7:1
(2:0, 2:1, 3:0)

B-tým mladšího dorostu podlehl vysoko loni extraligovému Brodu

17.09.2016 / Ladislav Vácha

Druhé kolo zavedlo B-tým Dukly v Lize mladšího dorostu na led Havlíčkova Brodu. Loni ještě extraligový Bruslařský klub se ujal v prvním dějství dvougólového vedení. Dukla sice v šestadvacáté minutě snížila zásluhou gólu Petra Pokorného, jenže poté nevyužila dvojnásobnou přesilovku a sama poté inkasovala. Tento moment byl zřejmě zlomový, jelikož poté inkasovali jihlavští hokejisté od domácího celku ještě další čtyři branky - 7:1.
17.09.2016, ELIOD liga mladšího dorostu - 2. kolo

BK Havlíčkův Brod

Král - Dvořák, Horáček, D. Vacík, Brdičko, Matula, Trupl, Kerber - P. Vacík, Kopic, Klofáč, Dudek, Fiala, Košťál, Pártl, Kulhánek
7

HC Dukla Jihlava B

Krejčí - Kratochvíl, Nosek, Mikeš, Poledna, Jančí, Dúška, Buzek - Augusta, Kochrda, Havel, Kohout, Machovský, Pokorný, Schwarz, Hroch, Adamová, Přibil
1
Branky a nahrávky: 4. Matula (Kerber, P. Vacík), 19. Pártl (Dudek), 28. D. Vacík (Dvořák, Kulhánek), 40. P. Vacík, 45. P. Vacík (Brdičko), 46. Kulhánek, 52. Kulhánek (Kerber) - 26. Pokorný (Machovský, Kohout). Rozhodčí: Kukeně - Krejčí, Stehlík. Vyloučení: 5:9. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1.

Průběh utkání

Mladí Bruslaři začali skvěle a už ve 3. minutě hráli po faulu Jakuba Schwarze přesilovou hru. A sehráli ji velmi dobře, protože ji využili a ujali se tak rychlého vedení. Po Patriku Vacíkovi a Michalu Kerberovi se dostal k puku obránce David Matula a prostřelil brankáře Krejčího. Hru v početní převaze si vyzkoušeli i hosté, ale na rozdíl od svého krajského rivala ji nepřetavili v gól. Udeřilo tak na druhé straně ledové plochy, když se na konci úvodní dvacetiminutovky trefil Filip Pártl.

Jihlava B nesložila zbraně a ve 26. minutě snížila na nejtěsnější rozdíl, když si sešteloval přesně mířidla Petr Pokorný. Soubor z krajského města Vysočiny si ale vzápětí pomohl za hranicí pravidel a po dalším neubráněném oslabení znovu nabral dvougólové manko po brance z hole Dominika Vacíka. Už to vypadalo, že stav 3:1 vydrží až do druhé sirény, ale domácí hokejisty ještě stihl uklidnit důležitým gólem Patrik Vacík.

Parta z Kotliny už ve třetí periodě nechtěla dovolit žádné překvapení a pevným krokem si šla pro první vítězství v sezoně. A platilo to tím víc, když si díky dvěma slepeným trefám Patrika Vacíka a Tomáše Kulhánka vytvořila komfortní pětigólový náskok. Mladí Broďáci byli hodně nebezpeční v přesilovkách, což potvrdil v 52. minutě Tomáš Kulhánek, jenž upravil skóre na konečných 7:1.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Havlíčkův Brod byl ve všech ohledech lepší. I když jsme po první třetině prohrávali 0:2, tak jsme pořád drželi se soupeřem krok. Za stavu 0:2 jsme dokázali snížit na rozdíl jedné branky a dostali jsme příležitost v podobě přesilovky pět na tři. Ale místo toho, abychom vyrovnali, tak jsme v naší přesilovce inkasovali a o vývoji utkání bylo vesměs rozhodnuto. Třetí třetina byla úplně jednoznačná, prohráli jsme jí 0:3 a výsledek vypadá tak, jak vypadá. Nejvíce nás ale srážely naše zbytečné fauly, kdy jsme skoro půl zápasu hráli v oslabení.

Petr Beránek (BK Havlíčkův Brod): Máme za sebou první mistrák, který byl docela složitý. Do zápasu nemohl nastoupit Adam Rybáček, kterému se ráno udělalo špatně a musel jet na pohotovost. Měli jsme tak o hráče méně. Chtěli jsme tak v každé lajně točit jednu třetinu křídla a potom centry. V prvních pěti minutách se nám zranil klíčový hráč Marek Kopic, který dostal pukem do helmy a má tržnou ránu na uchu, takže jel hned na šití. Tím se nám to ještě víc zkomplikovalo. Naštěstí tady byl Brďa (Patrick Brdičko), který měl radost, že se zapojí do hry. Zhostil se toho dobře a pomohl nám. Hrál po dlouhé době, z toho mám velkou radost. Byl to těžký zápas. Hrálo se na špatném ledě a bylo strašně vlhko, takže přimrzala mlha. Z každé třetiny se dalo hrát tak šest nebo sedm minut, potom to bylo šílené. Namrzlé mantinely a hrozný led. Ve třetí třetině jsme celkem dobře kombinovali a pramenily z toho i naše vstřelené góly. První zápas jsme zvládli, za to patří klukům dík. V naší hře ale byla i přesto spousta chyb.