2:1
(0:1, 1:0, 1:0)

15.02.2013 / Vlasta Hledíková

15.02.2013 14:00, Extraliga staršího dorostu - 37. kolo

AZ Heimstaden Havířov

Turšner - Ďurkáč, Šteffko, Kotala, Dudek, Heinzl, Adamík, Potočný V., Potočný J. - Wróbel, Orság, Pořízek, Carbol, Polak, Sonnek , Gola P., Gola R., Bednář, Synek, Caruk
2

HC Dukla Jihlava

Vacek - Čermák, Pospíchal, Košař, Půža, Mandát M., Hotař, Severa, Mandát J., Balaštík, Dvořák, Mahút, Beran, Jícha, Vykouk, Anděl
1
Branky a nahrávky: 31. Orság (Synek, Gola.R), 44. Synek - 16. Severa (Balaštík). Rozhodčí: Trombik - Konvička, Kopřiva. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 146. Střely na branku: 21:42. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

I když se vstup do utkání povedl hráčům Dukly, už v druhé minutě musel zasahovat David Vacek. Vacek musel čelit nebezpečným střelám například z hole Jakuba Orsága. Domácí se dostali do tlaku a Dukla se dlouho nemohla dostat z obranného pásma. O větší problémy před Josefem Turšnerem se postaral až ve třinácté minutě Jan Mandát. Z prvního gólu dnešního utkání se radovali hosté. Střelcem úvodní branky se stal Jiří Severa, který prostřelil od vrcholu kruhu všechno, co mu stálo v cestě - 0:1. V rychlém tempu, které provázelo první část, měli více ze hry hráči Dukly.

Ani úvod prostřední části dnešního utkání nebyl o nic pomalejší než část první. Hráči na obou stranách připravovali mnoho šancí. Gólmani předváděli na ledě velmi zajímavé zákroky. Po sedmi minutách se ke slovu dostali hráči Havířova, kteří svoje snažení završili přesně v polovině druhé části. Střelcem vyrovnávacího gólu se stal Jakub Orság, který dostal do brankoviště vyražený puk - 1:1. Jihlavští hráči se po vyrovnávacím gólu nevzdali, diktovali tempo hry, ale ujmout se vedení v utkání se do konce druhé části nedokázali ujmout.

Za vyrovnaného stavu vstupovali hráči do poslední třetiny základní části. Hosté si po čtyřiceti sekundách zahráli přesilovou hru, kterou nedokázali využít ve svůj prospěch. Po návratu potrestaného hráče na led se Azet ujal puku, který o necelou minutu pozděli skončil za zády Davida Vacka. Dominik Synek poslal do brankoviště odražený kotouč a zajisti Azetu těšné vedení - 2:1. Těsné vedení se domácím podařilo udržet až do konce zápasu. Na obou stranách bylo mnoho příležitostí, které mohli změnit stav utkání, ale ani jednomu z týmů se nepodařilo propasírovat kotouč za brankovou čáru a body za výhru zůstávají v Havířově.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (trenér AZ Havířov) – Měli jsme Jihlavě, co vracet. Věděli jsme, že měla Jihlava takovou menší marodku, ale první lajna, která víceméně tvoří hru, přijela celá. Celý týden jsme se na to chtěli připravit, ale i přesto si hráč Mandát vytvořil spoustu střeleckých příležitostí, je potřeba taky vyzvednout brankáře Turšnera. Myslím, že rozhodl náš pohyb v útočném pásmu, forčekink, od druhé třetiny jsme získávali kotouče. Škoda, že jsme byli takoví kostrbatí a nepřesní v koncovce, protože i ke konci utkání jsme měli 3 brankové příležitosti do prázdné branky, ale komplikovali jsme si to. Jihlava kousala až do konce, chtěl bych klukům poděkovat, že po přestávce ukázali takový bruslivý a bojovný výkon.

František Zeman (trenér Dukla Jihlava) – Obě mužstva se zde prezentovala výborným výkonem a musíme říct, že dnes nevyhrál lepší tým ale šťastnější. Tím šťastnějším byli domácí, bohužel jsme dnes dali jen jeden gól a dva jsme víceméně domácím darovali. Pak tam měli hodně šancí, náš brankář David Vacek chytal výborně a v těch důležitých momentech nás podržel. Říkám znova, dneska museli všichni diváci odcházet spokojeni, protože takhle hrát extraligu dorostu, to se za to nemusíme ani jeden tým stydět.