5:2
(1:1, 2:0, 2:1)

10.09.2016 / Martina Sikorová

10.09.2016 15:00, DHL extraliga juniorů - 4. kolo

HC Oceláři Třinec

Ovčaří – Hrachovský, Janiczek, Radzienciak, Adámek, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Plitko, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus
5

HC Dukla Jihlava

Brož – Pospíchal, Srnský, Váňa, Huňáček, Kadlec, Hrabaň, Krtek – Michálek, Ondráček, Heinrich, Mejzlík, Kristian, Berka, Geier, Čermák, Kraučuk, Rezek, Oščádal
2
Branky a nahrávky: 6. Haman (Kvasnica, Hladonik), 23. Kaukič (Kalus, Lacka), 33. Hrehorčák (Lacka), 47. Radzienciak (Lacka, Flok), 51. Irgl (Radzienciak, Kvasnica) – 16. Čermák (Hrabaň), 48. Kristian (Heinrich, Pospíchal). Rozhodčí: Kubičík – Poruba, Hanzlík. Vyloučení: 6:9. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 148. Střely na branku: 44:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Průběh utkání

Gólový účet mohli Oceláři otevřít již ve druhé minutě po ráně obránce Janiczka. Puk se po střele od modré čáry ocitl před odkrytou částí klece, nikdo v bílém dresu jej ale za záda Brože dorazit nestihl. O chvíli později už ale třinečtí mladíci ruce nad hlavy zvedali.

V přesilové hře se do kotouče opřel kapitán Filip Haman, jenž trefil přesně mezírku mezi betony jihlavského gólmana a zařídil tak vedení svého týmu. Druhý gólový úspěch Ocelářů mohl vzápětí zařídit Kaukič, třinecká devítka si ale v brejku vylámala zuby na připraveném gólmanovi Dukly.

Další velké šance pak nabídla až dvanáctá minuta. Chybnou rozehrávku domácího týmu nejprve nedokázal potrestat Geier, jenž přihrál nepřesně Mejzlíkovi a ránu Imricha vzápětí zastavila branková konstrukce.

Chvíli nato už ale bylo vyrovnáno po důrazu Davida Čermáka. Jihlavský útočník využil skrumáže před třineckou brankou a bez potíží doklepl puk do odkryté části klece. Oceláři se ovšem mohli do vedení velmi rychle vrátit, po nahození Kvasnicy se ale Kofroň k dorážce nedostal.

A radovat se vzápětí nemohl ani Plitko, jehož rána od modré čáry nakonec skončila jen mezi betony Brože. V závěru úvodní části si pak Oceláři zahráli v početní výhodě pěti proti třem, prosadit se ale nedokázali a do kabiny se tak odcházelo za smírného stavu.

Také do druhé třetiny vstoupila Dukla velmi nedisciplinovaně a znovu tak musela do tří. Dvojnásobnou početní výhodu sice Oceláři znovu nevyužili, tu klasickou již ale ano. Kalus nasměroval puk do mezikruží k Lukášovi Kaukičovi a odtud se třinecký forvard nemýlil.

O chvilku později svěřenci trenéra Varadi obrovskou šanci spálili. Před Kvasnicou zívala odkrytá část klece, útočník s devětadvacítkou na dresu ale puk do sítě nedoklepl. Poté si ovšem Oceláři zahráli v pěti proti čtyřem, což dnes třineckým mladíkům velmi svědčilo.

Lacka našel přesnou přihrávkou Patrika Hrehorčáka, kterého u levé tyče nikdo nehlídal. Slovenský útočník nabídnutou možností nepohrdl, zamířil přesně a prostřelil Brože. Korigovat nepříznivě se vyvíjející zápas mohl pár minut nato Mejzlík, třinecký gólman se ale před dorážkou hostující čtrnáctky přesunul ve svém brankovišti včas.

V devětatřicáté minutě pak Dukla ujela do přečíslení dva na jednoho, zakončení Kraučuka ovšem vyrazil přesunující se Ovčaří a do kabiny tak odcházeli mnohem spokojeněji domácí.

Krátce po příchodu ze šaten oslavili svěřenci trenéra Varadi již čtvrtý gól, který znovu padl při početní výhodě bíločerveného týmu. Po přihrávce Lacky pálil od modré čáry obránce Grzegorz Radzienciak, jenž propálil přesunujícího se Brože.

Dukla ovšem dokázala bleskově zareagovat. Peter Kristian zůstal sám u levé tyče a jihlavské patnáctce již nečinilo problém doklepnout puk do odkryté části klece. To ale bylo ze strany hostujícího týmu v tomto utkání vše.

Poslední slovo dnes měli Oceláři. Před brankou Jihlavy se ocitla hned dvojice hráčů v bílých dresech a byť Radzienciak ještě svou šanci nevyužil, vedle stojící Lukáš Irgl už dokázal poslat puk za záda Brože a mohl tak oslavit svůj premiérový gól v dresu s drakem na prsou.

V závěrečné minutě se mohl o korekci pokusit Berka, ten ale z nařízeného trestného střílení na Ovčařího nevyzrál. O pár sekund později pak ještě došlo na pěstní souboj mezi Plitkem a Váňou, ve kterém byl úspěšnější jihlavský obránce, to už ale na vítězství Ocelářů nic neměnilo.