2:3
(1:2, 0:1, 1:0)

Mladší dorostenci podlehli Pardubicím kvůli nepovedenému vstupu do utkání

24.02.2013 / Vlasta Hledíková

V nedělním odpoledním utkání se střetli domácí hráči s týmem HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Oba týmy mají za sebou smolnou sérii proher, kterou chtěly ukončit, to se podařilo hostujícím Pardubicím. Do utkání vstoupili aktivněji hosté, kteří se prosadili po osmi minutách hry. V utkání, se u kotouče drželi spíše hosté, kteří po čtyřiceti minutách vedli již 3:1. Za domácí se dokázal prosadit jako první pět minut před koncem první části Ondřej Najman.
24.02.2013 13:45, Extraliga mladšího dorostu - 30. kolo

HC Dukla Jihlava

Kořenář J. - Váňa, Pražák, Havelka, Huňáček, Šlapáček, Dörrer - Čermák, Najman, Chylík - Kousal, Mejzlík, Oščádal - Kžížek, Peschout, Indra - Kořenář M.
2

HC Dynamo Pardubice

Groh (Klouček) - Voltner, Franc, Horyna, Vála, Mikulčák, Kučera, Boček, Leder - Krejčík, Zadina, Jajcay - Kusý, Martinec, Hoskovec - Bor, Bureš, Dušek - Macháček, Voženílek, Kubišta
3
Branky a nahrávky: 15. Najman (Čermák), 42. Kousal (Pražák) - 8. Vála (Kusý), 11. Bor (Dušek), 28. Zadina (Krejčík, Jajcay). Rozhodčí: Doležal - Krejčík, StehlíK. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 28:33. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.

Průběh utkání

Nástup do nedělního utkání byl zprvu opatrný. Jako první se však osmělili hosté a začali na Josefa Kořenáře posílat jednu pumelici za druhou. Domácím se nedařilo přejít přes střední pásmo a každá jejich akce byla pozornými obránci Pardubic. Prvního gólu se dočkali hosté, kteří v osmé minutě využili početní výhodu. Střelcem se stal Ondřej Vála, který tak otevřel gólový účet utkání - 0:1. I druhý gól inkasovali domácí. V nepřehledné situaci před Josefem Kořenářem uklidil do sítě odražený kotouč Roman Bor - 0:1. V patnácté minutě se z gólu radovali domácí. Ondřej Najman předvedl parádní únik a zakončil nechytatelnou střelou pod víko 1:2. Do první přestávky se u puku střídali domácí i hosté. Žádné větší akce se však přítomní diváci nedočkali.

Druhá část se nesla v duchu hry Pardubic, které diktovali tempo hry v téměř celém průběhu třetiny. I když si Dukla dokázala připravit několik zajímavých a nebezpečných situací, ani jednou za celých dvacet minut se nepodařilo prostřelit Dominika Groha. Dukla nedokázala k vyrovnání stavu využit ani jednu z přesilových her, které měla ve druhé třetině k dispozici. Ve dvacáté osmé minutě se za Kořenářem rozsvítilo červené světlo po střele Filipa Zadiny - 1:3. Tlak, který domácí předváděli v posledních třech minutách nepřinesl kýžené ovoce. Střely, které se dostaly před Dominika Groha byly do jediné zneškodněny.

Po dvou minutách poslední dvacetiminutovky se prosadili domácí. Pavel Kousal našel odražený puk mezi betonem a brankovou konstrukcí a puk postrčil do brankoviště - 2:3. Ani ve dvou početních výhodách se hráči s ježkem na prsou nedokázali prosadit. Pět minut před koncem se dostal do příležitosti Ondřej Najman, ale jeho střela skončila na výstroji Dominika Groha. Následně se černého kusu gumy ujali hosté a do konce utkání si pohlídali stav utkání ve svůj prospěch.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Myslím, že první třetinu jsme byli lepší. Měli jsme tempo ještě ze sobotního utkání v Brně, ale pak jsme se přizpůsobili tempu domácích. I když jsme měli více ze hry, pohyb už nebyl takový jako na začátku utkání. Začátek třetí třetiny byl klasický nástup, dostali jsme rychlý gól. Poté jsme museli hráče více rozpohybovat a povzbudit abychom zápas dotáhli do vítězného konce.“

Jiří Jungwirth (HC Dukla Jihlava): „Soupeř dnes začal velmi dobře, aktivně. Hned na začátku nás dostal pod tlak a výsledkem bylo dvoubrankové vedení během deseti minut. Před koncem třetiny se nám podařilo tlak zmírnit gólem. Od druhé třetiny jsme začali hrát slušně, určitě jsme soupeře přehráli, bohužel bez brankového efektu. Poslední část byla taková nemastná, neslaná z obou stran. Díky vstupu do utkání dopadl dnešní zápas lépe pro soupeře.“