5:2
(1:1, 1:0, 3:1)

19.01.2013 / Luboš Olszar

19.01.2013 12:00, Extraliga staršího dorostu - 32. kolo

HC Oceláři Třinec

Cieslar - Bartko, Adámek, Zahradníček, Bartoň, Walaski, Heider, Cinciala - Kovařčík M, Růžička, Kovařčík O., Christov, Pěnčík, Trčka, Motloch, Pala, Murín, Lorek, Poruba, Jašek
5

HC Dukla Jihlava

Svoboda D. - Čermák, Košař, Zuček, Půža, Mandát M., Port - Hubert, Severa, Mandát J., Balaštík, Dvořák, Machút, Beran, Jícha, Anděl
2
Branky a nahrávky: 20. Poruba (Kovařčík O., Kovařčík M.), 23. Kovařčík M. (Kovařčík O., Walaski), 45. Růžička (Jašek), 47. Poruba (Kovařčík M., Jašek), 59. Kovařčík O. (Kovařčík M., Růžička) - 15. Mandát J. (Košař), 44. Jícha (Mandát J., Čermák). Rozhodčí: Jeřábek - Řezáč, Mrákava. Vyloučení: 6:7, navíc Čermák (JIH) 10 min. OT. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 102. Střely na branku: 33:29. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2.

Průběh utkání

Během sobotního poledne se mezi mantinely třinecké Werk-arény střetli domácí dorostenci proti hostům z Jihlavy. Jelikož si Oceláři drží průběžně první pozici a Dukla je o pouhé dvě pozice níže, předpokládalo se, že nás bude čekat vyrovnaná bitva, což se postupem času potvrdilo.

Útočnou aktivitou se začali projevovat nejprve domácí hráči, kteří si vytvářeli tlak hned od počátku a později získaná přesilová hra jim chuť po gólu pouze navýšila, avšak kýženou radost v podobě vsítěné branky jim nepřinesla.

Jako první zvedli radostí ruce nahoru hostující hráči, když kapitán Jihlavy, Jan Mandát, pronikl do útoku a z mezikruží zvolil střelu, která propadla Cieslarovi mezi betony až do sítě třinecké brány.

Hra poté začala být agresivnější, což vedlo k častým vyloučením. Jihlavě se naskytla slibná příležitost v podobě přesilové hry 5 na 3, avšak ta zůstala nevyužita. Naopak domácí v závěru periody svoji přesilovku zužitkovali k vyrovnání. Ondřej Kovařčík vyslal přihrávku z pravé strany kluziště na tu druhou Janu Porubovi, který z obtížnějšího úhlu přesně trefil odkrytou část branky.

Druhou třetinu započali domácí rychlým gólem. Michal Kovařčík přihrál svému bratrovi na levou tyč a ten mu puk vrátil do prostoru mezikruží, odkud první zmiňovaný překonal brankáře Svobodu střelou nad vyrážečku.

Hru poté rozkouskovalo několik vyloučení, jakož tomu bylo v periodě první a tentokráte přesilovou hru nedokázal využít ani jeden tým, i přesto, že ke gólu v několika situacích příliš nescházelo.

Ve třetí dvacetiminutovce se s góly rozsypal pytel. Lukáš Jícha nejprve dokázal vyrovnat skóre na 2:2, když zužitkoval přihrávku svého kapitána střelou pod pravý beton přesouvajícího se Cieslara. Netrvalo však ani minutu a domácí znovu vedli. Rozjetý Jašek poslal zadovkou puk do mezikruží, kde stál Marek Růžička a ten nekompromisně zavěsil do horních pater jihlavské brány.

Během přesilovky domácích Roman Čermák narazil Christova na mantinel a dostal 2+10 za napadení ze zadu, což znamenalo početní výhodu 5 na 3 z pohledu Třince. Tuto přesilovou hru Oceláři velmi rychle využili, když Michal Kovařčík zpoza brány přihrál před bránu, odkud Jan Poruba překonal gólmana střelou mezi jeho betony.

Hosté poté započali snahu za snížením skóre, avšak domácí tým držel skvělými zákroky Ondřej Cieslar. Sympatickou snahu o snížení definitivně pohřbil Jan Mandát, který se nechal vyloučit zcela bezsmyslným faulem za napadení a Oceláři navíc potrestali tento počin posledním gólem. Pátý kotouč do sítě Dukly přidal Ondřej Kovařčík, který překoval Svobodu bekhendovým blafákem.

Ohlasy trenérů

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že jsme stejně jako včera, tedy ne na skóre, odehráli výborné utkání. Byli jsme domácím vyrovnaným soupeřem a dle mého názoru rozhodl gól na 3:2, kdy jsme vyrovnali a vzápětí jsme inkasovali. Domácí pak pečetili vítězství v přesilovce pět na tři, kdy dali čtvrtý gól a pak v závěru na 5:2 I když ten výsledek vypadá hrozivě, nemáme se za co stydět. Trošičku mne mrzí, že v první půlce zápasu jsme měli čtyři pět vyložených šancí. Ty jsme bohužel nedali a domácí nám dali trošku lekci z produktivity. Ale jak říkám, bylo to výborné utkání z obou stran, odehrávalo se v ohromném tempu a jsem rád, že takovéto zápasy teď hráči hrají a odehrávají je s hlavou nahoře.