10:2
(1:1, 6:0, 3:1)

09.01.2017 / Michal Belšán

09.01.2017 17:00, DHL extraliga juniorů - 26. kolo

HC Plzeň 1929

Kolář – Staněk, Váchal, Kaňák, Novák, Krystl, Pokorný – Kantner, Stráský, Hanzlík, Vavřička, Pour, Chalupa, J. Roubal, Kokoška, Vracovský, D. Roubal, Eret, Rubner
10

HC Dukla Jihlava

Brož (41. Juda) – Pospíchal, Mareš, Pražák, Srnský, Váňa, Huňáček, Hrabaň – Maštera, Hendrych, Ondráček, Heinrich, Mejzlík, Adam, Berka, Peschout, Geier, Kraučuk
2
Branky a nahrávky: 4. Chalupa (Vavřička), 22. Vavřička (Chalupa, Kantner), 25. Pour (Vracovský), 26. Chalupa (Vavřička, Kantner), 27. J. Roubal (Eret), 37. Vavřička (Kantner), 38. J. Roubal (Staněk, Kaňák), 49. Stráský (Kokoška, Kaňák), 54. D. Roubal (Hanzlík), 57. Stráský (Kaňák) – 7. Kraučuk (Ondráček), 59. Hendrych (Geier). Rozhodčí: Hornáček – Flegl, Štofa. Vyloučení: 2:5. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 41:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 10:1, 10:2.

Průběh utkání

Oba týmy již od úvodu předváděly pěknou ofenzivní podívanou a obrany v čele s brankáři měly dost práce. Ve třetí minutě po střele Lukáše Kaňáka dokonce zvonila tyč a několik hráčů se snažilo o dorážku, leč neuspělo. Do vedení šla Plzeň v čase 3:53, kdy Jakub Vavřička v přečíslení tři na dva dobře našel Matěje Chalupu, který zamířil do protějšího víka naprosto parádně! Jihlava se posléze většinu času bránila, ale přesto dokázala přesně po sedmi minutách hry srovnat. Postaral se o to Jakub Kraučuk, který po pěkném průniku dorazil za Koláře vlastní střelu – 1:1!

Hokej se přeléval ze strany na stranu. Důkazem tohoto byla například 17. minuta, kdy nejprve zaváhal Kristián Kolář a trestat mohl Jiří Ondráček, nicméně z úhlu branku netrefil. Z následného protiútoku měl pak díky přihrávce od Jiřího Stráského zajímavou šanci David Roubal, tentokráte se ale gólman Jan Brož zaskvěl svými betony. Do vedení se jihlavské snažil poslat Jiří Ondráček. Jeho střelu zprava Kolář nevědomky vyrazil, nikdo z dorážejících Jihlavanů se naštěstí pro něj a indiány ale neprobojoval ke kotouči. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:1.

Do druhé třetiny vstoupili svěřenci Davida Bruka naprosto parádně. Již po 103 sekundách jejího průběhu zakončil krásnou akci po pasu od Matěje Chalupy Jakub Vavřička a bylo to 2:1! Ve 25. minutě dorazil Jakub Pour do branky Vracovského střelu, za necelou minutu se prosadil Matěj Chalupa špičkovou střelou po příhře Vavřičky a v čase 27:00 navyšoval již na 5:0 Josef Roubal, jenž zakončil bekhendem!

Gólostroj indiánů se nezadrhl a pracoval i nadále tak, jak bylo třeba. V čase 36:20 během přesilové hry dokázal do branky touš dorazit Jakub Vavřička a bylo to 6:1! Západočeši byli při chuti a vsítili ještě jednu branku. Střelu Filipa Staňka umě tečoval Josef Roubal. Po 40 minutách byl tedy stav zápasu 7:1 pro plzeňské juniory!

Do třetí třetiny nastoupil v jihlavské brance Jaroslav Juda. Ten jako první viděl šanci svého celku, když v přečíslení tři na jednoho pálil mimo bránu Jiří Ondráček. Ve 44. minutě už se musel činit proti velké šanci Tomáše Krystla, zvládl to ale skvěle. O chvíli později zpestřila již rozhodnutý zápas menší bitka mezi Jakubem Pokorným a Davidem Váňou. Indiáni pokračovali ve velmi dobrém výkonu a během přesilové hry se dočkali osmé trefy. Filip Kokoška u tyče nahrál přesně na Jiřího Stráského, pro kterého bylo jednoduché trefit odkrytou branku! Po domácím zaváhání posléze mohl snížit Ladislav Pospíchal, jenomže Kristián Kolář řekl ne.

V 53. minutě pak svůj um dvakrát předvedl Matěj Chalupa – nejprve zpoza branky obloučkem vyzýval Vavřičku, puk se ale snesl k Váchalovi, jehož střelu poté právě Chalupa tečoval, ale kotouč zapadl vedle brány. O minutu později už se Plzeňští radovali, před bránou osamocený David Roubal střelou zápěstím dával na 9:1! Desáté trefy se domácí tým dočkal během přesilovky – nepříliš prudké nahození Kaňáka šikovně tečoval Jiří Stráský a Jaroslav Juda na to nestihl zareagovat.

Dukle už se posléze podařilo jen kosmeticky zmírnit debakl, když po střele Reného Geiera uklidil kotouč do brány Pavel Hendrych. Plzeň tak vyhrála 10:2!

v úterý čeká svěřence trenéra Patrika Augusty další západočeský soupeř. Od 15 hodin se představí na ledě karlovarské Energie.

Ohlasy trenérů

Ivan Vlček (HC Plzeň 1929): Minulý zápas se Zlínem nám moc nevyšel. Dneska to ze začátku bylo nervózní, první třetina skončila 1:1. Pak nám tam ale rychle napadaly góly za sebou a hra se uklidnila, díky čemuž byl ten zápas jednoznačný a už se jen dohrával.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Domácí mají výborné mužstvo a v ofenzivě jsou velice silní. My jsme jim to usnadnili a přijeli jsme sem jako na výlet na Kokořín. Nebyli jsme připravení od začátku, nebruslili jsme a nechali v tom vykoupat gólmana, což mě hodně mrzí. Prohrát se může, ale ne tímto způsobem.