2:5
(1:3, 1:1, 0:1)

Mladší dorostenci vezou z Brna tři body, Adam Najman vstřelil tři branky

16.10.2016 / Veronika Freyová

V neděli 16. října cestovali svěřenci Petra Svobody do Brna, kde je čekala Kometa. Jihlavští mladíci vedli po první třetině 3:1. Domácí sice ve vlastním oslabení snížili na rozdíl jediné branky, ale hosté si do konce druhé části vedení o dvě branky vzali zpět. V poslední dvacetiminutovce na konečných 5:2 upravil svým třetím gólem a celkově čtvrtým bodem v utkání Adam Najman.
16.10.2016 12:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 11. kolo

HC Kometa Brno

Vystavěl – Masár, Holemý, Sedláček T., Kučeřík, Furch, Sedláček J., Studený – Žák, Popelka, Konečný – Hubáček, Jedlička, Malý – Kavický, Rašovský, Vašíček – Bartes
2

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Winkler, Smolko, Sapík, Křišta, P. Brož, Barák, Rašín – V. Brož, Zadražil, Chlubna – Krajíček, Najman, Juda – Čermák, Mihulka, Kaltounková
5
Branky a nahrávky: 12. Kučeřík (Studený, Malý), 37. Kavický (Jedlička) – 3. Najman (Chlubna, V. Brož), 15. V. Brož (Najman), 20. Najman (Kaltounková, Smolko), 39. Juda (Čermák, Zadražil), 49. Najman (Kaltounková). Rozhodčí: Vrba – Bernard, Kleprlík. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 35:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:5.

Průběh utkání

Úvodní dvacetiminutovka patřila hostujícímu celku, který do utkání vstoupil velmi aktivně. Ve třetí minutě navíc obdržel výhodu početní převahy, která se za pár okamžiků proměnila ve velmi úspěšnou. Chlubna poslal načechranou žabičku na Adama Najmana, jenž nedal Marku Vystavělovi sebemenší šanci – 0:1. Brňané ovšem nesložili zbraně a oplatili soupeři takříkajíc stejnou mincí. V početní převaze se modrobílí neměli dlouho k efektivní střele, když se ovšem do rány opřel Radek Kučeřík, bylo vymalováno – 1:1. Následně pak měli domácí velké štěstí, když se po prováhané šanci z hole Holemého prohnali pásmem Jihlavští v přečíslení třech proti jednomu. Vystavěl se ovšem blýskl fantastickým zákrokem a změnu skóre nepovolil. Ta nastala o dvě minuty později, když herní předmět poslal za Vystavělova záda Vítězslav Brož - 1:2. Byť vše nasvědčovalo tomu, že se první dějství odehraje v poklidném duchu, dvě vteřiny před první sirénou zvýšili hosté v podání přesné trefy Adama Najmana svůj náskok již o dvě branky – 1:3.

Prostřední dějství bylo zajímavé a diváci se stali svědky několika atraktivních šancí na obou stranách. Gólové akce se však ujaly až v samotném závěru. Nejprve ve vlastním oslabení snížil náskok na rozdíl jediné branky Daniel Kavický, jenž překonal Chaloupka ránou od modré čáry – 2:3. Poté se ale štěstěna přiklonila zpět na stranu hostí, a to doslova. Čermák chtěl zpoza brány nahrávat kotouč na volného Miroslava Judu, který ovšem nezpracoval hned a skákavý touš jen velmi kostrbatě doputoval až za červenou čáru – 2:4.

Závěrečné dějství odstartovalo několika zajímavými šancemi. Nejprve se hnal sám na Chaloupka Popelka, nicméně s přispěním jihlavského obránce nezakončil, což způsobilou velkou nelibost v kotli brněnských fanoušků, kteří prostřednictvím bubnu vytvářeli bouřlivou atmosféru. O pár chvil později měl na druhé straně na holi pátou branku Vítězslav Brož, Vystavěl ovšem zasáhl ramenem a neštěstí zažehnal. Devětačtyřicátá minuta pak znamenala pátý a poslední gól hostujícího celku, a to když si přesnou trefu a čtvrtý bod v utkání připsal Adam Najman - 2:5. Závěr zápasu už se v poklidu dohrál a tři body i napodruhé v letošní sezóně získala Dukla.

Ohlasy trenérů

Marek Moskal: Již poněkolikáté ovlivnila zápas první třetina, která se stává základem neúspěchu. V dalších dvou dvacetiminutovkách byla hra již poměrně vyrovnaná, nicméně u nás rozhoduje veliká neefektivita střelby. Hráči si dokážou vytvořit dobré šance, které ovšem nepromění, což je kámen úrazu.

Petr Svoboda: Myslím si, že v dnešním klání jsme měli takříkajíc navrch pouze prvních deset minut. I druhá třetina však byla poměrně slušná, což je samozřejmě příjemným překvapením. V zápase nás výborně podržel gólman a hráči proměnili mnohé šance. Efektivita střelby dnes rozhodla o vítězi utkání.