1:4
(1:1, 0:0, 0:3)

02.03.2017 / Michal Toman, Tomáš Lysý

02.03.2017 18:00, DHL extraliga juniorů - 44. kolo

HC Slavia Praha

Šorf – Zderadička, Chvála, Novák, Krásný, Melovič, Stark – Netolický, Furch, Heldák – Hradil, Kohút, Šergl – Patočka, Mareček, Matějka – Marek, Martínek
1

HC Dukla Jihlava

Brož – Pospíchal, Vála, Pražák, Srnský, Váňa, Hrabaň – Maštera, Heinrich, Kadleček, Mejzlík, Adam, Peschout, Geier, Čermák, Kraučuk
4
Branky a nahrávky: 18. Hradil (Šergl, Zderadička) – 16. Čermák (Heinrich, Mejzlík), 48. Hrabaň (Mejzlík, Čermák), 53. Mejzlík (Heinrich, Čermák), 59. Mejzlík (Čermák, Heinrich). Rozhodčí: Hornáček – Marek, Kučera. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 34:49. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Průběh utkání

Úvod zápasu byl pro slávisty poměrně smolný. Hned ve druhé minutě už zvedali ruce nad hlavu a radovali se z první branky, jenže kotouč přešel brankovou čáru až po přerušení hry, a tak nemohl být gól uznán.

Ke slovu se tak dostala Dukla. Adamovu ránu do prázdné klece sice ještě Chvála obětavou rybičkou vyrazil mimo, ale přesto se nakonec Jihlava dočkala a otevřela skóre zápasu. Mejzlík vypálil v početní výhodě od modré čáry. Šorf jeho ránu sice vyrazil, jenže pouze před sebe, kde se ve skrumáži nejlépe zorientoval David Čermák, který dorazil kotouč za záda slávistického gólmana.

O dvě minuty později však bylo vyrovnáno. Šergl šikovně prostrčil kotouč v přečíslení dvou proti jednomu na Matyáše Hradila, který se tak dostal do samostatného nájezdu. Následně slávista poslal kotouč do branky nekompromisně pod vyrážečkou hostujícího brankáře.

Druhá třetina branku nepřinesla, přestože diváci viděli trestné střílení. To ale Šergl neproměnil. Do přestávky pak zvonila za Brožem tyč hned dvakrát, ale branku slávisté nevsítili a ve třetí třetině dovolili hostům třikrát skórovat a rozhodnout zápas.

Nejprve našel Mejzlík v předbrankovém prostoru nehlídaného Patrika Hrabaně, jenž z první propálil Šorfa. A o chvíli později potáhl Heinrich kotouč až do levého rohu, odkud našel přesně na hůl najíždějícího Tomáše Mejzlíka, který už měl jednoduchou práci a doklepl puk od sítě.

Sešívaní dostali těsně před koncem zápasu výhodu přesilové hry, kterou si zdvojnásobili hrou bez gólmana. V té si sice vytvořili velký tlak, jenže Brože nepřekonali a do prázdné branky pečetil výhru hostů Tomáš Mejzlík.

Jihlava se tak bez ohledu na další zápasy dostala do play-off, navíc se posunula na šestou pozici. Znamená to, že ve čtvrtfinále narazí na třetí tým tabulky - Kometu Brno. Čtvrtfinálová série se hraje na čtyři vítězná utkání a začíná již v neděli 5. března v moravské metropoli.


Čtvrtfinálové dvojice play-off DHL extraligy juniorů:

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín
HC Plzeň - HC Sparta Praha
HC Kometa Brno - HC Dukla Jihlava
Rytíři Kladno - HC Motor České Budějovice

Termíny utkání:
1. zápas: neděle 5. března, 2. zápas: pondělí 6. března, 3. zápas: čtvrtek 9. března, 4. zápas: pátek 10. března. Případná další utkání: 5. zápas: neděle 12. března, 6. zápas: úterý 14. března, 7. zápas: čtvrtek 16. března.

První, druhý a případný pátý a sedmý zápas se hrají na ledě lépe postaveného celku po základní části.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): „Nebyl to hezký výkon, ale vezeme si domů tři body, které jsme potřebovali, abychom postoupili do play-off. S výsledkem jsme tedy spokojení. Hráči byli nervózní. Domácí hráli velmi dobře, byli aktivní, měli lepší pohyb než my, dohrávali nás. Nevím, jestli na nás dopadla tíha toho, že musíme vyhrát, ale každopádně jsme nehráli hezky, i když jsme nakonec našli cestu k vítězství.“

Petr Novák (HC Slavia Praha): „Ani jednou jsme v sezoně nepodali výkon, který jsme chtěli, a tímhle zápasem jsme tu naši nepovedenou sezonu završili. Hráli jsme špatně stejně jako celou sezonu. Kdybychom nehráli špatně, tak jsme vyhráli.“