0:3
(0:1, 0:2, 0:0)

07.10.2016 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

07.10.2016 18:15, DHL extraliga juniorů - 11. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Váňa, Pospíchal, Krtek, Srnský, Kadlec, Pražák, Huňáček – Kristian, D. Čermák, Heinrich – Rezek, Mejzlík, Peschout – Hejna, Maštěra, Kraučuk – Hendrych
0

Rytíři Kladno

Stahl – Šíma, Havelka, Zelingr, Chládek, Malý, Cibák – Keszi, Patyk, Bláha – Kalaj, Kučera, Schildhabel – Okegawa, Borkovec, J. Čermák – Janeček, Piovarči, Řepka
3
Branky a nahrávky: 15. Keszi (Bláha, Patyk), 29. Keszi (Cibák, Patyk), 30. J. Čermák (Borkovec, Okegawa). Rozhodčí: Pokorný – Polák, Rampír. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 31:27. Průběh utkání: 0:3.

Průběh utkání

Během úvodních minut zápasu se hrál velmi vyrovnaný hokej, ale bez vážnějších šancí. To se nezměnilo ani zkraje jedenácté minuty, kdy Kladenští hráli první přesilovou hru. Tu druhou už však využili. Proti dvěma dorážkám Bláhy zblízka ještě Brož stačil zasáhnout, jenže když se k třetí dorážce dostal Vincent Keszi, tak byl bez šance - 0:1.

V závěru první třetiny dostala Dukla výhodu první přestávkou rozpůlené přesilovky. Zlobila v ní hlavně na začátku druhého dějství, gólman Kladna Stahl byl pozorný a na místě. V další početní výhodě hostí se Kladenští snažili ostřelovat branku soupeře, leč Jihlava vytvořila před svým brankářem zdatný obranný val. Druhý gól Rytířů přišel v čase 28:11. Vincent Keszi vstřelil z bezprostřední blízkosti po dorážce svojí druhou branku zápasu, celkově sedmou v sezoně, a posunul se do čela tabulky střelců Kladna. O 93 vteřin se hosté radovali potřetí. Jihlava svojí šanci na snížení prováhala, v protiútoku tak ujel Jakub Čermák a dal výsledku, jak se později ukázalo, konečnou podobu - 0:3. Domácí zkoušeli vstřelit čestný gól i při svém oslabení. Čermák ujel s Heinrichem do přečíslení dva na jednoho, první jmenovaný vzal odpovědnost sám na sebe, nicméně na Stahla si opět nepřišel.

David Stahl v brance Kladna byl totiž ústřední postavou tří rytířských bodů. Bez problémů se svými spoluhráči vyřešil dvě klasické přesilovky. Když přišla tři kladenská vyloučení za sebou a Dukla měla přesilovku pět na tři – obě strany si mj. vzaly oddechový čas – nepřišel v jihlavském podání ani snižující gól. Drama se tak žádné nekonalo. Vyrovnaný zápas s gólovými šancemi na obou stranách tak rozhodla produktivita. Jihlava si nepřišla na Stahla ani jednou z 31 střeleckých pokusů, hosté se naopak prosadili třikrát.

Ohlasy trenérů

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): Nevěděli jsme, do čeho jdeme. Jihlavský hokej jsme znali, ale Jihlava nás překvapila. Hrála velice dobře a výsledek neodpovídá průběhu zápasu. Výborně nám zachytal gólman. Dost jsme se trápili, naštěstí jsme ve druhé třetině dokázali proměnit alespoň dvě šance. Moc jsme jich neměli, ale dokázali jsme to tam z dorážky dát. To rozhodlo, soupeři jsme odskočili. Pak jsme výborně ubránili dlouhé oslabení tři na pět. Bylo to velice vyrovnané utkání, ve kterém rozhodlo to, že domácí neproměnili šance, které tam měli. Nám se je podařilo dát. Ale domácí hráli opravdu dobře.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Bez gólu se nedá vyhrát, to je z takového utkání klasická věta. Šance jsme si vytvořili, bohužel jsme v nich zaprvé neměli štěstí a zadruhé nebyli šikovní. Soupeř byl v šancích šikovnější, dal nám tři góly a vyhrál.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie