3:8
(1:3, 2:2, 0:3)

Ruský výběr se rozloučil se soutředěním vysokou výhrou

07.04.2013 / Vlasta Hledíková

První nedělní utkání proběhlo mezi modrým výběrem českých hráčů a výběrem Petrohradské oblasti. Český výběr jednou dokázal náskok soupeře dotáhnout. Na dva rychlé góly z konce první části už ovšem hledali odpověď hůře. Ani dva vstřelené góly ve druhé třetině nepomohly modrým k vyrovnání stavu. Výběr Petrohradské oblasti si v posledním zápase na jihlavském ledě vystřílel vysokou výhru 8:3.
07.04.2013 09:30, Liga mladšího dorostu 2012/2013 - 0. kolo

Česká republika - modrý tým

Stahl (Matoušek) – Štěpánek, Zukal, Martínek, Budil, Trnka, Hrachovský – Kaukič, Raška, Havlát, Kousal, Čejka, Dlabaja, Havránek, Najman, Mlynář
3

Výběr Petrohradské oblasti U15

Katyukhin (Kramarev, Iakhont) – Basistyy, Degtiarev, Dorodnykh, Kirianov, Knyzhov, Maltcev, Plehov, Chernyuk – Afanasyev, Bondaruk, Dubin, Kuyanov, Litvinau, Petskov, Polodyan, Sulima, Khomenko, Cherniavskiy, Vasiliev
8
Branky a nahrávky: 9. Havlát (Kousal), 30. Dlabaja (Čejka), 35. Raška (Zukal) – 2. Polodyan (Afanasyev), 15. Bondaruk (Chernyuk), 16. Polodyan (Knyzhov), 23. Khomenko (Dubin), 32. Khomenko (Cherniavskiy), 43. Kirianov (Bondaruk), 52. Khomenko (Cherniavskiy, Basistyy), 56. Sulima (Vasiliev). Rozhodčí: Faur – Ryšavý A., Plass. Vyloučení: 2:5, navíc OT 10 min. Afanasyev. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 3:5, 3:8.

Průběh utkání

První třetina byla velmi vyrovnaná. Čemuž nasvědčuje i to že na první rychlý gól z hole Alexeye Polodyana dokázal modrý tým v polovině první dvacetiminutovky odpovědět. Robert Havlát, který z bezprostřední blízkosti propálil ruského gólmana. I když byla hra vyrovnaná a hráči na obou stranách měli několik příležitostí, do vedení se v patnácté minutě dostal výběr Ruska. Odraženou střelu poslal do nestřežené části branky Greb Bondaruk - 1:2. Třetí gól Ruska padl necelou minutu po brance druhé. Alexey Polodyan prostřelil Davida Stahla pumelicí z mezikruží. Ani tlak v závěru první části nepřinesl ovoce v podobě gólu.

V úvodu druhé části se o prosazení snažila dvojice hráčů Tomáš Havránek a Ondřej Najman, ruský brankář byl pozorný a tak se ani jedna ze střel nedostala za brankovou čáru. Červené světlo se rozsvítilo ve třetí minutě za zády Davida Stahla. Ian Khomenko poslal puk do sítě mezerou mezi betony Stahla - 1:4. Přesně v polovině utkání náskok Ruka snížil Daniel Dlabaja, jehož střela se odrazila od vnitřní části brankové konstrukce - 2:4. Ian Khomenko rychle přidal další gól, tentokrát uklidil za brankovou čáru dorážku z těsné blízkosti - 2:5. Pět minut před odchodem do šaten se opět měnilo skóre utkání. Dominik Raška tečoval odražený kotouč a gólman už nemohl jakkoliv zasáhnout - 3:5. Soupeř modrého týmu se zřejmě uklidnil průběžným stavem a modří se tak dostali do několika zajímavých situací, ani jednou však recept na Romana Kramareva nenašli.

Posledních dvacet minut mělo jasného vítěze. Na šestý gól výběru Petrohradské oblasti diváci čekali necelé tři minuty. Nikita Kirianov doslova propasíroval kotouč do brány mezerou mezi konstrukcí a levým betonem Jiřího Matouška - 3:6. Českému výběru se nepodařilo najít recept na ruského gólmana ani ve dvou přesilových hrách, které v průběhu poslední třetiny základní hrací doby odehrála. Třetí gól v utkání vstřelil osm minut před závěrečným hvizdem Ian Khomenko, který opět našel mezeru mezi brankovou konstrukcí a betonem českého gólmana. I když modrý tým měl několik velmi povedených akcí, ze vstřeleného gólu se opět radoval soupeř. Poprvé v utkání se prosadil Nikolay Sulimo, jež se jako poslední dotkl kotouče před nešťastnou tečí Daniela Dlabaji - 3:8. Český modrý výběr se ani přes několik slibných šancí neprosadil a stav utkání se tak až do závěrečného hvizdu rozhodčích nezměnil.