5:1
(1:1, 3:0, 1:0)

Mladší dorostenci utnuli sérii sedmi proher, po nejistém začátku porazili Tábor

02.12.2012 / Vlasta Hledíková

Po nejistém začátku, kdy mladší dorostenci dlouho nestříleli, přišla úvodní střela Tomáše Havránka, která otevřela gólový účet nedělního utkání. Vedení však nebylo na dlouho, po minutě se červené světlo rozsvítilo za Škarkem. Ve druhé části byli střelecky při chuti domácí, kteří využili dvě přesilové hry a další branku přidali po chybě hostujícího gólmana, kterému střela proletěla těsně nad lapačkou. Do statistik se v nedělním zápase nejvýrazněji zapsal Tomáš Havránek, který nastřílel hattrick. Střelecky se také dařilo dvojici Ondřej Najman a David Čermák, která dala dva góly.
02.12.2012 11:30, Extraliga mladšího dorostu - 19. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek - Havelka, Pospíchal, Dörrer, Pražák, Hunáček - Čermák, Najman, Havránek - Oščádal, Mejzlík, Kousal - Křížek, Peschout, Bína - Kořenář, Chylík
5

HC Tábor

Novák M. - Vápeník, Dvořák, Růžek, Hošek, Duben, Hubáček - Hajič, Pastyřík, Kalaš - Prchal Vojtěch, Jelínek, Prchal Václav - Novák, Kadilak, Jansa - Trepka, Skalický, Raiterman
1
Branky a nahrávky: 11. Havránek (Pospíchal), 26. Havránek (Pospíchal), 33. Najman (Čermák ), 39. Čermák (Najman), 50. Havránek - 12. Hubáček (Prchal Václav). Rozhodčí: Dostál - Horký, Rampír. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 42:17. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.

Průběh utkání

V první části se ani jeden z dnešních soupeřů dlouho neodhodlal k žádné výraznější akci. Stav utkání se měnil až v polovině první části kdy Ladislav Pospíchal připravil střelu pro Tomáše Havránka. Jednogólový náskok dlouho domácím nevydržel. Po minutě se do šance dostal Filip Hubáček a stav byl opět nerozhodný - 1:1. Do vypršení časového limitu první třetiny nebyla na ledové ploše ke shlédnutí žádná akce, ze které by se dalo vystřelit či ohrozit klec na obou stranách kluziště.

Druhá část byla pro oči přítomných diváků mnohem záživnější. V přesilové hře se k dorážce dostal Tomáš Havránek, ten se nemýlil a poslal kotouč do odkryté části brány. Jako další se do statistik zapsala dvojice Ondřej Najman a David Čermák . Prvně jmenovaný poslal puk do klece nad lapačkou Nováka po přihrávce Čermáka. I u dalšího gólu, který padl v přesilové hře, byla tato dvojice, Najman nedokázal kotouč poslat za záda hostujícího gólmana, ale k dorážce se dostal David Čermák, který se nemýlil a zvýšil náskok Dukly již na tři góly - 4:1.

Na začátku třetí třetiny se hosté z Tábora snažili o změnu stavu, to se však nedařilo a tak se hosté začali bránit domácímu tlaku v rozporu s pravidly. První střelecké pokusy Najmana s Havránkem v této časti, byly zlikvidovány Novákem. Po nepřehledné situaci, která nastala před hostujícím strážcem svatyně, si převzal puk od obránců Tábora Tomáš Havránek a připsal si tak na svůj účet třetí gól v dnešním utkání - 5:1.

Ve druhé polovině poslední části se hosté začali chovat velmi nesportovně. Hra byla velmi tvrdá. Po ataku Petra Hoška odcházel s velkými problémy na střídačku Vladimír Oščádal. I když rozhodčí tyto zákroky trestali, táborští hráči se opakovaně pouštěli do velmi tvrdých soubojů, za které si chodili na trestnou lavici odpočinout. Dukla přerušila sérii sedmi proher a zaslouženě si do tabulky připsala tři body za výhru.

Ohlasy trenérů

Jiří Jugwirth (HC Dukla Jihlava): My jsme dneska hráli proti Táboru, který je sice poslední, ale má v týmu několik velkých a urostlých hráčů, kdežto naši hráči jsou menšího vzrůstu. První třetinu jsme s tím měli problémy, přetlačování na nás platilo. Ve druhé části jsme měli tlak a odskočili jsme na 4:1. Tím jsme byli rozjetí a za tohoto stavu se hraje lépe než za stavu 1:1. Mohli jsme zkoušet věci, které děláme v tréninku. Některé tam byly sice vidět, ale hodně věcí trénujeme a hráči to pak vyřeší v zápase nějak jinak. Třeba střelba od modré, těch bylo asi patnáct, ale jednou je to pořádná rána, podruhé ne. Musíme na dost věcech ještě zapracovat.

Pavel Pýcha (HC Tábor): První třetina byla vyrovnaná. Snažili jsme se vše dohrávat a vypadala pro nás dobře. Ve druhé třetině se vše zlomilo jedním faulem, kdy jsme dostali gól v oslabení. Následně přišla další chyba z přemíry snahy, kdy obránce neměl hráče, kterého měl a jel pomoct někam jinam. Tím se vše zlomilo a za stavu 4:1 jsme mohli do hry pustit i čtvrtou pětku, aby si trošku zahrála.