3:5
(2:1, 1:2, 0:2)

08.10.2016 / Helena Hegeďová

08.10.2016 13:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 12. kolo

VHK ROBE Vsetín

Sachr – Ondračka, Mar, Paroušek, Kollár, Nadymáček, Klauda – Klenec, Zajíček, Klímek, Matiaško, Liška, Wolf, Lobodowski, Zetocha, Koňařík, Půček, Najvar
3

HC Dukla Jihlava

Juřička – Veleba, Smolko, Marek, Vála, Havelka, Vrátný – Kadleček, Jindra, Úlovec, Musil, Adam, Vala, Kardoš, Hrbatý, Filip, Slabý
5
Branky a nahrávky: 10. Klímek (Klauda), 11. Půček (Klímek, Matiaško), 37. Lobodowski (Nadymáček, Klauda) – 7. Jindra (Kadleček, Úlovec), 36. Kadleček (Vala), 40. Marek (Filip, Kadleček), 44. Jindra (Kadleček), 59. Vála. Rozhodčí: Mikula – Cabák, Hykel. Vyloučení: 3:4, navíc Havelka (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 81. Střely na branku: 27:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:5.

Průběh utkání

Začátek prvního dějství se nesl v opatrnějším duchu a k vidění byly spíše jednodušší střely. Vsetínským se nedařilo dostat do zakončení přes přesnou obranu hostujícího celku. V první větší šanci se ocitl Adam z Dukly, který z dobré pozice pálil mimo. Nakonec se Jihlava přeci jen radovala. Úspěšný zásah si připsal Lukáš Jindra, který se z levého kruhu trefil nad pravou ruku domácího gólmana. Hosty branka nabudila a Jihlava se tak držela v útočném pásmu. Místo navýšení však přišlo vyrovnání z hole Daniela Klímka. Kotouč se k němu dostal od Klaudy zpoza branky. Klímek svou přesnou trefou vymetl levý dolní roh hostující brány.

Jihlavský Kardoš dostal v 11. minutě menší trest za nedovolené bránění a domácí 62 vteřin po vyrovnání navýšili. Na konci krásné kombinace stál Roman Půček, který se v pravém kruhu napřáhl, trefil spojnici břevna a vzdálenější tyčky a kotouč se nakonec odrazil do míst, kam si to vsetínský forvard představoval, za záda Juřičky. Teď byli na koni domácí, kteří se nezalekli ani hry v oslabení, ve které se brejkem prezentoval kapitán Koňařík, a to hned ve dvou hrách v početní nevýhodě za sebou.

Druhá perioda byla dlouho bezbranková, týmy se střídaly v držení kotouče a šance byly k vidění na obou stranách. Nejblíže gólu se ocitl v přesilové hře Půček, hostující gólman stihl betony sklapnout včas. Tím, kdo už si přesný zásah připsal, se stal Slavomír Kadleček. Na 2:2 vyrovnal ve vlastním oslabení. Do této početní nevýhody se hosté dostali po zásahu Havelky na Koňaříka. Zásah byl vážnějšího charakteru, proto dostal hostující hráč pětiminutový trest spojený s trestem do konce utkání.

Valaši dokázali navýšit pět vteřin po skončení této početní výhody. Nadymáček poslal střelu od modré, na pomezí brankoviště byl k teči připraven Peter Lobodowski, který změnil směr kotouče, a ten tak gólmanovi propadl mezi betonem a rukou. Opětovné srovnání měl na holi již Úlovec.S jeho střelou si totiž Sachr neporadil příliš dobře. Na 3:3 bylo však do konce třetiny přece jen srovnání. Osm desetin před zazněním sirény se hosté radovali zásluhou Jiřího Marka, který se z levého kruhu trefil ke vzdálenější tyčce.

V úvodu třetí periody se hosté dostali do vedení. Lukáš Jindra vyslal střelu nad levé rameno. Jihlava mohla vést i vyšším rozdílem, domácího gólmana se ale drželo štěstí. Domácí měli v průběhu třetiny mnoho šancí na vyrovnání, vývoj zápasu je však donutil v posledních minutách stáhnout gólmana a hrát tak 6 na 4. Toho k poslednímu zářezu využila Jihlava – Matěj Vála se trefil do prázdné brány a určil konečný stav utkání.