4:5
(1:0, 2:1, 1:4)

09.11.2016 / Martina Sikorová

09.11.2016 15:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 20. kolo

HC Oceláři Třinec

Ochman – S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Timotej Marguš, J. Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Tománek, Miker, Przybyla, Peterek, Raška, Indrst, Papaj, Molin
4

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Veleba, Marek, Vála, Havelka, Vrátný – Daňhel, Kadleček, Jindra, Úlovec, Musil, Adam, Vala, Kardoš, Hrbatý, Filip, Slabý
5
Branky a nahrávky: 8. Przybyla (Raška), 27. Tománek (Papaj), 31. Havránek (Peterek), 45. Molin (Przybyla, Michálek) – 37. Jindra (Vala, Vála), 45. Filip (Kadleček), 45. Vala (Vála), 47. Vála, 53. Vala (Adam). Rozhodčí: Koziol – Bartek, Dohnal. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 40:31. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:5.

Průběh utkání

Středeční utkání začalo v tréninkové hale velmi zvolna, na první velkou šanci se čekalo až do páté minuty. K dorážce se po menším závaru dostal Ondřej Tománek, usměrnit puk do sítě se ale domácí dvanáctce nepodařilo. Další třinecká příležitost už ale gólem skončila.

Nejproduktivnější hráč Ocelářů se v individuální akci protáhl až před jihlavskou klec a i přesto, že byl faulován, poslal puk nad betonem Šťastného do branky. Krátce nato mohl náskok domácího týmu zvýraznit Mikler, mladší dorostenec se ale k dorážce do odkryté klece nedostal.

Dukla poté dostala k dispozici dvě početní výhody a v té druhé i zahrozila druhé, po ráně Havelky od modré čáry ale zvonila pouze tyč. V samotném závěru první části pak vyhodil kotouč z brankoviště Homola a do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro Oceláře.

Hned v úvodní minutě druhé třetiny se do brejku podíval Adam, z něj si ale na Ochmana nepřišel a poté už to bylo o dva góly, když střelou po ledě překonal Šťastného Ondřej Tománek. Následně spálil velkou šanci Kadleček, jenž se ve vlastním oslabení vydal do brejku, zakončit přesně se mu ale nepovedlo. Nedáš? Dostaneš!

Vzápětí na druhé straně zakončoval Marek Havránek a puk si našel cestu až do sítě. V sedmatřicáté minutě už se prvního gólu dočkala také Jihlava. Střelu Valy od modré čáry třinecký gólman nezachytil a po dorážce Lukáše Jindry mohl lovit puk ze své sítě.

V pětačtyřicáté minutě se na ledové ploše rozpoutala gólová přestřelka. Z prostoru mezi kruhy se nejprve prosadil Jakub Filip, o dvacet sekund později vrátil Ocelářům dvoubrankový náskok Dominik Molin, jenž usměrnil puk pod horní tyč a vzápětí znovu snižoval Tomáš Vala.

Krátce nato už bylo srovnáno. Nepozorného střídání domácího týmu využil Matěj Vála, jenž jel sám na branku a poslal puk do sítě. V třiapadesáté minutě pak padl vítězný gól zápasu, když po menším závaru dotlačil puk do sítě Tomáš Vala a rozhodl tak o tříbodovém vítězství svého týmu.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): V první řadě patří celému mančaftu obrovská pochvala. Asi největší zásluhu na vítězství má náš gólman, který tým v důležitých okamžicích výborně podržel. První polovinu zápasu jsme byli malinko horší. Třinec byl velice aktivní, ale i tak jsme si dokázali vytvořit šance. Třikrát jsme jeli sami na branku, jenže domácí gólman nás vždy dokázal vychytat. Pak už bylo otázkou času, kdy dáme první gól, po kterém si kluci začali věřit a také intenzita našich střídání se zvýšila. Tři body, navíc po otočeném utkání, jsou pro nás velice důležité. Hráči ví, o co hrají, jdou si zatím a zkrátka chtějí postoupit do play-off hned po základní části.