5:0
(1:0, 2:0, 2:0 )

25.01.2013 / Vlasta Hledíková

25.01.2013 13:00, Extraliga staršího dorostu - 33. kolo

HC Energie Karlovy Vary

Frček - Šafář, Vaněk, Bláha, Priškin, Michálek, Rulík, Veverka - Klíma, Beránek, Molnár, Rubeš, Janás, Hroch, Petrov, Osmík, Janata, Čejka
5

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Čermák, Košař, Žuček, Půža, Mandát M., Port - Hubert, Severa. Mandát J., Balaštík, Dvořák, Mahút, Hotař, Beran Jícha, Vykouk, Anděl
0
Branky a nahrávky: 5. Beránek (Vaněk, Osmík), 21. Osmík (Beránek), 39. Rubeš (Hroch, Molnár), 51. Hroch (Osmík, Vaněk), 54. Beránek (Osmík, Šafář). Rozhodčí: Florián - Gerát, Hynek. Vyloučení: 6:4, navíc Jícha, Mandát J. (oba JIH) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 35:19. Průběh utkání: 5:0.

Průběh utkání

V úvodu utkání se puku a vedení hry ujali hráči z Vysočiny. V prvních dvou minutách byli hosté aktivnější. To se však po druhé minutě změnilo a k puku se dostali domácí hráči, kteří v páté minutě otevřeli gólový účet utkání. Ondřej Beránek se dostal k puku po vyhraném buly a neomylně poslal střelu do branky Dominika Svobody. Dukla dostala možnost vyrovnat stav utkání ještě v první části, když dvakrát hrála přesilovou hru. Za jiných okolností totiž hosté neměli mnoho šancí jak prověřit Jakuba Frčka, domácí totiž diktovali tempo hry - 1:0.

Vstup do druhé části byl už v režii domácích. Již po dvaceti sekundách se trefil Martin Osmík, který se nejlépe zorientoval v nepřehledné situaci před Svobodovou brankou po sérii nepřesných střel. Osobní souboje nebyly nejbezpečnější a tak se často vylučovalo hlavně z řad Dukly, první osobní trest v utkání dostal Lukáš Jícha za nebezpečný zásah do oblasti hlavy a krku. Hra se odehrávala spíše před Svobodou, který měl spolu s obránci hodně práce s bránění soupeře. Po krátkém ve druhé polovině třetiny byl udělen další osobní trest, tentokrát za nesportovní chování dostal deset minut Jan Mandát. Další gól energetiků vsítil dvě minuty před koncem Tomáš Rubeš, který využil tlak v defenzivě - 3:0.

Ani třetí část se nevyvíjela příznivě pro hráče Dukly, i když měli hned na začátku utkání početní výhodu na ledě, hráči ji nedokázali využít. To se však podařilo Energii po vyloučení Jána Mahúta, kdy si Daniel Hroch vybruslil mezi kruhy a střelou do levého horního růžku zvýšil vedení domácích. Další využitá přesilová hra byla opět v režii domácích hráčů. Do branky poslal kotouč Ondřej Beránek, který nasměroval do brankoviště vyraženou střelu Osmíka. I pět minut před koncem, kdy měli domácí náskok pěti gólů, energetici nepolevovali a hnali se do útoku. Hosté z krajského města Vysočiny se nedokázali prosadit ani jednou a tři body tak zůstávají v Karlových Varech za výsledek 5:0.