5:3
(2:1, 1:1, 2:1)

15.12.2012 / Jaroslav Wollmann

15.12.2012, Liga starších žáků 1999 (8.třída) - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Habermann, Trávník, Zadina, Mareš, Kozel, Havelka - Adam, Vrátný, Chvátal, Lupač, Prokš, Slabý, Novák, Němec, Hrbatý
5

HC Olomouc

3
Branky Jihlavy: Vrátný 3, Mareš, Prokš. Nejlepší hráči Jihlavy: Celé mužstvo.

Průběh utkání

„Hodnocení utkání bych rozdělil na dvě části. Z výkonu, předvedené hry a hlavně chování svých hráčů jsem nadmíru spokojený. Po celé utkání byli disciplinovaní, chtěli hrát na rozdíl od soupeře hokej a vítězství si plně zaslouží. Stinnou stránkou je pro mne chování hráčů soupeře a přístup jeho realizačního týmu. I když si myslím, že kvalitu soupeř má a dokázal to i výkony v předešlých utkáních, dnes nepřijel hrát hokej, ale spíše ukázat svou fyzickou sílu.

Některé zákroky byly daleko za hranicí pravidel a nazývat je tvrdou hrou může jen blázen. K vidění byly dokonce momenty, které připomínaly spíše hon na naše hráče s cílem zranit je. To co je ovšem k zamyšlení, je chování a slovníček některých 13-ti letých olomouckých chlapečků, kteří neváhali urážet rozhodčí i ostatní přihlížející dospělé a to takovými slovy, která mají punc té nejvyšší kvality, co se týče sprostých slov a normální člověk by je nepoužil ani v hospodě. Na závěr neváhali zničit kabinu a to vše za přítomnosti realizačního týmu, který je má také mimo jiné vychovávat. K hokeji emoce patří, ale toto v této věkové kategorii, daleko překročilo všechny meze, ať si o tom myslí kdo chce, co chce," řekl po utkání trenér Pykal.