Hostující hráči několikrát prověřili Josefa Kořenáře, ten byl pozorný, střelu Petra Svitáka již nedokázal zneškodnit - 0:2. Na libereckého gólmana našel jako první recept David Čermák, který se dostal po samostatné akci až před branku a puk dopravil až za brankovou čáru - 1:2. Jihlavští po vstřeleném gólu ožili a pokoušeli se o vyrovnání utkání. To se ovšem nestalo, naopak inkasovali. Po třech minutách se dostal ke kotouči Matouš Bělohorský a přesnou střelou dostal Tygry do dvougólového náskoku - 1:3. I přes velkou snahu Kořenáře se za několik minut opět radovali hosté. Puk poslal pod horní tyč jeho branky Petr Wiencek - 1:4.

Od úvodního vhazování na začátku třetí třetiny bylo vidět, že domácím hráčům není skóre zápasu lhostejné. O změnu stavu se v rozmezí necelých dvaceti sekund ve 44. minutě postarali Tomáš Havránek a David Čermák. Havránek pálil po samostatné akci z mezikruží, Stezska byl proti ráně naprosto bezmocný - 2:4. Hned po vhazování se dostala k puku dvojice Kousal - Bína, tím připravili ránu pro Davida Čermáka, který se nemýlil, poslal puk za záda hostujícího gólmana - 3:4. Domácí se tak dotáhli na rozdíl jediného gólu. V následné přesilové hře Tygrů bylo k vidění několik šancí, stejně tak jako práce domácí obrany, gól sice nepadl, ale hosté se usadili v útočném pásmu. V čase 52:00 sice hosté dopravili puk do jihlavské klece, gól však byl dosažen až po přerušení hry, proto nemohl být uznán.

O půldruhé minuty později se hokejisté z města pod Ještědem radovali z regulérního gólu. Po rozehrávce Liberce se k puku dostal Matouš Bělohorský a puk nasměroval přímo do odkryté branky - 3:5. Jihlavští mladící se ještě pokoušeli nepříznivý stav korigovat, ale to se nepovedlo ani při přesilové hře minutu před koncem. Po poradě s trenérem se pokusili o zvrat i při power-play. Několikrát sice prověřili pozornost Stezsky, který však nedovolil, aby byla jakákoliv z jihlavských akcí proměněna. Utkání skončilo vítězstvím Bílých Tygrů z Liberce v poměru 5:3.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (HC Dukla Jihlava): „Dnes ten zápas po delším čase vypadal hokejově. Bylo to rychlé utkání. Dnes jsme relativně spokojeni, až na to, že jsme prohráli. Myslím si, že utkání rozhodla dvojice reprezentantů na straně Liberce - Bělohorský, Lakatoš. Ti ve fázi, když jsme se na ně dotáhli, byli schopní dát gól. Větší fyzická vyspělost a vůbec lepší bruslení vůči našim klukům, to byly ty dva góly, které rozhodly. Ale za dnešní utkání jsem hráče pochválil, na tomto výkonu se dá nějak stavět.“

Jiří Vozák (TJ Bílí Tygři Liberec): „První třetina byla hodně vyrovnaná, tam jsme dali šťastný gól. Ale další jsme v první třetině nedali. Ve druhé třetině to vypadlo, že utkání zvládneme úplně jednoduše, ale do třetí třetiny jsme vstoupili asi uspokojení, což se nám málem nevyplatilo. Zápas jsme si zkomplikovali, nakonec to bylo takové drama.“