1:2
(1:1, 0:1, 0:0)

Mladší dorost zvítězil podesáté v řadě. Pro tři body si dojel do Žďáru

08.12.2016 / Tomáš Lysý

Začali nadstavbu tak, jak skončili základní část. Řeč je o mladším dorostu Dukly, který po šesti výhrách z konce úvodní části sezony zapsal nyní další čtyři vítězství během prvních čtyř kol nadstavbové skupiny. Na ledě nedalekého Žďáru poslal Jihlavu do vedení v šesté minutě Tomáš Pigl, ovšem Plameny ještě v první třetině vyrovnaly. Rozhodnutí utkání přišlo krátce před jeho polovinou, kdy se prosadil Martin Zadražil. Protože si gólman Dukly Ondřej Chaloupek usmyslel, že za svá záda další puk prostě a jednoduše nepustí, vyhráli červenožlutí 2:1. Na vedoucí Oceláře tak ztrácí Jihlava už pouze jeden bod a právě Třinec vyzve v přímém souboji o první místo v neděli 11. prosince od 12 hodin na Horáckém zimním stadionu.
08.12.2016 16:30, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 22. kolo

SKLH Žďár nad Sázavou

Novotný – Černohorský, Pachl, Klodner, Poizl, Pytlíková, J. Čermák, Tomín – Pecka, Jindra, Vlk, Štola, Tomek, Pytlík, Malenovský, Trejbal, Boštík, Brúha, Puczek, Primožič, Hromádka
1

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Piskač, Smolko, Křišta, P. Brož, Barák, Rašín – V. Brož, Zadražil, Chlubna, Krajíček, Najman, Juda, Pigl, P. Čermák, Mihulka, Svoboda, Chvátal
2
Branky a nahrávky: 15. Pytlík (Puczek, Černohorský) – 6. Pigl (Juda), 29. Zadražil (Piskač). Rozhodčí: Vrba - Vašíček, Kráľ. Vyloučení: 3:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 0:1, 1:1, 1:2. Průběh utkání: 25:28.

Ohlasy trenérů

Jan Dršata (HC Dukla Jihlava): Do utkání jsme vstoupili velice dobře. Vytvořili jsme si tlak i gólové příležitosti, z nichž jsme jednu proměnili. Pokračovali jsme v dobrém tempu, byli jsme lepším týmem, mohli jsme i přidal druhý nebo třetí gól. Bohužel při špatném dobruslení ve středním pásmu a následném špatném rozebrání hráčů, kdy jsme byli nedůslední, se soupeř dostal do samostatného úniku a šance v předbrankovém prostoru, kterou využil. Od té chvíle mu "narostla křídla", začal si věřit a zápas se vyrovnal, bylo to nahoru dolů, hodně bruslivé a kontaktní. Dokázali jsme si vytvořit i další šance, z nichž jsme jednu proměnili a dostali se znovu do vedení. Klukům jsme poděkovali. Předvedli parádní týmový výkon, podtržený výborným výkonem gólmana.