1:7
(0:2, 0:3 ,1:2)

Mladší dorost zakončil sezonu vysokou porážkou od Brna

24.03.2013

K poslednímu zápasu nastoupili mladší dorostenci Dukly proti již jistému účastníkovi finálové skupiny o mistrovský titul, Kometě Brno. Hosté přijeli v plné sestavě a brzy to bylo na stavu zápasu vidět. Po první dvacetiminutovce vedli o dva góly a ve druhé části hry přidali další tři branky. Gólové představení hostů pokračovalo i na začátku poslední části, když se podruhé v zápase trefili Heindrich s Dvořákem. Čestný úspěch Dukly a její poslední gól v této sezoně zaznamenal osm minut před koncem Vladimír Oščádal.
24.03.2013 15:45, Extraliga mladšího dorostu - 36. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek – Pospíchal, Havelka, Pražák, Dörrer, Huňáček – Kousal, Najman, Oščádal – Indra, Křížek, Mejzlík – Čermák, Chylík, Peschout
1

HC Kometa Brno

Slavíček – Hájek, Jirůšek, Kališ, Zukal, Šnajnar, Zbořil, Sedláček – Koblížek, Heindrich, Dvořák – Šmída, Havlát, Hroudný – Kratochvíl, Dymáček, Dufek
7
Branky a nahrávky: 52. Oščádal (Najman) – 6. Dufek (Dymáček, Kratochvíl), 15. Dufek (Zbořil), 23. Dvořák (Sedláček, Koblížek), 24. Heinrich (Kratochvíl, Zukal), 27. Dymáček (Zbořil, Dufek), 43. Heinrich (Hájek), 45. Dvořák (Hroudný, Šnajnar). Rozhodčí: Pokorný – Klouda, Rampír. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 36. Střely na branku: 19:45. Průběh utkání: 0:7, 1:7.

Průběh utkání

Začátek zápasu byl velmi opatrný a oba týmy se v úvodních pár minutách zápasu nemohly dostat k pořádné akci. Po pěti minutách tak nečekaně udeřilo. Kometa se dostala do rychlého protiútoku dva na jednoho, Roman Dymáček viděl před brankou najíždějícího spoluhráče Jana Dufka, kterému přihrál puk a útočník Brna se trefil po ledě přesně k pravé tyči Škarkovy branky - 0:1. Domácí měli poté možnost vyrovnat stav utkání ve dvou po sobě jdoucích přesilových hrách. Ty se jim však vůbec nepovedli a Slavíčka v brance Komety téměř neohrozili. Udeřilo tak opět na druhé straně. Jakub Zbořil přenechal na pravém kruhu puk Janu Dufkovi, ten neotálel, vystřelil a trefou pod víko přidal svůj druhý gól - 0:2. Brněnští hokejisté měli i nadále více ze hry, ale Koblížek ve svém úniku přestřelil branku a stejný hráč na závěr první třetiny netrefil před prázdnou brankou skákající puk.

Druhá dvacetiminutovka byla jasně v režii hostů. Hned v jejím úvodu využil přesilovou hru Filip Dvořák, když se trefil z mezikruží po přihrávce Davida Sedláčka - 0:3. O šestatřicet vteřin později již vedla Kometa o čtyři branky. Aleš Heinrich se dostal ve středním pásmu k puku, během krátké chvíle předvedl výrazné zrychlení a nabruslil si až před Škarka, jehož lapačka máchla vzduchem naprázdno - 0:4. Hosté byli proti oslabené Dukle jasným pánem na ledě a ukazatel stavu zápasu to jen potvrzoval. Nedlouho po čtvrté brance se puk po ose Dufek – Zbořil dostal k Romanu Dymáčkovi, který přidal pátý gól Brna - 0:5. Jihlava poté hrála přesilovou hru, ale ani z té se jí nepodařilo skórovat. Devět vteřin před koncem mohl přidat šestý gól modrobílých Dufek, ale jeho teč po střele Hájka skončila těsně vedle pravé tyče.

V závěrečné třetině gólové hody pokračovaly. Po několika pokusech od modré, které ještě Škarek vyrazil, padl gól. Střelu Aleše Heinricha od modré totiž domácí gólman přes několik hráčů neviděl, takže skončila až za jeho zády - 0:6. Sedmý gól Brna přidal Filip Dvořák, který se po pasu Hroudného dostal až před branku Dukly a překonal brankáře střelou mezi betony - 0:7. Vzápětí se Brněnští už už radovali z další branky, když z bezprostřední blízkosti střílel Havlát. Puk po jeho ráně ale stihl zastavit Škarek ještě před brankovou čárou. Jihlava se nakonec dočkala čestného úspěchu. Střela Kousala totiž vypadla Slavíčkovi z lapačky. K puku se dostal Ondřej Najman, vrátil ho zpátky před branku a Vladimír Oščádal vstřelil jediný gól žlutočervených v zápase - 1:7. Kometa měla pak ještě dvě dobré šance, ale Šnajnara nepřelstil brankáře Dukly a Dymáček před prázdnou brankou netrefil puk. Závěr utkání se již dohrával, o jeho osudu bylo dlouho dopředu rozhodnuto a hosté šetřili síly před závěrečným finálovým turnajem o mistrovský titul. Domácím naopak sezona končí.

Ohlasy trenérů

Jan Konečný (HC Kometa Brno): Dnešní zápas byl poslední v základní části a byla to pro nás příprava před závěrečným turnajem play-off. Jeli jsme se sem dát trošku dohromady a myslím si, že zápas jsme odehráli slušně, pouze první třetina nebyla z naší strany moc dobrá. Moc jsme nebruslili a nechodili jsme do střel. Tahali jsme dost kotouče a neměli jsme přesnou rozehrávku. Ve druhé třetině jsme udělali nějaké změny a myslím si, že to pomohlo a už to bylo lepší. Hra už trošku vypadala. Závěr jsme zvládli a teď už jen zbývá, abychom se nachystali na závěrečný turnaj.

Jiří Jungwirth (HC Dukla Jihlava): Dneska k nám přijela Kometa Brno v nejsilnějsí sestavě i s Jakubem Zbořilem. Ve středu začínají hrát v turnaji o titul a podle mne patří k velkým favoritům na prvenství. Soupeř byl prostě výkonnostně dál než naši kluci. Ale měli jsme ve hře pasáže, kdy se kluci snažili a bylo vidět, že i s Kometou se dá občas hrát. Měli jsme nějaké šance, ale ty jsme nedotáhli. Soupeř byl prostě vyspělejší a silnější na puku, z čehož pramenila jeho převaha. Mne nezbývá než jim pogratulovat a popřát úspěch v závěrečném turnaji. Hrálo za ně dost hráčů, kteří porazili i náš silný starší dorost, takže pokud ti hráči hrají proti mladšímu dorostu, tak jejich výkonnost musí být malinko někde jinde.