3:6
(1:2, 2:2, 0:2)

Ve vyrovnaném zápase porazili Petrohradští i bílý český výběr

06.04.2013 / Tomáš Lysý

Druhé utkání na soustředění sehrál český bílý výběr proti Výběru petrohradské oblasti. Severští lvi, jak si hráči Ruska říkají, začali zápas lépe, když se po trestném střílení Khomenka dostali do vedení. Za Česko vyrovnal o dvě minuty později Kodýtek. Hosté však šli do kabin spokojenější, když se trefil Dubin. V druhé třetině nejprve Petrohradští utekli na rozdíl dvou gólů, ale za domácí srovnali během tří minut Rubner se Syslem. V poslední minutě druhé části se ale trefil opět Khomenko a vrátil svému týmu vedení. Ve třetí třetině mohl srovnat Tomaník, ale trestné střílení neproměnil. Naopak Severští lvi přidali další dvě branky a utkání dovedli do vítězného konce.
06.04.2013 18:00, Liga mladšího dorostu 2012/2013 - 0. kolo

Česká republika - bílý tým

Groh (30. Huzlík) – Doudera, Starosta, Pařík, Hrdinka, Hroudný, Sysel – Tomaník, Outrata, Michnáč, Šmerha, Pšenička, Mařík, Vildumetz, Rubner, Kodýtek
3

Výběr Petrohradské oblasti U15

Katyukhin – Bastisyy, Degtiarev, Dorodnykh, Kirianov, Knyzhov, Maltcev, Plehov, Chernyuk – Bondaryk, Dubin, Kuyanov, Litvinau, Petskov, Polodyan, Sulima, Khomenko, Cherniavskiy, Vasiliev
6
Branky a nahrávky: 10. Kodýtek (Rubner), 35. Rubner (Šmerha), 38. Sysel (Vildumetz) – 9. Khomenko, 12. Dubin (Maltcev), 32. Kuyanov (Degtiarev), 40. Khomenko, 52. Dubin (Cherniavskiy), 53. Khomenko. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:6.

Průběh utkání

Úvod utkání se nesl ve znamení dvou přesilových her bílého českého týmu, ale ani jedna z nich nebyla využita. Právě naopak, při početní výhodě Česka ujel všem hráčům Khomenko a byl faulován. Jasně tak bylo nařízeno trestné střílení a bylo i jasně proměněno. Ian Khomenko totiž předvedl ukázkový blafák zakončený trefou do levé šibenice Grohovy branky - 0:1. Rusko se ale z vedení dlouho neradovalo. V desáté minutě se po přihrávce Rubnera prosadil Petr Kodýtek, který zůstal před brankou sám a nehlídaný - 1:1. O dvě minuty později se ale měnil stav znovu. Po dvou neúspěšných pokusech potvrdil pravidlo „do třetice všeho dobrého“ Konstantin Dubin. Útočník Ruska si sjel z prostoru mezi kruhy před branku a vrátil svému týmu vedení - 1:2. Oba týmy měly ještě jednu velkou šanci a jednu přesilovou hru, ale stav zápasu se již neměnil.

Druhou třetinu začalo Rusko přesilovkou, kdy ostřelovalo Groha ze všech pozic, ale ten odolával a neinkasoval. Poté předvedli dvě hezké individuální akce čeští hráči, ale Pšenička nejprve trefil jen bránícího hráče soupeře a o chvíli později Outrata přešel dva hráče, ale jeho přihrávku nezužitkoval před brankou Tomaník. Následovalo střídání českých gólmanů, místo Dominika Groha šel do klece Marek Huzlík. Výběr Petrohradu si poté zahrál přesilovku a za chvilku jí využil. Denis Kuyanov dostal v útočném pásmu puk a jeho střela skončila k menšímu překvapení všech za zády Holíka - 1:3. Česko ale stačilo během chvíle vyrovnat. Nejprve využil přesilovku střelou z pravého kruhu po přihrávce Šmerdy Marek Rubner – 2:3. O tři minuty později se český tým dostal do přečíslení tři na jednoho, které využil Jakub Sysel. Jeho první střela ještě v kleci neskončila, ale český útočník uplatnil svůj důraz a doslova dostrkal puk za brankovou čáru - 3:3. Přesto šli do kabin opět spokojenější ruští hráči, protože minutu před koncem se při hře čtyři na čtyři prosadil Ian Khomenko – 3:4.

V poslední dvacetiminutovce dostal Petrohrad možnost přesilové hry, ale počínal si v ní nedobře. Pavel Tomaník se po chybě hostů dostal k puku a řítil se sám na branku, ale byl zahákován a dostal příležitost v trestném střílení. V něm se snažil rozhýbat gólmana, ale na Katyukhina si nepřišel. Dlouhé minuty pak výrazné ohrožení ani jedné branky nepřicházelo. Na ledě tak bylo k vidění více důrazu a také bitka, kdy si to rozdali Starosta s Maltcevem. Po vypršení všech trestů se znovu prosadili ruští hráči. Akci dvou proti jednomu čechovi využil Konstantin Dubin, když usměrnil do klece střílenou přihrávku Cherniavského - 3:5. Šestý gól Ruska přidal Ian Khomenko. Prosadil se z bezprostřední blízkosti a připsal si tak v utkání hattrick - 3:6. V poslední minutě ještě byl vyloučen Dorodnykh a Česko zkusilo hru bez gólmana, ale Katyukhin byl dnes k nepřekonání, když na něj nevyzrál po hezké kombinaci Tomaník. Rusko si tak po výhře nad červeným českým týmem připisuje výhru i nad bílým výběrem.