2:5
(0:3, 0:1, 2:1)

16.02.2013 / Simona Fischmeisterová, Tomáš Lysý

16.02.2013 12:30, Extraliga staršího dorostu - 38. kolo

HC Kometa Brno

Jekel - Hájek, Koch, Štancl, Marcello, Švejda, Vlček, Kubeš - Denk, Kozel, Dvořák, Koblížek, Garčic, Dufek, Zohorna, Král, Boltvan
2

HC Dukla Jihlava

Vacek - Čermák, Pospíchal, Košař, Mandát M., Půža - Severa, Balaštík, Dvořák, Mandát J., Mahút, Bambula, Hotař, Beran, Jícha, Anděl
5
Branky a nahrávky: 41. Zohorna, 46. Garčic (Dvořák, Koblížek) - 4. Jícha, 9. Anděl (Půža), 19. Anděl (Jícha), 31. Jícha (Čermák), 51. Čermák (Mandát J., Anděl). Rozhodčí: Slavka - Čech, Otáhal. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 84. Střely na branku: 15:38. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5.

Průběh utkání

Kometa od úvodu jasně dominovala, ale po třech dobře odehraných minutách se nevyvarovala chyby v rozehrávce a zaznamenala nepříjemné ohrožení. K puku se šťastně dostal nikým nehlídaný Lukáš Jícha, jenž svižnou střelou vymetl levý roh Jekelovy klece - 0:1.. První branka utkání Jihlavu hodně povzbudila. Domácí brankář se měl co ohánět, aby gólový rozdíl nenarůstal bleskovou rychlostí.

Ofenzíva Dukly ale přeci jen Pavla Jekela v úvodní třetině vyškolila ještě dvakrát. Nejdříve se tak stalo po Půžově přesném pasu na Lukáše Anděla, který z prostoru mezi kruhy vyslal tvrdou ránu - 0:2. O další navýšení skóre se postaral opět Lukáš Anděl. Tentokrát využil zaváhání domácího gólmana, jemuž vypadl kotouč z lapačky, který posléze zasunul do odkryté části klece - 0:3. Jihlava pokračovala v nastoleném tempu i další třetinu. Kometa byla pod drtivým tlakem a nedokázala se prosadit ani po trestném střelení. Naopak jihlavští hráči poslali puk za nejvytíženějšího hráče domácích Jekela už počtvrté. Ve skrumáži před bránou domácích byl nejdůraznější Lukáš Jícha, který puk dotlačil za brankovou čáru 0:4.

Do třetí dvacetiminutovky Brno nastoupilo dobře, když po sedmadvaceti sekundách vstřelilo první branku. Radim Zohorna si při hře čtyři na čtyři sjel na levé křídlo, odkud vystřelil těsně pod břevno - 1:4. Další naději svému týmu dodal Richard Garčic, když nemeškal a po rychlé Dvořákově přihrávce puk zavěsil do sítě - 2:4. Pět minut na to ale hostující kádr pohřbil veškerý optimismus brněnských. Stalo se tak po střele Romana Čermáka, která trefila levý Jekelův beton. Puk jej přeskočil a doklouzal se do brány. Jihlava tak potvrdila svoji převahu a pojistila si náskok na rozdíl tří branek - 2:5.

Brněnští hráči již neměli šanci svůj osud v sobotním utkání zvrátit a hosté si svoji hru pohlídali až do samotného závěru. Zaslouženě si tak z kluziště KAJOT ARENY odvážejí tři body.

Ohlasy trenérů

Karel Beran (HC Kometa Brno): Do utkání jsme stoupili špatně, soupeř byl po všech stránkách lepší. V první třetině jsme si nebyli schopni dát přesnou nahrávku, od toho se také celá třetina odvíjela. Ve druhé části jsme se chtěli zvednout, ale soupeř nás vůbec k ničemu nepustil. Jediný co mě těší je, že kluci v poslední třetině zabojovali a nevzdali se. Ovšem v momentě, kdy jsme dostali po hrubě chybě pátý gól, o zápase bylo rozhodnuto.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): My jsme jeli do Brna s cílem odčinit porážku, kterou jsme od Komety dostali na domácím ledě a myslím si, že od začátku utkání jsme si za tímto cílem šli. Už první třetina naznačila to, že tento cíl chceme splnit a vyhráli jsme ji 3:0. Ve druhé třetině jsme kontrolovali hru a odskočili jsme na 4:0. Naší lehkovážností a nedůsledností jsme dovolili dát soupeři v úvodu třetí třetiny první gól. Pak nám vstřelili druhý gól po naší hloupé chybě. Nicméně kotrovali jsme pátým gólém, utkání jsme měli pod kontrolou a odvezli jsme si tři body z ledu silné Komety Brno.