0:1p
(0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)

10.09.2016 / Tomáš Vlček

10.09.2016 13:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 4. kolo

AZ Heimstaden Havířov

Matoušek – Pliska, Máca, Zíková, Ševěček, Pavelek, Klus Kuchař – Bambula, Del Favero, Hýsek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Juhász, Piš, Raček, Pawliczek, Pastor
0

HC Dukla Jihlava

Juřička – Veleba, Trávník, Marek, Vála, Vrátný – Daňhel, Kadleček, Jindra, Úlovec, Adam, Vala, Kardoš, Hrbatý, Filip, Slabý, Strnad
1
Branka: 63. Slabý. Rozhodčí: Mrkva – Vengřín, Gančarčík. Vyloučení: 0:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 32:34. Průběh utkání: 0:1.

Průběh utkání

Úvod zápasu patřil jednoznačně Dukle, která byla aktivnější a vypracovala si i řadu brankových příležitostí. Kadlečkovi ve 2. minutě vůbec nevadilo, že je jeho tým v oslabení, ujel domácí obraně a jen skvělý zákrok Matouška mu zabránil skórovat. Podobné to bylo za pár minut po kličkované Adama, i tady zachránil situaci pro domácí až gólman. Havířovští se rozjížděli pomaleji a v první šanci se ocitl až v 8. minutě Klíma, ale také jihlavský strážce branky Juřička byl na místě. Poslední těžký zákrok třetiny musel domácí Matoušek vytáhnout ještě v 11. minutě proti Jindrovi, ale pak se hra vyrovnala a dá se říct, že více práce měl Juřička. Při šancích Piše a Bambuly odolal a tak v první dvacetiminutovce branka nepadla.

Druhá třetina zpočátku nebyla zdaleka tak divácky atraktivní. Jihlavští do ní opět vstoupili o něco lépe, ale prvních více než deset minut jsme šanci neviděli. Až ve 33. minutě se z ničeho nic dostal před Matouška Strnad, ale domácí gólman zákrokem holí zachránil. Další gólovky měli hosté chvíli na to. Nejprve v oslabení po velké chybě obrany ujel Adam, ale netrefil branku a za necelou minutku z křídla proti Slabému předvedl dva těžké zákroky spolehlivý Matoušek. Domácí se dostali v závěru do menšího tlaku, jenže kromě několika střel vyražených Juřičkou si šanci nevypracovali.

Třetí třetina nabídla pokračování rychlého hokeje s šancemi především na straně hostů, jako např. ve 47. minutě, kdy Matoušek vyrazil střelu Adama okrajem lapačky. Naopak v závěru základní hrací doby mohli výhru na svou stranu strhnout domácí, když Pawliczek, zcela sám před brankou, mířil nad.

Prodloužení se hrálo 3 na 3 a bylo krátké, ale pěkně divoké. Nejprve třikrát pokračoval v tradici likvidace jihlavských šancí Matoušek. Pak ujel domácí obránce Ševěček, ale netrefil branku. Nakonec zápas ukončil v čase 62:26 jihlavský Jiří Slabý, který po objetí branky z velkého úhlu a ještě v pádu, poslal kotouč milimetrově přesnou střelou za Matouškova záda. Jihlava tak veze z Havířova zasloužené dva body, Havířov si za obrovskou bojovnost připisuje jeden.

Ohlasy trenérů

Tomáš Urbánek (AZ Havířov): Dneska jsme získali pro nás velmi cenný bod proti prvnímu celku tabulky. Pochválit musíme gólmana, ale stejný podíl na tom má i bojovný a poctivý výkon mančaftu, zejména v obraně. Mrzí mě jen, že je to druhý zápas za sebou bez vstřelené branky. Celkově ale od kluků dobrá práce.

Štěpán Moravec (Dukla Jihlava): Utkání pro nás bylo obrovským trápením v koncovce. V mnoha šancích nás vychytal domácí gólman, mnoho jsme jich zahodili. Havířov to samozřejmě povzbudilo a chvílemi nás také dostal pod tlak, ale nakonec jsme za svou aktivitu byli spravedlivě odměněni dvěma body.