2:3
(1:1, 0:1, 1:1)

Mladší dorostenci podlehli těsně Mladé Boleslavi

14.03.2013 / Tomáš Lysý

Předposlední domácí zápas sezony měli na programu mladší dorostenci Dukly. Začali v něm výborně, protože hned v první minutě se prosadil Vladimír Oščádal. Do konce první třetiny ale stihli hosté zásluhou Prokopa vyrovnat. Ve druhé dvacetiminutovce se prosadil pouze jeden tým, a to Boleslavští, když rozvlnil síť za zády Vítešníka Veselý. Třetí část hry začala Jihlava velkým náporem, ale Oščádal trefil pouze dvakrát tyč. Naopak „Bolka“ se prosadila šťastným gólem Vajsejtla. Za červenožluté ještě stihl snížit Lukáš Křížek, ale víc gólů v zápase už k vidění, i přes závěrečnou power-play, nebylo. Mladá Boleslav si tak z Vysočiny odváží tři body.
14.03.2013 15:00, Extraliga mladšího dorostu - 34. kolo

HC Dukla Jihlava

Vítešník - Váňa, Pražák, Havelka, Huňáček, Šlapáček, Dörrer - Kousal, Najman, Oščádal, Kořenář M., Pospíchal, Křížek - Čermák, Chylík
2

BK Mladá Boleslav

Růžička - Marček, Makovička, Tichý, Mattis, Mitter, Mašek, Řečínský - Vaníček, Vajsejtl, Hochman - Planý, Veselý, Prokop - Ďurač, Skořepa, Uřidil - Kysela, Kerda
3
Branky a nahrávky: 1. Oščádal (Najman), 52. Křížek (Kořenář, Havelka) – 16. Prokop (Vaníček), 28. Veselý (Planý), 51. Vajsejtl (Vaníček). Rozhodčí: Paulík - Fiksa, Lisa. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 56. Střely na branku: 39:36. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3.

Průběh utkání

Před vzájemným zápasem těchto dvou celků už byly karty dlouho dopředu jasné. Dukla v poklidu dohrává sezonu, ve které už neskončí lépe než na osmém místě. Mladá Boleslav naopak šanci na postup do finálové šestice ztratila, když na druhé postupové místo ztrácí téměř třicet bodů.

Vstup do zápasu se mnohem lépe vydařil Jihlavě, která se už po čtrnácti vteřinách hry dostala do vedení. Domácí vyhráli buly a Najman přenesl puk až před gólmana Růžičku. Nestřílel, ale ještě nahrál zcela volnému Vladimíru Oščádalovi, který bleskurychle otevřel skóre - 1:0. Hosty ale inkasovaný gól nabudil a dlouho byli lepším týmem, zejména Dominik Skořepa hýřil aktivitou, střelbou a nápady. Ve dvanácté minutě si útočník hostů nabruslil až před Vítešníka, ale zlikvidoval jak jeho střelu, tak i dorážku. Zaslouženého vyrovnání se tak Boleslav dočkala až čtyři minuty před sirénou. Vaníček našel před brankou volného Jana Prokopa, který srovnal stav zápasu - 1:1.

Konec první části hry a začátek druhé dvacetiminutovky byl ve znamení přesilové hry Dukly. V ní si ale žlutočervení, stejně jako ve své první početní převaze, žádnou šanci nevytvořili. Chvílemi rozháranou hru tak přerušilo až další vyloučení hostujícího hráče. Jenže Jihlava se ze svých předchozích dvou špatných přesilovek nepoučila, takže přišel zákonitý trest. Červenožlutí ztratili puk a na Vítešníka se řítili dva hráči hostů proti jednomu domácímu obránci. Planý viděl před brankou najíždějícího Jiřího Veselého, a tomu již nedělalo žádný problém poslat puk kolem gólmanova levého betonu - 1:2. Boleslav následně dostala výhodu přesilové hry, ale nevypracovala si v ní žádnou šanci. Tu měla až při hře v plném počtu hráčů, kdy střelu Planého z levého kruhu ukryl domácí gólman efektním semaforem do lapačky. Poté měly ještě oba týmy výhodu další přesilovky, ale stav se neměnil.

Poslední třetinu začali červenožlutí mnohem aktivněji. Nejprve Kořenář nepřehodil téměř ležícího Růžičku. O chvíli později se Oščádal uvolnil přes obránce Mizera, ale jeho pokus zastavila spojnice břevna a tyče. Poté dvakrát vyzkoušel pozornost gólmana hostů Najman, ani on se však neprosadil. První střelu třetí třetiny si tak Boleslav připsala až po šesti minutách hry, kdy Veselý nadvakrát nepřekonal Vítešníka. Oščádal měl pak opět smůlu při zakončení, když tentokrát trefil tyč.

Udeřilo tak na druhé straně. Tyčkou odražený puk sebral Vaníček, zatáhl jej do útočného pásma a vystřelil. Jeho hodně nepřesný pokus se ale dostal k Pavlu Vajsejtlovi, který zvýšil na rozdíl dvou branek - 1:3. Ani ne o minutu později ale Dukla snížila. Po hezké kombinaci Havelky s Kořenářem zakončoval u pravé tyčky volný Lukáš Křížek – 2:3. I přes několik dalších šancí Jihlavy se už stav nezměnil, naopak Boleslav mohla po tečované střele Uřidiila stvrdit svoji výhru. V závěru se domácí ještě pokusili o power-play, ale Mladá Boleslav si již výhru pohlídala a odváží si tak domů tři body.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Od nás to nebyl dobrý výkon. Samozřejmě si cením vítězství, ale hra nebyla vůbec podle mojich představ. Na klucích se asi podepsalo to, že někteří kluci se mnou byli na dvojutkání v Salzburgu, měli jsme jeden den pauzu a na pohybu to dnes bylo znát. Ta síla v nich už nebyla, ruce nohy jim nešli. Ale přesto jsme utkání dotáhli do vítězného konce a za to musím klukům poděkovat.

Jiří Jungwirth (HC Dukla Jihlava): Dnešní zápas byl další zápas, asi již jedenáctý v sezoně, kdy jsme prohráli o gól. Ze začátku jsme dali rychlý gól, pak byl lepší soupeř, kdy měl dvě tři gólovky, které nedal, ale dal šťastný gól, kdy se to odrazilo z rohu podél našeho gólmana. Druhá část byla vyrovnaná a šancí bylo na obou stranách stejně. Soupeř v oslabení ujel po naší chybě a dal gól. Ve třetí části jsme byli výrazně lepší, něli jsme spoustu šancí a dali jsme dvě tyče, jenže soupeř zase jednou ujel a dostali jsme nešťastný gól. Kluci mají pochvalu za poslední část, kdy bojovali jak měli. V celé sezoně nás trápí nedůraz v koncovce. Dnes jsme třeba měli dvě tyčky a několik dalších šancí, naopak soupeř dal šťastné góly, byl prostě šťastnější a vyhrál.