2:4
(1:2, 0:1, 1:1)

23.09.2016 / Tomáš Lysý

23.09.2016 18:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Vála, Vrátný, Mareš, Trávník, Veleba, Jiří Marek – Daňhel, Kadleček, Jindra, Filip, Vala, Slabý, Hrbatý, Musil, Kardoš
2

Berani Zlín

Kubík – Janošek, Gába, Dřímal, Hamrlík, Dluhoš, Jenáček, Jan Marek, Dobiáš – Zmeškal, Dvořáček, Světlík, Chalupa, Pröschl, Lekeš, Sedláček, Fajkus, Kristek, Leška
4
Branky a nahrávky: 20. Musil (Kardoš, Mareš), 60. Kardoš (Hrbatý, Musil) – 3. Jan Marek (Lekeš, Janošek), 15. Dobiáš (Dřímal, Janošek), 29. Dřímal (Zmeškal, Dvořáček), 59. Dobiáš (Jenáček, Dřímal). Rozhodčí: Ondráček – Polák, Rampír. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 62. Střely na branku: 27:29. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4.

Průběh utkání

Souboj mezi vedoucím týmem tabulky, Zlínem, a druhou Jihlavou, zaostávající za soupeřem o čtyři body, ještě ani pořádně nezačal a hosté se již radovali z úvodní branky. Střelu od modré ještě stihl vyrazit Šťastný, jenže na dorážku zblízka v podání nehlídaného Jana Marka již byl zákonitě krátký. Ševci byli v prvních několika minutách aktivnějším celkem a Dukla se jen stěží dostávala k ohrožení zlínského gólmana Kubíka. Naopak jihlavský brankář se vytáhl proti střele Dvořáčka směřující do pravého horního růžku, které předcházel pokus Pröschla. Pasáž hry, kdy oba týmy bojovaly o každý puk a nedaly si nic zadarmo, což se odrazilo na minimu šancí, ukončili hosté. Dřímal vyslal do úniku Vojtěcha Dobiáše, který se několika rychlými kroky dostal před Šťastného a nekompromisně jej propálil. Jihlava mohla snížit hned na úvod vůbec první přesilovky, jenže čerstvý mládežnický reprezentant Filip zblízka dorážkou přestřelil branku. Když už se zdálo, že do kabin půjde vedoucí celek s dvougólovým vedením, přišel kontaktní gól Jaroslava Musila. Zřejmě první vážnější střela mezi tři tyče znamenala snížení, když útočník domácích dorazil zblízka po Kardošově ráně - 1:2.

Hned na úvod druhé části hry přišla přesilovka domácích. V ní si jihlavští hokejisté příležitost nevytvořili, navíc se museli bránit útoku Zlína dva na jednoho. Dřímal v situaci dva na jednoho přihrál puk Světlíkovi, který však nezpracoval ideálně kotouč. Poté hrál přesilovku i Zlín a byl nebezpečnější. Dřímal si třemi ranami od modré nepřišel na Šťastného, domácí gólman poté vychytal i pokus Světlíka, jenž se před brankou dostal k volnému puku. V čase 28:21 hostující tým další přesilovku využil. A to šťastně. Puk po střele Tomáše Dřímala bezprostředně před Šťastným změnil po kontaktu jednoho z domácích hráčů směr a zapadl k pravé tyči - 1:3. Vála poté dobrým zákrokem zamezil přihrávce zpoza branky v podání Dvořáčka na volného Zmeškala, stejný hráč Dukly vypálil půlminuty poté tvrdě od modré. Dluhoš obětavě padl do střely a nakonec hokejkou srazil puk do ochranné sítě. V závěru třetiny mířil další tvrdou ránou z vrcholu levého kruhu Vrátný, ovšem Kubík stihl na poslední chvíli vytěsnit puk mimo. Na druhé straně Pröschl v rohu získal puk, najel si před Šťastného, leč puk pod jeho betony ani natřikrát neprotlačil.

Domácí ve třetí části zjednodušili hru a od začátku se tlačili před Kubíka. Filipova střela z pravé strany skončila na tyči, gólman hostí přestál i následný závar před svojí svatyní. Zlín se mohl radovat počtvrté, leč po Janoškově ostré střele zblízka sáhl Šťastný lapačkou. Jihlava to zkoušela ze všech pozic, Kadleček si bleskově najel na pravý kruh a zdařilou střelu na zadní tyč zneškodnil Kubík vyrážečkou. Neuspěl zblízka ani Filip a k dorážce do části volné branky se těsně nedostal Jindra. V závěru třetiny nejprve Dukla přestála přesilovku soupeře a sama mohla vykřesat snížení ve vlastní početní výhodě. Ani Vála však nedostal touš zblízka pod Kubíkovy betony a gólman hostí si věděl rady i s dorážkou Kadlečka. Hned poté v oslabení ujel Vojtěch Dobiáš a z pravé strany se po ledě trefil pod betony přesouvajícího se gólmana. 37 vteřin před koncem již červenožlutí pouze snížili, když se zblízka prosadil Jindřich Kardoš, zakončující do volné části branky po akci Musila a pokusu Hrbatého. Před zápasem druhá Jihlava tak nestáhla čtyřbodovou ztrátu na vedoucí Zlín a po porážce 2:4 je aktuálně čtvrtá. Dnes vítězný tým vede tabulku o pět bodů před Třincem.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Sedlák (PSG Zlín): Bylo vidět, že Dukla je po fyzické stránce velice dobrým soupeřem. Po této stránce byla velice dobře připravena. My jsme jí přehráli taktikou a bruslením. Viděli jsme pěkný zápas, který pro nás dopadl šťastně, za což jsme samozřejmě rádi.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Utkání se hodnotí velice těžko. Klukům nemůžeme upřít bojovnost a nasazení, nicméně již druhý zápas po sobě jsme inkasovali v podstatě ve druhé minutě. Na začátku utkání to znamená naší jasnou nekoncentrovanost. Trvá nám pět šest úvodních minut, než se dostaneme do zápasu. Dalším věcí jsou obrovské problémy v rozehrávce a ve zpracování přihrávek, čímž sami sebe dostáváme pod tlak. Dnes jsme i málo chodili do branky a zlepšení této činnosti přišlo ve třetí třetině, kdy jsme nic neřešili, šli jsme do branky, stříleli jsme a vytvořili si šance, bohužel bez gólového efektu. Jak se nám ze začátku dařilo, tak nyní jsme dole, musíme s tím bojovat a věříme tomu, že se zase vyškrábeme nahoru.