2:7
(0:2, 1:2, 1:3)

08.09.2016 / Tomáš Lysý

08.09.2016 18:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 3. kolo

HC Olomouc

Galuška (8. Schejbal, 9. Galuška) – Dajčar, Kažimír, D. Mader, Klesla, Holiš, Vosátko – Krátký, Štefka, Spatharis, Aulehla, Pěcha, Skopal, Karpíšek, Kalač, Kořenek, Janečko, Kret.
2

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Mareš, Veleba, Trávník, Marek, Vála, Vrátný – Daňhel, Kadleček, Jindra, Úlovec, Musil, Adam, Vala, Kardoš, Hrbatý, Filip, Slabý, Strnad.
7
Branky a nahrávky: 37. Karpíšek (Kalač), 53. Štefka (Pěcha) – 9. Kadleček (Filip, Vála), 10. Daňhel (Úlovec), 23. Strnad (Adam), 40. Úlovec (Kadleček, Kardoš), 52. Kadleček (Strnad), 57. Adam (Jindra), 59. Veleba (Kadleček, Kardoš). Rozhodčí: Kika – Lukš, Hanzlík. Vyloučení: 3:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 31:31. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:7.

Průběh utkání

Dukla hrála v polovině třetí minuty přesilovou hru, kterou se jí ale využít nepodařilo. V čase 7:40 střídala Olomouc gólmany, do branky šel Adam Schejbal místo Petra Galušky a za 43 vteřin inkasoval, když Slavomír Kadleček poslal puk za brankářova záda. Ve stejném čase se do branky vrátil Petr Galuška, pravděpodobně měl problém s výstrojí. Také on ale hned poté inkasoval. Matěj Daňhel se dostal sám před gólmana a trefil se nad jeho rameno - 0:2. Další šance přišly až v posledních pěti minutách úvodního dějství. Kadleček byl při úniku dojet domácím bekem, přesto posunul puk před branku na Strnada, který na něj těsně nedosáhl. Galušku pak nepřekvapila Úlovcova střela od modré přes několik hráčů. Po Daňhelově nahození se před branou neprosadil Jindra s Valou a jihlavský tlak zakončil Filip, pro jehož kličky před brankou neměl domácí gólman pochopení.

Po patnácti vteřinách se Šťastný prezentoval vychytáním Skopala, který si po levé straně najel před branku. Gól tak padl znovu do olomoucké sítě, když Strnad, vracející se z trestné lavice, našel Dominika Adama. Ten se dostal až před branku a z pravé strany zavěsil. Daniel Šťastný hájící jihlavskou svatyni poté nepovolil snížit Kořenkovi a v závaru před brankou ani jeho spoluhráčům. Vzápětí uháněl na domácí klec kapitán hostí Kadleček, ovšem vracející se Kažimír mu stačil znemožnit zakončení. Vážnější šance poté nepřicházely, až na začátku šestatřicáté minuty vychytal gólman Dukly zblízka Dajčara, na kterého obrana hostí hodně zapomněla. Přesto do konce třetiny hosté kapitulovali. Po hezké kombinaci Olomouce snížil na rozdíl dvou branek David Karpíšek. Ale Jihlava si bleskově vzala třígólové vedení zpět. Kadleček s Úlovcem parádně zakombinovali, dostali se až před Galušku, kde kapitán Dukly přihrál doleva Janu Úlovcovi, zakončujícímu pod horní tyčku - 1:4.

Pět minut po začátku třetího dějství předvedl dobrou akci Strnad, který naznačil střelu, ale z pravého kruhu přihrál na druhý pro Hrbatého. Vnuk legendy Dukly vrátil svému spoluhráči puk, ovšem Galuška se proti jeho střele vytáhl a výborně jí vyrazil. Červenat se naopak mohl ve dvaapadesáté minutě. Olomoucký gólman chtěl pomoci spoluhráčům s rozehrávkou, ale poslal puk přímo na Slavomíra Kadlečka, jenž měl lehkou práci. Minutu nato mířil David Štefka po přihrávce Pěchy přesně a lehce snížil vysoce nepříznivý stav z pohledu Hanáků. Ovšem konečné slovo měla znovu Dukla. Dominik Adam se na začátku šestapadesáté minuty dostal do samostatného úniku a prostřelil gólmana. Jihlavě to stále nestačilo a jeden z jejich hráčů už mířil do prázdné klece, kam se stačil natáhnout Galuška betonem. Přesto sedmý gól Jihlava i tak přidala. Po ose Kardoš - Kadleček se puk dostal k Petru Velebovi, který prostřelil gólmana a upravil stav na konečných 7:2.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Výsledek je trošku zavádějící, protože hra Olomouce takovému výsledku vůbec neodpovídala. Zpočátku to bylo poměrně vyrovnané utkání se spoustou šancí na obou stranách. My jsme je dokázali využít a dostali jsme se do vedení. V klíčových okamžicích nás podržel výborně chytající Dan Šťastný, což utkání hodně posunulo směrem k zisku tří našich bodů. Až v závěru, kdy už se zápas dohrával, jsme měli vyloženě převahu.