1:3
(0:1, 0:1, 1:1)

Mladší dorostenci na domácím ledě nevyužili spoustu šancí a podlehli Slavii

13.10.2016 / Tomáš Lysý

Trošku smolný zápas mají za sebou jihlavští mladší dorostenci, kteří šli do utkání proti Slavii z pozice prvního týmu tabulky. V úvodním dějství si Dukla vytvořila spoustu šancí, jenže v úplném závěru se prosadili Pražané. Ve třicáté minutě navíc hosté vedli už o dvě branky. Kouzlo slávistického gólmana Němečka sice odčaroval v půli třetí třetiny Vítězslav Brož, ovšem nedlouho poté inkasovala Dukla ve vlastní přesilovce. Nevyužité šance tak stáli domácí všechny tři body - 1:3.
13.10.2016 15:45, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – P. Brož, Rašín, Winkler, Smolko, Křišta, Barák, Sapík - V. Brož, Najman, Chlubna - Kaltounková, Juda, Pigl - Mihulka, Čermák, Zadražil - Dýcková
1

HC Slavia Praha

Němeček – Kučera, Klapka, Mareček, Srdínko, Hovorka, Čapka, Moravec - Havrda, Janča, Petrák - Křenek, Kubánek, Vlček - Vojinovič, Labuzík, Kižlin - Jágr
3
Branky a nahrávky: 49. V. Brož (Chlubna) - 20. Kučera (Janča), 30. Havrda (Kučera, Tlapka), 53. Janča (Klapka). Rozhodčí: Honza - Měkýš, Rampír. Vyloučení: 4:7, navíc Pigl (JIH) trest ve hře. Bez využití. V oslabení: 0:2. Diváci: 57. Střely na branku: 34:22. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Ohlasy trenérů

David Kuna (HC Slavia Praha): Pro nás je dnešní zápas příjemným překvapením. Podle mého názoru jsme odehráli nadstandardní utkání, byť na začátku byli domácí o něco lepší, měli velice dobré přesilovky a dokázali nás v nich zamknout. Jen díky vynikajícímu výkonu brankáře jsme se udrželi ve hře. Dali jsme první gól a druhou třetinu jsme odehráli velice dobře. Byli jsme v ní Dukle více než vyrovnaným soupeřem a možná jsme byli i o fous lepší. Přidali jsme druhou branku a do třetí třetiny jsme šli s tím, že domácí už možná budou trošku nervózní, ale hlavně, že utkání musíme dohrát. Naší velkou neřestí celou sezonu je, že zápasy neumíme dohrávat. Jsem hrozně rád, že i přes tlak a šance domácích za stavu 1:2 jsme v oslabení dokázali strhnout zápas na naší stranu. Pouze mě velice mrzí černá kaňka zápasu, kdy došlo ke zranění našeho hráče. Od hráče Jihlavy to byla absolutně zbytečná situace a upřímně říkám, že je to věc, která se opravdu nedělá. Jak jsem řekl, z našeho pohledu to byla jediná černá kaňka, protože pro nás jsou to dnes tři zlaté body a vlastně dvojité vítězství - víme totiž, je Jihlava je vynikající mužstvo a navíc lídr tabulky.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Dnes jsme dostali lekci z produktivity. Slavii jsme v první třetině k ničemu nepustili, přesto jsme jí prohráli 0:1. Měli jsme během prvních dvaceti minut spoustu, spoustu, ale opravdu spoustu šancí, jenže nebyli jsme schopní žádnou z nich proměnit. Kdybychom v první třetině proměnili dvě tři šance, tak zápas vypadal úplně jinak. Slavia se dostala na koně díky tomu, že jsme si nechali dát dva góly v naší přesilovce, my už jsme to pak měli těžké. Dnes to bylo o hlavách hráčů, kteří z bezprostřední blízkosti nebyli schopní trefit bránu. To dnes rozhodlo.