4:3
(1:0, 1:3, 2:0)

16.09.2016 / Michal Sedláček

16.09.2016 17:00, DHL extraliga juniorů - 5. kolo

Berani Zlín

Huf – Augustin, Váňa, Procházka, Budil, Padrnos, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Kenša, Miko, Václavek, Mikulec, Karafiát, Bainar, Strmiska, Stiksa
4

HC Dukla Jihlava

Brož – Pospíchal, Pražák, Srnský, Váňa, Kadlec, Hrabaň – Ondráček, Heinrich, Mejzlík, Kristian, Peschout, Geier, Čermák, Kraučuk, Rezek, Oščádal
3
Branky a nahrávky: 4. Miko (Procházka, Václavek), 39. Miko (Václavek), 44. Václavek (Miko, Padrnos), 46. Karafiát (Vácavek) – 23. Kraučuk (Pospíchal, Váňa), 29. Heinrich (Kraučuk), 34. Kristian (Kraučuk). Rozhodčí: Kika – Blaha, Novák. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 61. Střely na branku: 29:31. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3.

Průběh utkání

Jihlava dorazila k zápasu pozdě, a tak neměla ani čas se pořádně rozcvičit a rozehřát. Není tak divu, že vstup do duelu vyšel lépe ševcům. Ti šli ve 4. minutě do vedení, když se prosadil Petr Miko. Za chvíli mohl navýšit vedení Mikulec, ale v dobré pozici Brože nepřekonal. Poté měli větší šanci i hosté. Oščádal využil chyby ve zlínské obraně a ze strany jel na Hufa. Zkusil střelu nad rameno, ale zlínský gólman situaci ustál a puk vytěsnil ven. Dvě minuta na to, zase spálil další příležitost Geier. Jihlavský útočník se ocitl tváří v tvář Hufovi, ale z prostoru mezi kruhy netrefil branku.

Jak měl do první třetiny dobrý vstup Zlín, tak do té druhé zase Jihlava. O vyrovnaní se Dukle postaral Jakub Kraučuk. Ve 29. minutě pak šli hosté do vedení. Aleš Heinrich se dostal do úniku podél mantinelu, pomalu si sjel k brance a poté parádní střelou vymetl bližší růžek Hufovi brány. A o pět minut později mohlo být pro domácí ještě hůř. Kristian si sjel před branku, přesně tam taky dostal přihrávku, ale na poslední chvíli se mu do cesty postavil beton Hufa. V následné akci o pár sekund později se už ale Peter Kristian nemýlil. Nejprve sice zvonila za zlínským gólmanem tyč, ale poté se ve zmatku v brankovišti nejlépe zorientoval právě Kristian a doklepl puk do sítě.

Ševci ještě stihli do konce druhé dvacetiminutovky snížit. Po krásné individuální akci se totiž prosadil Petr Miko, který se řítil sám na Brože a kličkou do forhendu mu nedal šanci. Do třetí třetiny vstupovala Jihlava s vedením 3:2, ale Zlín zase s odhodláním tento stav zvrátit. Což se mu taky povedlo. Začal to Jan Václavek, který se prosadil v přesilovce. Ševci během ni sehráli pohlednou kombinaci a tu Václavek zakončil do odkryté sítě. Za další dvě a půl minuty se ocitl Václavek v roli nahrávače a puk do branky dopravil Jiří Karafiát. Obrat byl na světe, ale berani ještě vyhráno neměli. Jihlava se v závěru nadechla k obrovskému tlaku při přesilovce 6 na 4. Domácí museli doslova padat po hubě, aby uhájili těsné vítězství 4:3.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Po pětihodinovém cestování jsme nastoupili přímo do zápasu. Nebylo nám dovoleno ani rozbruslení, čímž byl náš začátek trošku poznamenaný. Pak jsme se dostali do utkání a do pětatřicáté minuty jsme hráli velice dobře. Byli jsme lepší než soupeř, vedli jsme 3:1, ale polevili jsme a mysleli jsme si, že to půjde samo. Udělali jsme hloupé individuální chyby, které utkání převážily ve prospěch domácích.

Robert Svoboda (PSG Zlín): Museli jsme čekat na soupeře, ale začátek byl z naší strany dobrý. Měli jsme proměnit šance, které jsme ze začátku měli. Pak se hra vyrovnala, soupeř využil naše chyby ve druhé třetině a otočil skóre. Nicméně chválím tým za bojovnost a zisk tří bodů. Pochvalu si zaslouží brankář Huf, který podal vynikají výkon. Zbytečná komplikace bylo vyloučení na konci zápasu, které bylo netaktické.