2:4
(1:2, 0:2, 1:0)

21.11.2016 / Vojtěch Honzík

21.11.2016 18:00, DHL extraliga juniorů - 28. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Váňa, Pospíchal, Hrabaň, Mareš, Kadlec, Pražák, Krtek – Ondráček, Heinrich, Srnský – Maštera, Mejzlík, Rezek – Kraučuk, Adam, Geier – Hendrych, Berka
2

HC Plzeň 1929

Kolář – Kačena, Kaňák, Krystl, Staněk, Novák, Pokorný – Chalupa, Vavřička, Vracovský – Pour, Kokoška, Kantner – D. Roubal, Hanzlík, Stráský – Eret, J. Roubal
4
Branky a nahrávky: 4. Maštera (Adam, Ondráček), 59. Pospíchal (Srnský, Mejzlík) – 9. Kantner (Pour, Kokoška), 16. Hanzlík (Stráský), 29. Kokoška (Pour, Kantner), 34. J. Roubal. Rozhodčí: Volf - Zíka, Kotlík. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 139. Střely na branku: 35:40. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4.

Průběh utkání

Indiáni čtyřboj na ledech soupeřů nezačali v Jihlavě příliš dobře. Brzy putovali do čtyř, paradoxně za hru v šesti, a domácí trestali. Puk šel přes rozhodčího, Ondráčka přes Adama, který hraje za starší dorost, na Vojtěcha Maštěru a ten se nemýlil - 1:0! Jenže hosté se nezalekli a muž, který sledoval radost Dukly z trestné lavice, sám udeřil a začínalo se tak opět od nuly, tedy jedné - 1:1! Po chvilce nebezpečná pobídka na teč od Kačeny proskákala až před Brože, ten si s černým nesmyslem poradil. Obrat v utkání Západočeši ale přeci jenom dokonali. Štepán Hanzlík sice na domácí svatyni najížděl poměrně z úhlu, o to lépe ale trefil skulinku vedoucí až do sítě - 1:2! Modrobílí byli rázem na koni, zatlačili svého soupeře do konce úvodní části do obranného pásma, skóre se ale již neměnilo.

Druhou třetinu odšpuntoval Heinrich z levého kruhu, Kolář byl pozorný. Hosté odpověděli rychlým ťukesem prakticky do prázdné, ale zakončující Eret touš netrefil. Pak se Plzeň dočkala, když se v předbrankovém prostoru nejlépe zorientoval bojovník Filip Kokoška – 1:3! Srnský se pokoušel o rychlou odpověď, z pravé strany ovšem mířil příliš nad. A tak se ke slovu opět dostali Západočeši. Po chybné rozehře Jihlavy se k puku dostal mezi kruhy Josef Rubal a z první zamířil přesně nad beton - 1:4! Hosté ještě v prostředním dějství mohli zaútočit na „pětku,“ přečíslení dva na jednoho ale k Brožovi nedoputovalo.

Zkraje poslední dvacetiminutovky se do dobré střelecké příležitosti prokličkoval Pospíchal, ale zaváhal a střelu o chvilku později již srazili obránci Plzně. Lépe si vedl z pravé strany Mejzlík, Kolář vytáhl jeden zákrok ze škatulky skvělý. Kanón také nastavil na modré Pražák, hostující muž s maskou opět na místě. Plzeň se osmělila Pourem a Kantnerem, Brož jejich pokusy uzmul do lapačky a své hrudi. Když si na branku Západočechů najížděl Heinrich zprava a opět si na Koláře nepřišel, zdálo se, že se skóre již měnit nebude. Ale chyba lávky. Ladislav Pospíchal si najel mezi kruhy a ranou z první do horního růžku udal výsledku definitivní podobu - 2:4!

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): Zaslouženě jsme získali tři body, přestože jsme brzy inkasovali v oslabení. Prvních čtyřicet minut jsme byli lepší, aktivnější, proměňovali šance. Ve třetí části jsme trošku polevili, domácí přebrali iniciativu, ale mi už si vítězství pohlídali.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Plzeň ukázala svoje kvality, speciálně na malém hřišti, kde byla šikovnější v útoku. Bylo vidět, že její hráči mají větší kvalitu a přehráli nás hlavně v útočné fázi.

Je znát rozdíl mezi velkým a malým kluzištěm?

Rozdíl je určitě velký, protože malé hřiště odhalí hokejisty. Je na něm málo prostoru, málo času, vše je rychlejší a jakékoliv uskočení puku nebo zamíchání s ním navíc je znát. Plzeň měla hokejisty na lepší úrovni a jejich útok dal již před zápasem o 30 gólů více než náš. Dokázali to a malé hřiště to ještě znásobilo.