5:1
(1:0, 2:0, 2:1)

26.01.2013 / Vlasta Hledíková

26.01.2013 13:30, Extraliga staršího dorostu - 34. kolo

HC Škoda Plzeň

Kuneš - Polívka, Hůlka, Lobo, Walter, Beneš, Švarc, Vlček, Prokop, Kristl, Holý, Opava, Michel, Uhlík, Krliš, Suchý, Čadek, Starý, Kepka
5

HC Dukla Jihlava

Svoboda (43. Vacek) - Čermák, Košař, Hubert, Severa, Mandát J., Balaštík, Žuček, Dvořák, Půža, Mandát M., Mahút, Hotař, Beran, Port, Vykouk, Anděl
1
Branky a nahrávky: 19. Kepka (Kristl, Čadek), 36. Švarc (Krliš), 37. Švarc (Krliš), 43. Kepka (Čadek, Uhlík), 43. Uhlík (Čadek) - 50. Anděl (Mandát J.). Rozhodčí: Svoboda - Malý, Kotyza. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 36:32. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

Průběh utkání

Hned v úvodu první části přišlo vyloučení na obou stranách dnešních soupeřů, tuto výhodu však ani jeden z týmů nevyužil. Jan Mandát v šesté minutě ulej indiánům po pravé straně, s touto střelou si Jiří Kuneš dokázal poradit. Dalším neúspěšným střelcem v první části byl Václav Půža, který střílel v přesilovce na odkrytou klec Kuneše. Jen co se Plzeň ubránila početní převaze, sama udeřila. Úvodní branku vstřelil Jiří Kepka - 1:0.

V prvních deseti minutách druhé části se velmi důrazně o slovo hlásili hráči Dukly. Střeli na Kuneše létali jako z děla. O vyrovnání se pokoušel například Lukáš Anděl z mezikruží, nebo Roman Čermák, který nejprve trefil tyčku, a další střela se odrazila o betony domácího gólmana. Ve druhé polovině dvacetiminutovky si domácí pojistili vedení v utkání. V průběhu jedné minuty se dostal kotouč hned dvakrát za záda Romana Svobody. Autorem obou branek byl Milan Švarc, který nejprve využil situaci dva na jednoho a následně poslal za brankovou čáru pumelici po Krlišově přihrávce z vyhraného buly - 3:0.

Další branka domácích hráčů padla dvě minuty po zahájení třetí třetiny. Do brankoviště poslal kotouč Jiří Kepka. František Zeman po čtvrtém gólu rozhodl o výměně brankáře, místo Dominika Svobody nastoupil David Vacek. Ihned po nástupu do branky se za jeho zády rozsvítilo červené světlo. Pátá branka padla opět v rozmezí jedné minuty, jejím autorem se stal Jiří Uhlík. Uhlík získal puk z vyhraného vhazování černý kus gumy od Čadka. Domácí hráči se již do konce utkání neprosadili. Deset minut před koncem poslal za brankovou čáru kotouč Lukáš Anděl. Žádný další gól už se hráčům z krajského města Vysočiny nepodařilo vstřelit a utkání tedy skončilo za stavu 5:1. Domácí vyhráli sedmý zápas v řadě, naopak starší dorostenci Dukly si ze západu Čech přivezli celkem 10 gólů za dva dny.