0:5
(0:2, 0:1, 0:2)

12.01.2013 / Štěpán Duda

12.01.2013 13:15, Extraliga staršího dorostu - 30. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Půža, Čermák, Brussmann, Port, Košař, M. Mandát, Žuček - Anděl, Jícha, J. Mandát - Beran, Mahút, Severa - Hotař, Vykouk, Balaštík - D. Dvořák
0

HC Kometa Brno

Jekel - Vlček, Zbořil, Štancl, Hájek, Švejda, Koch - Dufek, Grünwald, Kozel - Zohorna, Král, Dymáček - Koblížek, F. Dvořák, Garčic - Denk
5
Branky a nahrávky: 5. Koch (Kozel), 10. Dufek (Grünwald, Hájek), 24. Kozel (Dufek), 42. Dvořák (Zbořil), 44. Kozel (Dufek, Švejda) . Rozhodčí: Pražák - Flegl, Rampír. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Střely na branku: 20:27. Průběh utkání: 0:5.

Průběh utkání

Do první třetiny vstoupila aktivněji Kometa a ihned si vypracovala několik slibných příležitostí, které však Vacek dokázal pochytat. Domácí se nechtěli nechat zahanbit a taky ohrozily Jekla na druhé straně kluziště. Do vedení šla však Kometa v páté minutě se Patrik Koch nejlépe zorientoval na brankovišti a zasunul puk za bezmocného Vacka – 0:1. Po inkasovaném gólu zvýšila domácí aktivitu. Žádná střela se však neujala. Velkou nepříjemností pro domácí mužstvo bylo nespecifikované zranění nejlepšího střelce týmu Jana Mandáta, který musel jít předčasně do sprchy v polovině třetiny.

V desáté minutě hosté zvýšili náskok při přesilové hře Jan Dufek. Po střele Grünwalda dorazil střelu - 0:2. Ve dvanácté minutě ujížděli sami na bránu Hotař s Vykoukem, ale první jmenovaný špatně přihrál, a tak z toho nebylo žádné ohrožení hostujícího gólmana. V polovině třetiny brněnský Filip Dvořák jel sám na Vacka. Jihlavský gólman mu jasnou gólovou šanci překazil lvím skokem pod nohy. Člen elitního brněnského útoku Hynek Grünwald nastřelil tyč Vackovi svatyně těsně před koncem periody. Domácí mohly snížit, ale Andělovu střelu zneškodnil Jekel. Po první třetině platil stav 0:2.

Po třech minutách druhé třetiny se prosadil Adam Kozel, kterému nahrál z poza branky Jan Dufek - 0:3. Ve dvacáté sedmé minutě mohli brněnští zvýšit už na 4:0, ale červenožluté zachránil Vacek, jeho zákrok vleže lapačkou byl opravdu vynikající. Přesně při siréně, která oznamuje konec třetiny, se prosadil před Vackem Zohorna. Po poradě rozhodčích se do šaten odcházelo za stavu 3:0 pro hosty. Druhá třetina byla velice rozkouskované zbytečnými vyloučeními na obou stranách.

Hosté zvýšili svůj náskok po dvou minutách třetí periody. Po pasu od Denka se do samostatného nájezdu dostal Filip Dvořák. Na jeho bekhendový blafák byl Vacek krátký – 4:0. O necelou minutu později přidal pátý gól do sítě domácích opět Adam Kozel. Brněnský útočník propálil vše, co mu stálo v cestě - 5:0. Minuty před koncem mohl upravit stav utkání Vladimír Port. Byl sám před odkrytou klecí, ale trefil jen plexisklo za bránou. Domácí tým se v dnešním zápase potýkal z tristní produktivitou.

Ohlasy trenérů

Roman Meluzín(HC Kometa Brno:) Zápas jsme zvládli na sto procent. Kluci plnili to co jsme si řekli. Byli jsme lepší po všech stránkách a zaslouženě jsme vyhráli.

František Zeman(HC Dukla Jihlava): Utkání jsme nezvládli. Byli jsme horší ve všech herních aspektech. Nikdo neplnil to co měl. Hosté nám dali lekci z produktivity. Kometa si zasloužila vyhrát. My se musíme poučit do dalších zápasů. A pořádně se připravit na příští dvojzápas.