3:4
(1:0, 1:1, 1:3)

Červený český tým těsně podlehl výběru petrohradské oblasti

05.04.2013 / Tomáš Lysý

K prvnímu zápasu soustředění nastoupil ruský tým proti červenému výběru českého týmu do patnácti let. První třetina vyšla lépe Česku, kteří se zásluhou Hraly ujaly vedení. Ve druhé části hry nejprve Rusko srovnalo, ale o minutu později český tým opět vedl. Svoje vedení navýšil v závěrečném dějství, ale během pěti minut o něj přišel. Rozhodující čtvrtý gól výběru Petrohradu vstřelil dvě minuty před koncem Degriarev.
05.04.2013 18:00, Liga mladšího dorostu 2012/2013 - 0. kolo

Česká republika - červený tým

Klouček (32. Žajdlík) – Novák, Tintěra, Váchal, Eichler, Pajk, Balabán – Reichel, Polák, Stuchlík, Havelka, Kantner, Hajšman, Kačírek, Bělohorský, Hrala
3

Výběr Petrohradské oblasti U15

Katyukhin (33. Iakhont) – Bastisyy, Degtiarev, Dorodnykh, Kirianov, Knyzhov, Maltcev, Plehov, Chernyuk – Bondaryk, Dubin, Kuyanov, Litvinau, Petskov, Polodyan, Sulima, Khomenko, Cherniavskiy, Vasiliev
4
Branky a nahrávky: 14. Hrala (Váchal), 35. Polák (Bělohorský, Pajk), 42. Pajk (Stuchlík, Polák) – 34. Polodyan (Petskov), 44. Chernyuk (Dubin), 49. Maltcev (Cherniavskiy), 58. Bondaryk (Degtiarev). Rozhodčí: Kotlík - Paur, Čurilla. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:4.

Průběh utkání

První minuty zápasu se nesly ve znamení oťukávání, ani jeden z týmů jako by nevěděl, co od soupeře čekat. Poté ale přišla série vyloučení. Během první třetiny usedli hráči českého týmu za katr třikrát, hosté dokonce pětkrát. Ani jedna přesilová hra ale nebyla využita. Skóre se totiž měnilo pouze při hře čtyři na čtyři, když Kryštof Hrala dostal před brankou přihrávku od Adama Váchala a vstřelil první gól zápasu - 1:0.

Ve druhé třetině byli hráči petrohradské oblasti ze začátku lepší. Dvě nebezpečné střely ještě Klouček chytil, ale proti třetí neměl jeho kolega Žajdlík, který ho v půlce zápasu vystřídal, šanci. Petskov našel před brankou najíždějícího Alexeye Polodyana, který neměl problém srovnat stav - 1:1. Ani druhý muž v masce Ruska ale nevydržel dlouho bez inkasované branky. Po padesáti dvou vteřinách opět česi vedli. Rychlý protiútok domácích zakončil střelou nad vyrážečku Iakhonta Tom Polák - 2:1. I před další dvě ruské šance gól nepadl, naopak češi měli možnost zvýšit vedeni při přesilovce rozdělené do třetí třetiny.

A při té také gól padl. Dvě vteřiny před koncem přesilové hry se trefil po hezké kombinaci Ondřej Pajk - 3:1. Pak ale nastal velký zvrat v zápase. O dvě minuty později totiž Konstantin Dubin našel před brankou svého jmenovce Konstantina Chernyuka, který snížil na rozdíl jediné branky - 3:2. Poté dostali hráči Petrohradu možnost srovnat v přesilové hře, a to se jim také podařilo. Po zmatku a závaru před brankou Žajdlíka se prosadil Artem Maltcev - 3:3. Češi se mohli opět dostat do vedení, ale nevyužili přečíslení dva na jednoho ani následnou přesilovku. Přišel tak trest. Dvě minuty před koncem překonal domácího gólmana zblízka Gleb Bondaryk - 3:4. Češi hráli po inkasované brance ještě jednu přesilovku, ale neprosadili se, ani když v ní zkusili odvolat brankáře a měli tak na ledě o dva hráče více. Výběr petrohradské oblasti tak zásluhou povedené třetí třetiny vybojoval vítězství.