5:1
(0:0, 1:0, 4:1)

10.12.2016 / Kryštof Severa

10.12.2016 12:30, DHL extraliga juniorů - 25. kolo

HC Kometa Brno

Dostál – Trnka, Slabý, Furch, Sedláček, Zábranský, Král, Kabelka – Havlát, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, Horký, Mlynář, Hroudný, Ferda, Jajcay
5

HC Dukla Jihlava

Brož – Pospíchal, Mareš, Srnský, Huňáček, Kadlec, Hrabaň – Maštera, Hendrych, Heinrich, Mejzlík, Kadleček, Berka, Peschout, Geier, Kraučuk
1
Branky a nahrávky: 24. Čejka (Kabelka, Trnka), 42. Čejka (Ferda, Hasoň), 43. Horký (Havlát, Sedláček), 55. Havlát (Horký, Mlynář), 60. Ferda (Hasoň, Král) – 58. Huňáček (Kadleček, Berka). Rozhodčí: Vrba – Maloušek, Maťašovský. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 117. Střely na branku: 37:26. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

Průběh utkání

První větší šanci zápasu si připsali hosté, po teči jednoho z obránců se kotouč nebezpečně pohyboval v brankovišti, nicméně Dostál si poradil. Poté diktovala tempo hry především Kometa. Nejprve spálil velkou šanci Hasoň, chvíli na to trefil tyč Škvrně. Ten samý hráč nastřelil tyči v krátce po polovině třetiny, kdy pronikl před Brože z rohu a trefil druhou tyč. Jednoznačně největší šanci první třetiny spálil Radim Ferdy, když osamocen mezi kruhy promáchl. První třetina tak branku nepřinesla.

Bezbrankové skóre ve druhé třetině nevydrželo dlouho. Po třech minutách hry se do kotouče na modré čáře opřel Kabelka, jehož střelu šikovně tečoval Jakub Čejka a poslal svůj celek do vedení – 1:0. Hosté mohli odpovědět o chvíli později, když po faulu na Mašteru bylo odpískáno trestné střílení. K němu se rozjel sám faulovaný útočník Dukly, ale Lukáš Dostál jeho bekhendový blafák vytáhl vyrážečkou nad břevno.

S koncem třetiny měla Kometa tři dobré šance. Nejprve po pasu Mlynáře minul v dobré pozici Ferda. Následně dostal přihrávku od Gajarského na brankoviště Škvrně, ale ten nechal vyniknout vyrážečku Brože. Poslední šanci ve druhé dvacetiminutovce měl další šanci Mlynář, ale znovu mířil kousek vedle.

Do závěrečné části vstoupila modrobílá parta skvěle. Po dvou minutách hry se dostal k dorážce Ferdovy střely znovu Jakub Čejka a se štěstím přidal svůj druhý gól v zápase – 2:0. Ani ne za minut navíc Havlát prodloužil nahození Sedláčka přesně k Luboši Horkému, který propasíroval kotouč do sítě – 3:0. Horký mohl následně přidat další gól, ale jeho střelu zablokoval obránce.

Kometa ve třetí části herně dominovala. Škvrně se mohl dočkat své trefy, ale před prázdnou brankou těsně minul. Třetí možnost na navýšení měl také Luboš Horký, ale opět jeho šanci zastavil brankář Brož. Zakončit přesně se povedlo až Robertu Havlátovi, který se dostal sám před branku a střelou na zadní tyč trefil neomylně – 4:0!

I Dukla se dvě minuty před koncem dočkala své vytoužené trefy. V mezikruží se dostal ke střele Stanislav Huňáček, brankář Dostál měl zakrytý výhled a puk mu proletěl kolem betonu do sítě – 4:1. Poslední slovo si ale vzala v poslední minutě znovu Kometa, která dostala k dispozici přesilovku. Po krásné kombinaci našel Král volného Jana Hasoně, jehož ránu vyrazil Brož jen před Radima Ferdu, jenž pohotově doklepl puk do sítě – 5:1. Kometa tak zvládla duel s Jihlavou a v tabulce se posunula na druhé místo za vedoucí Třinec.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek: Těžký zápas, Jihlava hraje takový úporný hokej, což se potvrdilo a dvě třetiny jsme se nemohli prosadit. Jsme rádi, že nám to tam napadalo ve třetí třetině a dokázali jsme přehrát tu jejich úpornou obranu.

Patrik Augusta: Dvě třetiny jsme hráli velice dobrý hokej, nevyužili jsme šance. Rozhodla naše přesilovka pět na tři a neproměněné trestné střílení. Po druhém gólu spadly klukům hlavy a nešlo to.