0:4
(0:1, 0:1, 0:2)

26.11.2016 / Helena Hegeďová

26.11.2016 13:45, NOEN extraliga staršího dorostu - 26. kolo

VHK ROBE Vsetín

Sachr (46. Machač) – Ondračka, Mar, Paroušek, Kollár, Pařízek, Klauda – Lašák, Hrňa, Klímek, Matiaško, Liška, Zetocha, Koňařík, Půček, Krupa
0

HC Dukla Jihlava

Juřička – Mareš, Veleba, Marek, Rašín, Vrátný – Daňhel, Kadleček, Jindra, Úlovec, Musil, Vala, Kardoš, Hrbatý, Filip, Slabý
4
Branky a nahrávky: 19. Kardoš (Kadleček, Filip), 21. Vala (Slabý, Vala), 43. Jindra (Slabý, Hrbatý), 46. Slabý (Vala, Mareš). Rozhodčí: Libiger – Bartek, Hykel. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 14:36. Průběh utkání: 0:4.

Průběh utkání

Vsetínští do zápasu proti favoritovi vletěli. Jejich aktivitě pomáhali také přesilové hry, které jim Dukla nabídla. Domácí se po celou dobu snažili nahrávat a střílet z předbrankového prostoru, ten si však Jihlava dobře bránila blokováním střel a přihrávek. V přečíslení se ocitla vsetínská dvojice Klímek – Matiaško, přičemž střela druhého jmenovaného z mezikruží skončila na bruslích bránícího Veleby. Do útočného pásma se tedy mohla dostat Jihlava, která kombinovala až do prázdné branky. V rozhodujícím okamžiku trefy do odkryté svatyně však nebyl nikdo připraven a Valaši se mohli osvobodit.

Dukla se nepřestala snažit a Slabý si už myslel, že bude puk uklízet k odkryté levé tyčce. Sachr se však natáhl přes celé brankoviště a střelu zneškodnil. Z šancí na obou stranách se nakonec uchytila ta od Jindřicha Kardoše z pravého kruhu. V posledních vteřinách se ještě před domácím gólmanem ocitli Vala s Jindrou, prvně jmenovaný však nedokázal zakončit do odkryté branky a promarnil tak tutovou šanci na zvýšení.

Jihlava navázala na gól z první třetiny trefou Tomáše Valy. Gól to byl pro domácí velmi nešikovný, jelikož gólman ukryl kotouč mezi betony a i s kotoučem odklouzal za brankovou čáru. Sudí však puk viděli za brankovou čárou a gól uznali. Oba týmy se dostávaly do šancí a oba celky si také vyzkoušeli přesilovou hru, ani jeden celek ji však nedokázal využít. Ale Jihlava málem zužitkovala situaci po skončení jejího oslabení.

Mareš vyjel z trestné lavice, dostal přihrávku a vydal se na vsetínskou branku. Hostující obránce zakončoval nad levý beton, tento prostor si Sachr pohlídal a kotouč skončil v jeho lapačce. Na ledě se také strhla potyčka mezi Liškou a Jindrou, oba hráči dostali dvouminutový trest za hrubost. Do největší šance ke konci prostřední periody se dostal Jindra, který z mezikruží trefil levou tyčku.

V úvodu třetí třetiny dostal trest 2+2 za vysokou hůl domácí gólman Sachr. V této přesilové hře se dokázal trefit Lukáš Jindra, když jeho spoluhráči vytáhli gólmana mimo brankoviště. O tři minuty později vyhnal Sachra z brány Jiří Slabý. Hostující útočník se dostal do brejku, brankáře si položil a trefil se pod horní tyčku. Domácí si dokázali vytvořit mnoho šancí, ani jednu však nezvládli proměnit. V přesilovce domácího celku se hostům vedlo držet kotouč u Machače a Jihlavským se také dařilo obcházet domácí obranu a dostávat se do brejků. Jihlava tak zvládla udržet skóre 0:4 a vyhrát zápas.

Ohlasy trenérů

Richard Adam (HC Dukla Jihlava): V podstatě po celý zápas jsme byli lepším týmem. Soupeř nás v první třetině trošku pozlobil, ale poté jsme dali čtyři góly a vyhráli jsem. I na střely jsme soupeře hodně přestříleli, takže si myslím, že hra odpovídala výsledku.