0:1
(0:0, 0:0, 0:1)

15.10.2016 / Michal Janoštík

15.10.2016, NOEN extraliga staršího dorostu - 14. kolo

Berani Zlín

Kořének – Janošek, Gába, Dřímal, Hamrlík, Kowalczyk, Dluhoš, Jenáček, Marek – Zmeškal, Dvořáček, Světlík, Chalupa, Pröschl, Kočica, Hefka, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Leška
0

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Mareš, Veleba, Marek, Vála, Havelka, Vrátný – Kadleček, Jindra, Úlovec, Adam, Vala, Kardoš, Hrbatý, Najman, Slabý
1
Branky a nahrávky: 52. Jindra (Vála, Adam). Rozhodčí: Vaněk - Blaha, Goňa. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 19:28. Průběh utkání: 0:1.

Průběh utkání

V první třetině jsme byli svědky velmi bojovného a vyrovnaného utkání. Oba týmy věděly, že hrají o hodně. Jihlava o dotáhnutí se v tabulce právě na Zlín a domácí tým o přerušení negativní série. První šanci ke skórování měli domácí, kteří v deváté minutě hráli přesilovou hru. Z té se jim ale nepodařilo vsítit gól a pokračovalo se tak za nezměněného stavu. Hra se přelívala ze strany na stranu, oba týmy se snažily, ale k brance to nevedlo. Tři minuty před koncem byl za hrubost vyloučen Lukáš Zmeškal, což pouze potvrdilo náboj zápasu. Ani Jihlava však nebyla úspěšná, do kabin se tak šlo za nezměněného stavu.

Druhou třetinu začali aktivněji hosté, kteří za to byli odměněni faulem Hefky, ani tuto přesilovku však nevyužili. Zlín byl poté o něco lepším celkem, který měl více ze hry. Odměnou mu za to bylo vyloučení Marka za podražení. Zlín sice sehrál dobrou přesilovku, ale jeho pokusy pokryl pozorný Šťastný. Hned na to PSG dostalo další šanci k početní převaze po podražení Vály, ta ale netrvala dlouho, o půl minuty později to totiž s aktivitou přehnal Kristek, který byl vyloučen za držení protihráče. Hra 4 na 4 více vyhovovala hostům, kteří se tak vrátili zpátky do hry. Jejich střelám však pokaždé vystavil stopku dobře chytající Kořének. Hosté pokračovali v útočné hře, což mělo za následek faul Kristka, který šel opět pykat na trestnou lavici, tentokrát za faul kolenem. Zlín však oslabení zvládl na výbornou. Zbývající část třetiny se nadále nesla v duchu častých soubojů a nepřesností. V jednom takovém souboji to přehnal s agresivitou Havelka, který byl vyloučen za vražení na hrazení. Domácí celek tak začínal třetí třetinu s minutu a půl dlouhou přesilovou hrou.

Ta se domácímu týmu nepovedla, ale Zlín byl ze začátku třetiny lepším týmem, všemu však chyběla střela, která by ohrozila hostujícího brankáře. V 45. minutě to tak byla Jihlava, kdo mohl jít do vedení. Jindra si obhodil zlínského obránce, ale před Kořénkem nakonec zamířil nad. V 49. minutě byl vyloučen Vrátný za vysokou hůl a domácí tak hráli přesilovku, ta se jim ovšem vůbec nepovedla a hned po jejím konci šli do čtyř, Robert Sedláček totiž vyhodil puk mimo hřiště. O pár sekund však bylo ještě hůře, Vlastimil Hefka bohužek u střídaček fauloval loktem. Dukla roztočila kolotoč kolem branky Kořénka, který vyústil v střelu Lukáše Jindry, který vymetl roh zlínské brány. Domácí pak byli ve velké křeči, ze které se jim nepovedlo dostat. V 58. minutě navíc ujel Matěj Vála, jenž se objevil před Kořénkem, ale ten jeho bekhendový blafák pokryl a udržel spoluhráče ve hře. Těm se ale nedařilo udržet se v pásmu, a tak ani závěrečná hra bez brankáře nepomohla a starší dorost opět prohrál.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Byl to pro nás těžký soupeř. Nastoupili jsme trošku s respektem, ale kluci se k tomu postavili čelem, odehráli tady super utkání. Na to, že druhý den hrajeme v patnácti lidech, tak to kluci odmakali a zaslouží si pochvalu.

Zdeněk Sedlák (PSG Zlín): Bez góla nemůžeme vyhrát. Málo střílíme, nezakončujeme, musíme zase útočit. Musíme se zaměřit na střelbu, trénujeme si na tréninku, ještě to přenést do zápasu.