4:0
(3:0, 0:0, 1:0)

14.09.2016 / Vojtěch Vopat

14.09.2016 17:30, NOEN extraliga staršího dorostu - 5. kolo

HC Dukla Jihlava

Juřička – Musil, Vála, Vrátný, Veleba, Marek, Smolko – Strnad, Kadleček, Filip – Jindra, Adam, Daňhel – Hrbatý, Vala, Úlovec – Kardoš
4

VHK ROBE Vsetín

Machač (14. Sachr) – Nadymáček, Klauda, Kuboš, Kollár, Kamas, Paroušek, Ondračka, Mar – Klímek, Matiaško, Půček – Zajíček, Koňařík Liška – Wolf, Zetocha, Hrňa
0
Branky a nahrávky: 5. Kadleček (Strnad, Vála), 13. Strnad (Kadleček), 14. Jindra (Adam), 45. Jindra (Adam). Rozhodčí: Ondráček – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 55:19. Průběh utkání: 4:0.

Průběh utkání

Na první gól ve středečním zápasu jihlavští diváci nečekali příliš dlouho. V čase 4:11 byl vyloučen vsetínský Daniel Klímek na dvě minuty za faul kolenem. Po necelé minutě se jihlavským hráčům však podařilo využít výhody muže v poli. Milan Strnad přihrál kotouč zpoza brány Slavomíru Kadlečkovi, který se střelou z mezikruží nemýlil a trefil se přesně mezi betony vsetínského gólmana.

To ovšem pro první třetinu nemělo být ani zdaleka všechno. Již po 7 minutách se radoval další z domácích hráčů. Nejdříve do útočného pásma zavezl kotouč Matěj Vála, který následně přihrává do rohu kluziště Slavomíru Kadlečkovi. Ten si zkušeně vyčkal na přijíždějícího Milana Strnada a pro něj už byla hračka zasunout puk do skulinky mezi bruslí gólmana Machače a konstrukce brány - 2:0.

Hosté se ani nestačili rozkoukat a za půl minuty opět svítilo brankové světlo za jejich bránou. Dominik Adam přihrává od modré čáry do kruhu Lukáši Jindrovi, který se trefuje zcela stoprocentně do pravého horního rohu Machačovy brány - 3:0.

Dva rychlé góly donutili trenéra hostů poslat do brány Vsetína náhradního gólmana, od 14. minuty stál v bráně David Sachr. Stav se nezměnil až do konce druhé třetiny. V druhé třetině bylo vidět zlepšení výkonu vsetínských především v obraně. Vznikalo nespočet akcí, ovšem ani jedna nebyla dovedena do zdárného konce.

V úvodu třetí třetiny se ovšem zase radovali domácí. Dominik Adam totiž posílá přesnou přihrávku do mezikruží opět na Lukáše Jindru a ten posílá kotouč do těsné skulinky pod betonem Sachra. K více zakončeným situacím už do konce zápasu neuběhlo, po šedesáti minutách tedy svítilo na světelné tabuli konečné skóre 4:0.

Ohlasy trenérů

Richard Adam (asistent trenéra HC Dukla Jihlava): Kluci podali výborný výkon. Měli jsme ze zápasu trošku obavy, aby ho nepodcenili, protože Vsetín zatím nemá ani bod. Ale přistoupili k tomu dobře. Měli jsme trošku štěstí, že chytal jejich první gólman, kterému jsme vstřelili tři branky, protože po vystřídání jsme jejich druhému brankáři nemohli dát gól. Nakonec zápas dopadl dobře.