9:0
(2:0, 2:0, 5:0)

Mladší dorost uštědřil poslednímu Táboru debakl a bere nejvyšší výhru sezony

27.10.2016 / Tomáš Lysý

Utkání 13. kola ELIOD extraligy mladšího dorostu svedlo čtvrtou Duklu proti poslednímu desátému Táboru. Již v šesté minutě vedli domácí o dvě branky, když se prosadil Martin Zadražil a Adam Najman. Poté se skóre měnilo až v polovině zápasu po slepených gólech Valentýna Smolka a Tomáše Chlubny. Stav 4:0 po dvou třetinách táborské hokejisty zlomil a když na začátku třetí třetiny přidal první gól v sezoně Patrik Čermák, bylo jen otázkou času, o kolik branek Dukla vyhraje. Domácí se nakonec do sítě soupeře trefili devětkrát, dále se radoval Vítězslav Brož, druhé přesné trefy přidali Adam Najman s Tomášem Chlubnou a skóre uzavřel Miroslav Juda - 9:0. O převaze Dukly hovoří kromě výsledku i poměr střel 65:12 a jihlavský gólman Filip Krejčí se mohl radovat z prvního čistého konta v extralize mladšího dorostu.
27.10.2016 15:45, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 13. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí – P. Brož, Smolko, Winkler, Křišta, Chvátal, Barák – V. Brož, Najman, Kaltounková – Juda, Čermák, Chlubna – Mihulka, Kochrda, Zadražil
9

HC Tábor

Baloun (49. Bartoň) – Pavlát, Šedivý, Čížek, Pánek, Černošek, Volčík, Dančišin – Knobloch, Chocholoušek, Komma – Petřík, Lang, Přívozník – Ledecký, Čech, Barták – Kovařík
0
Branky a nahrávky: 3. Zadražil (Winkler), 6. Najman (V. Brož), 30. Smolko (Kaltounková, Juda), 31. Chlubna (Najman, Barák), 42. Čermák (Juda, Kaltounková), 46. V. Brož (Křišta), 49. Najman (Chlubna), 52. Chlubna (Najman, Čermák), 57. Juda (Čermák). Rozhodčí: Dědek – Jeletz, Kuřítko. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 22. Střely na branku: 65:12. Průběh utkání: 9:0.

Ohlasy trenérů

René Skalický (HC Tábor): Dnešní zápas se moc hodnotit nedá, protože výsledek hovoří jasně a za vše. Byla to hra kočky s myší. První třetinu jsme ještě soupeři stačili vzdorovat, ale mezi oběma soupeři byl obrovský rozdíl v kvalitě hráčů. My jsme od začátku tahali za kratší konec a po dvou třetinách už bylo o výsledku rozhodnuto. Na kluky po druhé třetině lehla už trošku deprese a pak už zápas vysloveně odchodili. Což mě strašně mrzí a výsledek je takový, jaký je.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že rozhodl začátek utkání, kdy nás podržel gólman a chytil dvě tři tutové šance soupeře. Od toho jsme se odrazili. První třetina byla takovým oklepáváním, skončila 2:0, a za stavu 4:0 ve druhé třetině jsme už dokázali soupeře zlomit. Pak už jsme utkání kontrolovali.