2:1
(1:1, 1:0, 0:0)

13.03.2013 / Petr Horčička

13.03.2013 17:30, Extraliga staršího dorostu - 0. kolo

Piráti Chomutov

Dvořák - Meliško, Páleník, Ringler, Pokorný, Lidák, Šmíd, Cestr - Macháček A., Bednář, Procházka, Kašpar, Gröger, Dimitrov, Macháček P., Veselý, Toman, Wágner, Strunz, Adámek
2

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Půža, Čermák, Port, Košař, Mandát M., Dundáček, Žuček - Anděl, Jícha, Mandát J. - Severa, Bambula, Balaštík - Hotař, Mahút, Beran - Dvořák, Hubert
1
Branky a nahrávky: 4. Veselý (Strunz), 21. Wágner (Strunz, Lidák) - 15. Severa (Bambula, Dundáček). Rozhodčí: Petružálek - Šulo, Kokrment. Vyloučení: 3:5. Bez využití . V oslabení: 1:0. Diváci: 110. Střely na branku: 24:19. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1. Stav série: 1:0.

Průběh utkání

Skóre zápasu otevřeli domácí a to ve vlastním oslabení. Radek Veselý v něm dokázal ujet jihlavské obraně přes celé kluziště a překonání hostujícího brankáře mu nedělalo sebemenší problém – 1:0.

V deváté minutě domácí podržel gólman Dvořák, jenž svou lapačkou zlikvidoval nebezpečnou střelu jihlavského obránce. O pár chvil později mířil chomutovský Veselý jen těsně mimo tři tyče.

V 15. minutě už bylo vyrovnáno. Jiří Severa prostřelil domácího brankáře mezi betony, čímž vyrovnal na 1:1.

Úvod druhé třetiny znovu vyšel lépe domácím. Nejprve Veselý trefil jen boční síť, o pár chvil později už se domácí radovali z branky. Lidák přihrával Strunzovi, jenž našel Františka Wágnera, který se trefil přesně do růžku hostující klece - 2:1.

V polovině zápasu trefil tyč Strunz, o chvíli později se na Svobodu hnal osamocený Petr Macháček, jenž dostal kotouč za záda hostujícího brankáře, ovšem po odpískání.

Hosté to v závěru ještě zkoušeli v šesti, ale domácí Piráti si hubený náskok pohlídali a v sérii se ujímají vedení 1:0. Postup do čtvrtfinále mohou potvrdit už v pátek, kdy zajíždí na led jihlavské Dukly. Naopak, pokud chce Jihlava pomýšlet na zvrat série a postup do dalších vyřazovacích bojů, musí vyhrát jak páteční druhý zápas, tak případné rozhodující sobotní utkání.

Ohlasy trenérů

František Zeman (HC Dukla Jihlava): „Myslím si, že jsme domácím ty dva góly darovali. Tým na mě působil ustrašeným dojmem, tedy hlavně v té polovině zápasu. I přes to, že jsme hráče nabádali, že play-off se hraje o trochu jinak, tak byli hodně zakřiknutí. Netlačili jsme se do brány tak, jak jsme po hráčích chtěli a bohužel. První utkání jsme nezvládli a jak už jsem říkal hráčům v kabině. Postupující tým musí vyhrát dva zápasy a soupeř je od nás o krok o napřed. Teď nás čekají dva domácí zápasy a my se s tím budeme snažit něco udělat.“

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Zápas byl z naší strany hodně povedený a až na pár drobností nemám hráčům co vytknout. Oproti posledním zápasům, které jsme odehráli, bylo na klukách vidět, že chceme hrát, že chceme vyhrát a doufám, že si to přeneseme do pátečního druhého zápasu.“