7:1
(4:1, 2:0, 1:0)

16.02.2013 / Vlasta Hledíková

16.02.2013 17:00, Extraliga juniorů - 4. kolo

HC Vítkovice Ridera

Kubáň - Černín, Štencel, Hawlík, Jonáš, Klok, Deutsch, Cabák, Bail - Král, Řehák, Tomi, Illéš, Němec, Hudeček, Slováček, Kilnar, Richter, Holý, Blahuta, Pasker
7

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Tobola H., Polívka, Kohout, Dundáček, Tobola P., Žáček - Matějka, Gregar Lupač, Štěpán, Vantuch, Pěška, Vlček, Zídek, Vala, Střecha
1
Branky a nahrávky: 2. Holý (Slováček, Řehák), 14. Richter (Němec, Kilnar), 14. Tomi (Hudeček, Hawlík), 20. Pasker (Slováček, Holý), 23. Blahuta (Tomi, Hudeček), 28. Klok (Richter), 44. Tomi (Hudeček) - 18. Tobola P.. Rozhodčí: Jeřábek - Štěpán, Hanzlík. Vyloučení: 4:8, navíc Kohout (JIH) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 140. Střely na branku: 68:24. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1.

Průběh utkání

Již od úvodního vhazování se u puku drželi domácí hráči. První úspěšné zákroky v dnešním utkání si připsal domácí Andreas Kubáň po ataku Jiřího Valy a Martina Gregara. Následně se puku ujali domácí a začali ostřelovat Davida Krejčíka. Po nahrávce Ondřeje Slováčka otevřel účet utkání Marek Holý - 1:0. Domácí se i nadále drželi u puku, zaměstnávali Davida Krejčíka a úspěšně bránili hostům z Jihlavy ve vyrovnání. Druhý gól domácích padl po vyloučení Miroslava Žáčka za hákování, autorem branky se stal Karel Richter. Neuběhla ani minuta a domácí hráči se opět radovali ze vstřeleného gólu. Kotouč do nestřežené části klece poslal Vojtěch Tomi - 3:0. V přesilové hře v osmnácté minutě se prosadil Přemysl Tobola, který využil zmatku před Kubáněm - 3:1. Gól do šatny při přesilové hře poslal za brankovou čáru Jan Pasker - 4:1.

Nástup do druhého dějství vypadal slibně pro hosty, kteří si zkraje dokázali vytvořit několik slibných situací. Ve třetí minutě se k puku vrátili domácí hráči a bleskově využili závaru před Davidem Krejčíkem, Martin Blahuta zvyšoval na 5:1. Po páté brance si dlouho drželi domácí kotouč na svých holích. Ve dvacáté páté minutě se pokusil zvýšit náskok domácích Vojtěch Tomi, jeho střelu dokázal David Krejčík vytěsnit a předat kotouč na hokejky spoluhráčů. Ondřej Pěška se dostal do úniku, Andreas Kubáň pohotově vyjel mezi kruhy a vyrazil střelu do bezpečí. Spolupráce Karla Richtera a Lukáše Kroka se vyplatila, když hosté zvýšili již na 6:1. Tempo hry i nadále diktovali domácí, kteří dokazali soupeři odskočit o pět gólů.

Ve třetí třetině nebylo k vidění tolik gólů, jako ve dvou přechozích částech. Ve čtvrté minutě si Vojtěch Tomi našel s kotoučem volnou cestu až před Krejčíka, a bez problémů zvýšil na konečných 7:1. Dukla sice dokázala vytvořit několik slibných akcí, ani jednou se však nepodařilo najít způsob jak kotouč dostat až za brankovou čáru. Duklu trápila v poslední části i nedisciplinovanost. V průběhu deseti minut se trestné lavici vystřídali tři hráči.