2:9
(0:1, 0:3, 2:5)

Výběr petrohradské oblasti vysoko porazil výběr Kraje Vysočina

04.04.2013 / Tomáš Lysý

Den před zahájením soustředění Výběru petrohradské oblasti s a výběry České republiky U-15 bylo na programu přátelské utkání ruských hráčů s výběrem Kraje Vysočina. Český tým vedený Jiřím Jugwirthem dokázal držet se soupeřem krok téměř do poloviny zápasu. Poté se projevila kvalita a zkušenost v podání hokejistů z dalekého Východu, kteří nakonec vyhráli o sedm branek.
04.04.2013 17:45, Liga mladšího dorostu 2012/2013 - 0. kolo

Výběr kraje Vysočina

Kořenář (31. Marek) – Valík, Pražák, Němec, Kopic, Macky, Váňa, Huňáček – Michálek V., Srnský, Oščádal, Mejzlík, Nečas, Ferda, Michálek D., Kaut, Machala, Chylík, Čermák, Novák
2

Výběr Petrohradské oblasti U15

Iakhont (31. Kramarev) – Bastisyy, Degtiarev, Dorodnykh, Kirianov, Knyzhov, Maltcev, Plehov, Chernyuk – Bondaryk, Dubin, Kuyanov, Litvinau, Petskov, Polodyan, Sulima, Khomenko, Cherniavskiy, Vasiliev
9
Branky a nahrávky: 41. Machala (Srnský), 49. Ferda (Michálek V.) – 1. Cherniavskiy (Dubin), 23. Petskov (Afanasyev), 28. Dorodnykh (Polodyan), 33. Dubin (Cherniavskiy, Chernyuk), 45. Vasiliev (Dorodnykh), 52. Bondaryk, 54. Petskov, 55. Bondaryk, 55. Cherniavskiy (Chernyuk). Rozhodčí: Hejduk - Adam, Jeletz. Vyloučení: 2:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5, 2:5, 2:9.

Průběh utkání

Utkání, které bylo přípravou Výběru petrohradské oblasti před jeho nadcházejícím "turnajem" s českou reprezentací do 15 let (rozdělenou do týmů Czech red, Czech blue a Czech white), začali lépe hosté z Ruska. Již po devětatřiceti vteřinách hry zakončil kombinaci prvního útoku Kirill Cherniavskiy, který si sjel mezi kruhy a proměnil přesnou přihrávku spoluhráče Dubina - 0:1. Na dlouho to však bylo z první třetiny vše. Ač měli Petrohradští navrch, dokázali výborného Kořenáře v brance výběru Kraje Vysočina překonat pouze jednou.

To ve druhé části hry se hostům dařilo o poznání lépe. Nejprve platilo tradiční nedáš - dostaneš. Martin Nečas svojí dobrou příležitost nevyužil, naopak na druhé straně prostřelil zblízka Kořenáře Kiryl Petskov - 0:2. Vysočina poté nevyužila příležitost na snížení v podání přesilové hry, naopak při plném počtu hráčů se prosadili hosté potřetí. Pokus Polodyana ještě Kořenář zlikvidoval, ale na dorážku Vasiliye Dorodnykha už byl krátký - 0:3. Ruská "Černá letka" v podání Chernyuka a Cherniavskiyho úřadovala znovu o pět minut později, když našla před branku si sjíždějícího Konstantina Dubina - 0:4. Poté si místo v brance vyměnili oba gólmani. Za Výběr petrohradské oblasti přepustil Egor Iakhont místo v brance Romanu Kramarevovi. Jakuba Kořenáře v brance Vysočiny vystřídal David Marek. Přes jedno vyloučení na obou stranách se již do začátku poslední dvacetiminutovky nestalo.

V ní se s góly roztrhnul pytel. Nejprve se šestadvacet vteřin po jejím začátku prosadil Ondřej Machala, když si před brankou počkal na přihrávku Srnského - 1:4. Petrohradské oblasti vrátil nedlouho poté čtyřbrankové vedení Vladimir Vasiliev. Trefil se přesně mezi betony Marka - 1:5. Ve čtyřicáté deváté minutě se stav měnil znovu. Druhý zásah přidal z prostoru pravého kruhu Radim Ferda - 2:5. V polovině třetí třetiny zvýšil po několika odrazech puku vedení Ruska Gleb Bondaryk - 2:6. Poslední tři branky zápasu se vměstnaly do minuty a dvanácti vteřin. V čase 53:39 přidal svůj druhý dnešní gól Kiryl Petskov, který se dostal ve středním pásmu k puku a svůj nájezd zakončil přesnou střelou nad lapačku - 2:7. O sedmatřicet vteřin později se trefil podruhé také Gleb Bodnaryk - 2:8. Šlo o velmi podobnou situaci jako při prvním gólu, pouze s tím rozdílem, že ruský útočník překonal gólmana Marka povedeným blafákem. Poslední branku Výběru petrohradské oblasti vstřelil symbolicky střelec prvního gólu, Kirill Cherniavskiy, když dostal od lehce rezignovaných domácích hráčů dostatek prostoru a v blízkosti Marka se nemýlil - 2:9.

Jelikož si domácí hráči pohlídali, aby nedostali od svého soupeře deset gólů a ani jeden z dvougólových střelců hostů nedal hattrick, utkání v poklidu skončilo. Již v pátek, 5.4. jsou na programu v rámci soustředění další dva zápasy. Nejprve se od 15:30 utkají české výběry Blue a White proti sobě a od 18:00 sehraje Czech Team Red svůj zápas proti dnešnímu soupeři Kraje Vysočina.