1:5
(0:1, 0:3, 1:1)

Mladší dorost vyhrál na ledě Žďáru a přiblížil se k postupu do A-nadstavby

30.10.2016 / Tomáš Lysý

Důležitý zápas o první čtyřku tabulky na ledě Žďáru začala lépe Dukla, která se ve třinácté minutě zásluhou Tomáše Chlubny ujala vedení a poté přestála dvě oslabení. Naopak při své první přesilovce ve druhé třetině skórovala, když se prosadil Adam Najman a hned vzápětí navýšil náskok Jihlavy dalším gólem Tomáš Chlubna. Skvělou třetinu Dukly završil 12 vteřin před odchodem do kabin druhým gólem také Adam Najman. Domácí sice zkraje třetí třetiny gólem lehce snížili, ale na konci zápasu zkompletoval Tomáš Chlubna hattrick - 1:5. Třetí Jihlava se tak výrazně přiblížila A-nadstavbě s jistotou play-off, na páté místo má čtyři kola před koncem základní části náskok čtyř bodů.
30.10.2016 17:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 14. kolo

SKLH Žďár nad Sázavou

Nedvěd – Černohorský, Pachl, Klodner, Poizl, Pytlíková, Čermák, Tomín – Jindra, Vlk, Štola, Tomek, Pytlík, Malenovský, Trejbal, Boštík, Primožič, Hromádka
1

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Winkler, Smolko, Křišta, P. Brož, Barák, Rašín – V. Brož, Zadražil, Chlubna, Najman, Juda, Menšík, Čermák, Mihulka, Kaltounková
5
Branky a nahrávky: 43. Trejbal (Jindra, Hromádka) - 13. Chlubna (Juda, Rašín), 26. Najman (Chlubna, V. Brož), 29. Chlubna (Najman, V. Brož), 40. Najman, 58. Chlubna (Juda, Mihulka). Rozhodčí: Čuňočka – Berger, Tichý. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 148. Střely na branku: 24:43. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5.

Průběh utkání

Úvod zápasu o tři důležité body, které by jednomu či druhému týmu pomohly blíže k první čtyřce, vážnější šance nepřinesl. Až na konci jedenácté minuty dorážel do téměř volné klece domácí Pytlík, ovšem gólman Dukly Chaloupek se stihl včas přesunout. Na druhé straně už gól padl. Judovu ránu nevyrazil brankář Žďáru Nedvěd zcela dobře a kotouč se tak odrazil k Tomáši Chlubnovi, jenž snadno zamířil do odkryté klece - 0:1. Domácí mohli srovnat v sedmnácté minutě, jejich střelecký pokus však zastavila tyč a změnu stavu nepřinesly ani dvě následné přesilovky žďárských Plamenů.

Jihlava naopak první přesilovku využila bezezbytku. Z dorážky Chlubnovy střely se před brankovištěm prosadil přízemní střelou Adam Najman a krátce po jeho brance se Dukla radovala již při hře pět na pět, kdy se úspěšným střelcem stal znovu Tomáš Chlubna. Jihlavský šikula v situaci dva na jednoho dostal přihrávku od Najmana, kličkou si položil gólmana a hezkou akci vyšperkoval, jak se sluší a patří, gólem v soupeřově síti. Ždárští poté hráli přesilovku, ovšem ani ne po minutě hry se o ní vlastním faulem připravili. Když už se zdálo, když domácí půjdou do kabin s tříbrankovým deficitem, další políček jim přidal Adam Najman. Žďárský hráč chyboval ve středním pásmu, puku se zmocnil kapitán jihlavského mladšího dorostu, také udělal kličku brankáři a čtyři vteřiny před druhou sirénou zvýšil z pohledu svého týmu již na 4:0.

Po dvou třetinách tak bylo o osudu zápasu téměř rozhodnuto. I když Dukla ve 43. minutě poprvé inkasovala po tom, co Jindra našel zpoza branky před Chaloupkem volného Michala Trejbala, nadále držela otěže utkání ve svých rukou. Tím spíše, že hrála minutovou přesilovku pět na tři. Ačkoliv jí neproměnila, vadit jí to nemuselo. Dvě minuty před koncem totiž Tomáš Chlubna zkompletoval z předbrankového prostoru hattrick a završil skóre na konečných 1:5. Jihlava tak v tabulce poskočila na třetí místo a na páté – první nepostupové místo do A-nadstavby – kam odsunula Žďár nad Sázavou, má náskok čtyř bodů. Do konce základní části nyní chybí čtyři kola.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Dnes rozhodla produktivita našich hráčů. Vyzdvihl bych i výkon našeho gólmana, hlavně v první a ve druhé třetině, ve třetí už tolik práce neměl. Pochválil jsem hráče za bojovný výkon. Hráli jako tým.