5:3
(2:0, 1:1, 2:2)

19.11.2016 / Tomáš Lysý

19.11.2016 13:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 24. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Vrátný, Vála, Marek, Mareš, Havelka, Veleba – Jindra, Adam, Vala – Filip, Kadleček, Úlovec – Hrbatý, Slabý, Daňhel – Musil, Kardoš.
5

HC Olomouc

Schejbal – Bahounek, Dajčar, Harabiš, Holiš, Klesla, Kažimír – Podlaha, Pěcha, Skopal – Paťava, Kořenek, Krátký – Aulehla, Kret, Kalač – Štefka
3
Branky a nahrávky: 4. Adam (Filip), 13. Kadleček (Filip, Mareš), 25. Úlovec (Filip), 56. Hrbatý (Kadleček, Mareš), 59. Jindra (Adam) – 25. Kalač (Kořenek, Harabiš), 45. Podlaha (Pěcha, Skopal), 50. Skopal (Podlaha). Rozhodčí: Pilný – Roischel, Čížek. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 47. Střely na branku: 34:27. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 5:3.

Průběh utkání

Hned na úvod zápasu hráli Olomoučtí téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři, ale Šťastného v brance Dukly téměř neohrozili. Naopak při návratu druhého vyloučeného hráče domácích na led se prosadila Jihlava. Filip přistrčil puk ve středním pásmu na Dominika Adama, který svůj únik zakončil bekhendovým blafákem. V permanenci byl i brankář červenožlutých. Krátký na něj jel sám, ale minul levou šibenici. Vzápětí domácí gólman hasil nebezpečnou střelu Podlahy nad ledem. V desáté minutě měli i jihlavští hokejisté výhodu přesilovky, kterou sice nevyužili, ale prosadili se bezprostředně po jejím konci. Mareš dal puk na modrou pro Filipa, jenž přihrál před branku na Slavomíra Kadlečka a kapitán Dukly zblízka propálil Schejbala - 2:0. V závěru třetiny mohla Olomouc při vlastním oslabení snížit. Podlaha dal puk v situaci dva na jednoho pro Skopala, který branku neslavil, Šťastný výborně zasáhl koncem lapačky.

Mora tak slavila až v čase 24:21. Kořenek vyhrál na levém kruhu buly, ke kotouči se prodral David Kalač a zblízka vstřelil kontaktní gól. Jenže radost z něj vydržela Hanákům jen 37 vteřin. V předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval Filip, přistrčil kus černé gumy na Jana Úlovce a další gól zblízka byl na světě - 3:1. Hra následně pokračovala hodně dlouho bez přerušení, nebylo důvod jí jakkoliv kouskovat, navíc na ledě nebylo prakticky co řešit. A to ani při dvou přesilovkách v závěru třetiny, v obou případech pykali hráči hostí.

Na začátku třetí třetiny naopak putoval na trestnou lavici domácí hokejista a Olomoučtí znovu vykřesali kontaktní gól. Pěcha nahrál na pravý kruh Josefu Podlahovi, jenž se střelou k pravé tyči nemýlil. Najednou začal hokej nahoru dolu. Oba týmy měly šance, větší byla na straně Dukly, když Hrbatý v přečíslení nahrával před branku Kadlečkovi, jemuž puk sjel z hole. Nedáš – dostaneš tak platilo, a dokonce v oslabení Mory. Podlaha posunul touš na levou stranu pro Miroslava Skopala. Agilní forvard Olomouce si rychle nabruslil před branku a srovnal stav. Ten měli hosté šanci udržet, jenže zbytečné fauly jim braly síly na toliko potřebný zisk bodový. Zkraje šestapadesáté minuty si Kadleček s Hrbatým vyměnili role. První jmenovaný najel s kotoučem před branku, nahrál Adamu Hrbatému a vnuk legendárního jihlavského útočníka poslal Jihlavu do vedení. Jeho trefa byla navíc vítězná, jelikož pětašedesát vteřin před koncem Lukáš Jindra nadvakrát dorazil kotouč nad levý beton Schejbala do sítě - 5:3.

Ohlasy trenérů

Jiří Rech (HC Olomouc): Zase nám utekl začátek. První třetinu jsme prohráli 0:2 a s tím se potýkáme už asi třetí čtvrtý zápas. Kdybychom si prvních dvacet minut pohlídali, tak si myslím, že bychom si nějaké body odvezli. Vrátili jsme se do zápasu a třetí třetinu jsme vyrovnali. Ale bohužel jsme se vyloučeními dostali pod tlak, navíc jsme inkasovali špatný gól, při kterém jsem se nevrátili. Nevezeme si proto nic.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Utkání se pro nás vyvíjelo velice dobře. Klíčové bylo, že jsme při vedení 2:1 dokázali hned přidat třetí branku a soupeři hned odskočit na dva góly. Do třetí třetiny jsme ale nastoupili hodně lehkovážně. Zase jsme si mysleli, že je po zápase a Olomouc ukázala svojí sílu. Na druhou stranu, od vyrovnání na 3:3 jsme zase začali hrát a zasloužili jsme si zvítězit.