2:7
(0:3, 2:1, 0:3)

Mladší dorost si v prvním extraligovém zápase pochutnal na Slavii

01.09.2016 / Adam Kolář

Hodně jednoznačný průběh, vyjma krátké pasáže na začátku druhé třetiny, měl zápas prvního kola Extraligy mladšího dorostu mezi Slavií a Duklou. Jihlava se totiž v první třetině po gólech Miroslava Judy, Tomáše Chlubny a Adama Najmana dostala do slibného náskoku. Slavia sice zkraje druhé třetiny dvěma brankami snížila, ale to bylo z její strany vše. Ve 32. minutě totiž vstřelil důležitý gól Martin Zadražil a červenožlutí svému sokovi znovu odskočili. Třetí třetina dopadla stejně jako ta úvodní. O pátý gól Dukly se zasloužil Vítězslav Brož a poté po dalších dvou zářezech zkompletoval Martin Zadražil svůj hattrick - 2:7.
01.09.2016 18:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 1. kolo

HC Slavia Praha

Dusil (49. J. Němeček) – Moravec, D. Kučera, D. Němeček, Hovorka, V. Kučera, Srdínko, Klapka, Mareček – Havrda, Petrák, Janča – Křenek, Kubánek, Vojinovič – Kližin, Martinec, Švec – Labuzík, Jágr, Urych
2

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Winkler, Smolko, Sapík, Křišta, Barák, Rašín – Brož, Zadražil, Chlubna – Kaltounková, Najman, Juda – Pigl, Čermák, Svoboda – Dýcková
7
Branky a nahrávky: 21. Křenek (Janča), 23. Moravec (D. Kučera, Janča) – 10. Juda (Smolko, Chlubna), 12. Chlubna (Najman, Rašín), 19. Najman (Kaltounková, Brož), 32. Zadražil (Křišta), 47. Brož (Najman), 49. Zadražil, 59. Zadražil (Svoboda, Smolko). Rozhodčí: . Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Střely na branku: 19:31. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:7.

Průběh utkání

Úvodní minuty patřily sešívaným hokejistům. Ti ale nedokázali promítnout územní převahu také do skóre, a tak přišel hodně krutá trest. V 10. minutě totiž od modré vypálil Smolko a jeho střelu přesně za záda Dusila ztečoval Miroslav Juda. Úvodní gól utkání navíc hosty pořádně povzbudil a brzy se mohli radovat podruhé. V přesilové hře totiž Najman našel parádním pasem na vzdálenější tyči Tomáše Chlubnu a ten už neměl nikterak obtížnou pozici poslat puk za brankovou čáru.

Slávisté byli po dvou rychlých úderech hostů pořádně opaření. Navíc Jihlavským dvougólový náskok po úvodní dvacetiminutovce nestačil. Hosté nadále tlačili a těsně před úvodní sirénou se dočkali třetí branky, když z levého kruhu zacílil přesně ke vzdálenější tyči Adam Najman.

Úvod druhé části byl v režii slávistů. Trvalo totiž pouhých deset vteřin, než se do prostoru mezi kruhy protáhl Lukáš Křenek, jenž snížil na 1:3 střelou mezi betony. O chvíli později navíc hráli domácí přesilovku a tu dokázali rovněž využít. Na rozdíl jediné branky dotáhl Slavii přesnou dělovkou od modré čáry Dominik Kučera.

Následně se ovšem hra znovu vyrovnala. Na ledě bylo znát, že oba celky hrají teprve první soutěžní zápas, neboť jsme mohli registrovat mnoho nepřesností. Jedna z nich nakonec měla na průběh utkání významný dopad. Pro vyhozený puk si totiž vybruslil brankář Dusil, jemuž ale rozehrávka vůbec nevyšla, protože nabídl puk Martinu Zadražilovi před prázdnou branku, a ten velkou možností nepohrdl.

Žádný zvrat nepřišel ani v závěrečné dvacetiminutovce. Jihlavští na ledě dominovali a přidávali další góly. Ve 47. minutě přidal pátou branku Vítězslav Brož, k němuž se příhodně odrazil puk ze skrumáže těl před Dusilovou svatyní. O chvíli později se pak z pravého kruhu prosadil Martin Zadražil, a to už brankář Dusil raději přepustil své místo Josefu Němečkovi.

Nový muž s maskou v domácím brankovišti držel čistý štít téměř deset minut. Necelé dvě minuty před koncem ho totiž po přihrávce zpoza branky překonal přesným projektilem pod horní tyčku taktéž Martin Zadražil, jenž touto trefou dokonal hattrick a také uzavřel gólový účet utkání. Brankostroj Dukly se tedy zastavil na čísle sedm a Pražané mají do dalších duelů hodně co napravovat.

Ohlasy trenérů

David Kuna (HC Slavia Praha): „Představovali jsme si samozřejmě úplně jiný vstup do sezóny. První třetina se nám vůbec nepodařila. Možná to bylo i nervozitou hráčů, ale celkově to prostě nebylo ono. Do druhé části jsme udělali několik změn a také se nám povedlo během tří minut vstřelit dva góly. Vyrovnali jsme i hru a měli jsme další šance, jenže poté jsme po naší nesmyslné chybě inkasovali čtvrtý gól, který nás hodně utlumil. Do třetí třetiny byli kluci nastartovaní, doufali jsme, že navážeme na prostřední část. Bohužel to zase sklouzlo k začátku utkání, dostali jsme hloupé góly, které byly někdy asi chytatelné, i když to rozhodně nechceme házet na brankáře. A od stavu 2:6 se to utkání v podstatě jen dohrávalo. Spokojení tedy rozhodně nejsme, protože jsme si vstup do nové sezóny představovali úplně jinak."

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): „Na obou týmech bylo vidět, že jsou nervózní. Měli jsme štěstí, že jsme chytli začátek utkání. Pak jsme se trochu uspokojili a začátek druhé části zase patřil Slavii. Dále ale kluci dali několik gólů a od toho se to všechno odvíjelo."