3:5
(1:2, 1:2, 1:1)

12.02.2013 / Tomáš Lysý

12.02.2013 12:00, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Fučík (5. - 20. Krejčík) - Tobola H., Košař, Polívka, Tobola P., Dundáček, Žáček - Zídek, Matějka, Vala, Vantuch, Střecha, Pěška, Gregar, Vlček, Lupač, Štěpán, Jícha
3

EHC RedBull Salzburg

Feichter - Orsagh, Polata, Duller, Konradschiem, Zauner, Valette - Bettahar, Koblar, Pospíšil, Schettina, Samardzic, Puhrer, Hikosaka, Hascic, Fellinger
5
Branky a nahrávky: 16. Tobola H. (Pěška), 28. Pěška (Polívka), 60. Střecha (Štěpán, Dundáček) - 8. Pospíšil (Hascic), 18. Fellinger (Pospíšil), 33. Hascic (Fellinger, Pospisil), 34. Bettahar (Hikosaka, Samardzic), 59. Samardzic (Polata). Rozhodčí: Vokurka - Rittich, Polák. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5.

Průběh utkání

Úvod zápasu rozhodně nenasvědčoval tomu, že v první třetině budou na Horáckém zimním stadionu k vidění tři branky. Oba týmy se spíše rozehrávaly a za zmínku tak stojí snad jen dorážka Hikosaky, kterou zastavil pravý Fučíkův beton, nebo právě problém domácího gólmana s výstrojí, který tak přepustil po čtyřech a půl minutách místo v brance kolegovi Krejčíkovi. Jako blesk z čistého nebe tak přišel první gól hostů, kdy se Hascic dostal do rychlého přečíslení a nahrál Kristianu Pospíšilovi. Jeho první střelu ještě Krejčík zastavil, ale na následnou dorážku stejného hráče už byl krátký - 0:1.

Dukla mohla vzápětí vyrovnat, jenže dorážku Lupače po hezké akci Střechy překazil jeden Valette jen za cenu faulu. Tuto přesilovku ještě domácí nezužitkovali, v té další ale už byli úspěšní. Ondřej Pěška se před Feichterovou brankou dostal k puku a ihned adresoval přihrávku na najíždějícího Hynka Tobolu, který poprvé rozvlnil síť za hostujícím gólmanem - 1:1. Vyrovnaný stav však vydržel pouze dvě minuty. Velmi aktivní střelec první branky Pospíšil si totiž tentokrát vyměnil roli střelce za roli asistenta a vynikající přihrávkou připravil palebnou pozici pro Stefana Fellingera, který v tváří v tvář Krejčíkovi zamířil přesně a vrátil hostům vedení - 1:2.

I druhá část hry ze začátku velmi připomínala část úvodní. Ani jeden z týmů si nevypracoval žádnou vážnější šanci a nehrnul se do útoku. Dukle se podařilo vyrovnat v osmadvacáté minutě, když Polívka našel před brankou lépe postaveného Ondřeje Pěšku, který nedal Feichterovi šanci - 2:2. Hráči s červeným býkem na dresu se ale i potřetí v průběhu zápasu dostali do vedení. Polívkovo vyloučení sice Salzburg nevyužil, ale deset vteřin po vyloučení domácího hráče se puk po trase Pospíšil – Fellinger dostal k Adamu Hascicovi. Šestnáctiletý talent si s nastalou situací věděl rady - 2:3. Nedlouho poté vedl Salzburg už o dvě branky. Nouredine Bettahar totiž našel skulinku mezi pravým betonem domácího gólmana a pravou tyčkou jeho branky - 2:4. Jihlava měla možnost snížit stav zápasu díky dvěma přesilovým hrám, ale ani v jedné z nich si nevypracovala vážnější příležitost, takže před třetí třetinou měli hosté k dobru dvougólový náskok.

Červení býci, vědomi si svého náskoku, se ve třetí třetině nikam nehrnuli a zaměřili se na rychlé protiútoky. Po jednom z nich Schettina jen těsně minul pravou tyčku domácí branky. Dukla byla aktivnější a dostávala se k ohrožení Feichtera, jenže ten – stejně jako předešlé dvě třetiny – předváděl spolehlivé zákroky. Žlutočervení se neprosadili ani z další přesilové hry, které se jim v dnešním zápase vůbec nedařily. Naopak Red Bull dostal v závěru třetí třetiny výhodu hry jednoho muže v poli, kterou využil a definitivně uťal naděje domácích na změnu stavu. Kapitán hostů Polata se v útočném pásmu zmocnil puku a po jeho přihrávce se dnes podruhé trefil Smail Samardzic – 2:5. V závěru zápasu už jen zkorigoval výsledek Tomáš Střecha, který využil chvilkového polevení a ztráty koncentrace hostujících beků a snížil tak na rozdíl dvou branek - 3:5.

Salzburg tak oplatil jihlavské Dukle porážku z lednového utkání v Humpolci, kdy žlutočervení zvítězili na samostatné nájezdy, odváží si z Vysočiny výhru a připisuje si tak do tabulky RedBull Rookie Cupu tři body.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Tak pro nás to bylo určitě kvalitní utkání. Red Bull potvrdil, že hokej u nich dělají dobře, výborně bruslili, hráli agresivní styl hokeje. V téhle soutěži na nás takhle agresivní styl hokeje nikdo nehrál, takže pro nás je to nová zkušenost a alespoň víme, na čem musíme pracovat. Salzburg podal dobrý výkon a zaslouženě vyhrál.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie