4:1
(1:0, 0:1, 3:0)

Mladší dorostenci nezvládli poslední třetinu

28.02.2013 / Filip Červinka

Ve čtvrtek zajížděli mladší dorostenci do Hradce Králové, aby zde odehráli 31. kolo ELIOD extraligy. Do vedení se dostali domácí hokejisté. Ve druhé třetině, ve 34. minutě, vyrovnal po přihrávce Richarda Peschouta Lukáš Křížek. To však bylo ze strany Jihlavy vše. Východočeši v poslední třetině vstřelili tři branky a radovali se ze zisku tří bodů a z výhry 4:1.
28.02.2013 12:00, Extraliga mladšího dorostu - 31. kolo

Hradec Králové

Červený - Veselý, Hronek, Luštinec, Hroudný, Píč, Fanderlik, Čech, Muška - Matouš, Šebek, Zahradník, Martinec, Malík, Netušil, Hnik, Hofman, Štohanzl, Matějček, Chalupa
4

HC Dukla Jihlava

Vítešník - Havelka, Pražák, Dörrer, Šlapáček, Váňa, Huňáček - Čermák, Křížek, Najman, Chylík, Mejzlík, Peschout, Indra, Kousal, Oščádal
1
Branky a nahrávky: 8. Hroudný (Martinec), 47. Zahradník (Veselý), 58. Chalupa (Zahradník), 59. Zahradník (Chalupa) – 34. Křížek (Peschout). Rozhodčí: Veselý – Novák, Pechánek. Vyloučení: 7:8, navíc Hofman (HKR) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 72. Střely na branku: 44:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Průběh utkání

Převaha Královských lvů skončila jedinou brankou

Domácí hráči vlétli do zápasu jako uragán. Jihlavským se z kolotoče hradecké mašiny musela točit hlava, v první periodě opravdu existovalo pouze jedno mužstvo. Úvodní branka však přišla až v polovině třetiny. Po tvrdé a přesné ráně Kryštofa Hroudného z vrcholu kruhů se jihlavská síť blahodárně zavlnila – 1:0.

Další zásah už však nepřišel. Hráči z Vysočiny se nemohli dostat ze sevření Lvů a s nadšením vyhlíželi konec první periody. Hradečtí si vytvářeli nespočet šancí, avšak všechny likvidoval perfektně chytající brankář Vítešník. Hostující celek tak měl co napravovat a mohl být rád za jednu obdrženou branku.

Zlepšený výkon Jihlavy znamenal vyrovnání

Hradečtí nechtěli po pauze na nic čekat a do svého soka se pustili ve stejném stylu jako v předchozí třetině. Celkem brzy se ale ze jejich hry vytratila jiskra, Jihlava se tak pomalu dostávala ke slovu. Prostřední část přinesla celkem vyrovnanou bitvu, i když iniciativa byla neustále na holích Východočechů.

Přišel ale moment, ve kterém hradečtí obránci chybovali na útočné modré. Puk se podařilo vypíchnout Peschoutovi, a ten posunul na rozjetého Lukáše Křížka. Následoval průnik kolem mantinelu a střela tahem k pravé tyči Červeného svatyně – 1:1. Stav byl rázem vyrovnaný a vstřelená branka hosty nakopla.

Hradečtí strhli vítězství na svou stranu

V závěrečné fázi utkání to už zase byl Hradec z první třetiny. Domácí se snažili co nejvíce svého soupeře napadat, a to se jim vyplácelo. Hostující celek měl velké potíže reagovat na tak aktivní hru, a z ní vyplynula i rozdílová branka z hole Tomáše Zahradníka. Emil Veselý vybojoval kotouč uprostřed kluziště a poslal ho jmenovanému spoluhráči, který jel zcela osamocený na branku Jihlavy a trefil se nad lapačku Vítešníka – 2:1.

V závěru utkání měli hradečtí hokejisté možnost přesilové hry. S tou naložili více než dobře a po krásné kombinaci nahrávajícího Tomáše Zahradníka a do prázdné branky střílejícího Davida Chalupy tu byla pojistka na 3:1.

To ale nebylo vše, také domácí šli ještě do čtyř a soupeř se odhodlal ke hře bez brankáře. Této příležitosti perfektně využil Tomáš Zahradník, který z půlky hřiště trefil opuštěnou klec – 4:1.

Ohlasy trenérů

Tomáš Martinec (Královští lvi Hradec Králové): Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Výborně jsme napadali a Jihlavu jsme od začátku přehrávali. Trápili jsme se jen v koncovce, kde nám chyběl větší důraz.

Jiří Jungwirth (HC Dukla Jihlava): Z naší strany není moc co hodnotit. Celý zápas jsme tahali vyloženě za kratší konec, nebylo tam od nás pořádně nic. Soupeř také nehrál nic světoborného, ale ti hráči víc chtěli, byli v soubojích agresivnější. Rozdíl byl v tom, že se na puku udrželi, a my ne. Bez puku se hrát nedá.