3:0
(1:0, 2:0, 0:0)

03.12.2016 / Tomáš Lysý

03.12.2016 14:15, DHL extraliga juniorů - 24. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Mareš, Pospíchal, Hrabaň, Srnský – Kraučuk, Heinrich, Mejzlík – Maštera, Ondráček, Geier – Huňáček, Krtek, Hendrych
3

Berani Zlín

Šimonů – Padrnos, Gazda, Procházka, Váňa, Kolařík, Budil – Václavek, Karafiát, Strmiska – Mikulec, Fryšara, Kotek – Bainar, Horváth, Stiksa – Kenša
0
Branky a nahrávky: 5. Heinrich (Mejzlík, Kraučuk), 28. Kraučuk (Heinrich, Mejzlík), 39. Kraučuk (Mejzlík, Heinrich). Rozhodčí: Skopal – Kotlík, Polák. Vyloučení: 2:4, navíc Stiksa (ZLN) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 3:0.

Ohlasy trenérů

Zbyněk Mařák (PSG Zlín): Zápas se mi nehodnotí lehce, bez vstřeleného gólu se těžko vyhrává. Dneska jsme se těžko prosazovali do šancí a když už jsme nějaké měli, tak jsme pořád někoho hledali... Takhle to samozřejmě nefunguje. Místo toho, abychom hráli jednoduše do brány, šli na dorážky a do brankoviště, tak jsme pořád někoho hledali. V první a druhé třetině nebyl náš pohyb takový, jaký bychom si představovali. To jsme ve třetí části zlepšili, ale hráli jsme 11 minut v oslabení a s tím se poté těžko pracuje.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Hodnocení je samozřejmě příznivé. Odehráli jsme velice dobré utkání a všichni hráči v čele s gólmanem zaslouží pochvalu. Byli jsme od začátku aktivnější a vytvářeli jsme si šance. Dnes se nám to jako trenérům líbilo a hráčům patří gratulace.

Jaké je to hrát jen na čtyři obránce a co říkáte gólmanovi Janu Brožovi, který podruhé za sebou vychytal čisté konto?
Hrají ti hráči, kteří tady jsou a klobouk dolů před nimi, jak to odehráli. Myslím si, že to může být akorát líto těm hráčům, kteří nehrají (úsměv). Nula je zásluhou výborné práce obránců v čele s gólmanem, který si čistá konta v obou případech zasloužil a musel si je také sám vychytat.