3:1
(0:0, 2:0, 1:1)

07.10.2016 / Tomáš Lysý

07.10.2016 15:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 11. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Vrátný, Vála, Rašín, Veleba, Havelka, Marek – Jindra, Adam, Musil – Filip, Kadleček, Hrbatý – Vala, Slabý, Úlovec – Kardoš
3

AZ Heimstaden Havířov

Matoušek – Pliska, Szturc, Pavelek, Ševěček, Kuchař, Zíková, Máca, Klus – Hilšer, Pawliczek, Raček – Klíma, Janeček, Hýsek – Juhász, Potočný, Bambula – Urban, Piš, Pastor
1
Branky a nahrávky: 26. Filip (Musil), 33. Adam (Vrátný), 43. Jindra (Adam) – 46. Juhász (Potočný). Rozhodčí: Kopeček – Berger, Tichý. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 91. Střely na branku: 35:31. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Průběh utkání

Havířovští byli v úvodu zápasu mírně aktivnějším celkem a na konci sedmé minuty si připsali první vážnější šanci. Po špatném střídání Dukly jel Klíma sám na gólmana Šťastného, který jeho tutovku výborně lapil betonem. Úvodní přesilová hra byla na straně host, leč Jihlava jí sehrála velmi dobře, a když se na jejím konci dostal k zakončení Pawliczek, byl znovu připraven jihlavský brankář. Neprosadil se ani kapitán Jihlavy Kadleček, jenž sice Matouška překonal, ale trefil jen břevno havířovské svatyně - 0:0.

Trvalo přesně 25 minut a dvaadvacet vteřin k tomu, než bylo prolomeno bezgólové skóre. Musil našel přesnou přihrávkou Jakuba Filipa. Čerstvý mládežnický reprezentant jel sám na Matouška, kterého zblízka prostřelil a zařídil svému týmu důležité vedení. Havířov krátce poté sevřel domácí v obranném pásmu, ovšem cestičku k vyrovnání stavu nenašel. Proto se radovala podruhé Jihlava. Po nahrávce Vrátného se svým osmým gólem v sezoně prosadil Dominik Adam – 2:0. Další šance byly k vidění v závěru třetiny. Ačkoliv jeli hosté po zaváhání Dukly do přečíslení tři na jednoho, špatnou přihrávkou se vyhnali z pásma. Když už těsně před koncem jel sám na branku Pawliczek, nedokázal vystřelit, jelikož jej na poslední chvíli dostihli vracející se domácí beci a znemožnili mu zakončení do odkryté klece.

Pouze dvě a půl minuty se čekalo na gól ve třetí třetině. Lukáš Jindra se po Adamově přihrávce nikterak nerozpakoval a propálil vše, co mu stálo v cestě. Hosté měli zkraje šestačtyřicáté minuty početní výhodu a po sedmi vteřinách jí využili. Rána Lukáše Juhásze prošla přes několik hráčů až do sítě. Po nevyužité přesilovce domácích měla hra spád a přelévala se z jedné strany na druhou, avšak bez vážnějších šancí. Když si v závěru Dukla vzala oddechový čas, již utkání dotáhla bez potíží k zisku tří bodů - 3:1.

Ohlasy trenérů

Tomáš Urbánek (AZ Havířov): V Jihlavě jsme nastoupili dobře, myslím, že jsme byli v první třetině o chloupeček lepší. Trochu nás ve druhé třetině zlomil obdržený gól na 0:1. Naopak domácí to nakoplo a začali nás přehrávat. Ve třetí třetině jsme měli i šance, ale naše koncovka byla taková nedůrazná, takže jsme využili jen jednu. Škoda, že jsme z tohoto zápasu nevytěžili nějaký bod.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Dnešní utkání jsme na můj vkus odehráli ve velice vlažném tempu. Utkání s Havířovem jsou vždy bruslařsky velice náročná. Výsledek se nerodil lehce. Obě mužstva si dokázala vytvořit několik slibných šancí a ani jedno si nevybudovalo během utkání jasnou převahu. My jsme se dokázali střelecky prosadit a byli tak nakonec tím produktivnějším týmem. V zítřejším utkání ale budeme muset znatelně přidat a zpřesnit hru především v obranném pásmu.