3:0
(1:0, 1:0, 1:0)

04.11.2016 / Tomáš Lysý

04.11.2016 18:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 19. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Vrátný, Vála, Rašín, Mareš, Havelka, Veleba – Jindra, Adam, Vala – Najman, Kadleček, Hrbatý – Filip, Slabý, Daňhel – Úlovec, Juda, V. Brož
3

VHK ROBE Vsetín

Sachr – Ondračka, Klauda, Kollár, Kuboš, Mar, Papoušek – Kovacs, Koňařík, Liška – Klímek, Matiaško, Půček – Krupa, Zetocha, Lašák
0
Branky a nahrávky: 1. Adam (Vrátný), 27. Vála (Filip, Slabý), 53. Adam (Vala). Rozhodčí: Doležal – Rampír, Krejčí. Vyloučení: 5:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 30:24. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Na úvodní gól zápasu se rozhodně nemuselo čekat dlouho. Hned po prvním vhazování získal puk Vrátný a vyslal do sólového úniku Dominika Adama, který oklamal gólmana Sachra přesným blafákem do bekhendu - 1:0. Hosté poté měli šanci na snížení stavu, ovšem ani jednu ze svých dvou přesilovek první třetiny nevyužili. V polovině šestnácté minuty si Jihlava zahrála dlouhou přesilovku pět na čtyři, trvající čtyři minuty, ovšem podruhé recept na gólmana hostí nenašla.

Přesně tři minuty po přestávce mohl navýšit vedení domácích Slabý. Za Kubošovo sekání na domácího útočníka bylo nařízeno trestné střílení. Slabý při jeho exekuci oklamal Sachra, ovšem puk nasměřoval pouze do tyče. Za další čtyři minuty se již Dukla radovala a Jiří Slabý si přihrávku napravil chuť. Poslal puk na Filipa, ten našel mezi kruhy volného Matěje Válu a obránce domácích zamířil nad vyrážečku gólmana - 2:0. Protože krátce po polovině zápasu nevyužila Jihlava přesilovou hru, šla do kabin s náskokem dvou branek.

Ve třetí třetině hráli početní výhodu nejprve domácí a poté hosté, ovšem početní výhody v dnešním utkání zůstaly nevyužity. Naopak v rovnovážném počtu hráčů padl i třetí gól, a to znovu do vsetínské sítě. Prosadil se opět Dominik Adam, který znovu ukázal zakončení blafákem do bekhendu a vsítil tak svůj desátý gól v sezoně. Závěr přinesl ještě jedno vyloučení na každé straně. O vítězství Dukly 3:0 tak rozhodlo zejména proměňování brankových příležitostí. Jihlava tento úkon zvládla třikrát, zatímco Valaši ani jednou ze čtyřiadvaceti pokusů nedokázali najít recept na bezchybného Daniela Šťastného.

Ohlasy trenérů

Jan Dědek (VHK Vsetín): Vstup do utkání jsme měli velice špatný a po pár vteřinách jsme dostali gól. Šlo o naší velkou nepozornost. Postupně se náš výkon zlepšil, ale na naších hráčích byla vidět nervozita. Ve druhé třetině jsme se trošku zvedli, jenže pořád doplácíme na naše obrovské chyby, po kterých soupeři darujeme góly. Největší naší slabinou je ale neproměňování šancí, což dnes rozhodlo o utkání.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Dnes jsme měli skvělý začátek, nicméně moc nám to nepomohlo. Rychlý gól nás trošku uklidnil a přestali jsme hrát. Opět se opakuje obrázek z předešlých zápasů, kdy máme spoustu šancí, ale nedokážeme je využít. Vsetín nebyl jednoduchý soupeř, je hodně nebezpečný v rychlých protiútocích. Jsme rádi, že jsme zvládli pomoci Danovi Štastnému udržet nulu. Tři body jsou pro nás důležité.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie