3:2
(1:0, 1:1, 1:1)

Mladší dorostenci jasně přestříleli Vítkovice, nakonec slaví výhru o gól

15.12.2016 / Jaroslav Wollmann

Ve čtvrtek 15. prosince přivítali mladší dorostenci celek Vítkovic. Domácí šli do vedení na konci první třetiny, když přesilovou hru využil Tomáš Chlubna. Na začátku druhé třetiny sice Vítkovice vyrovnaly, ale v polovině zápasu Jihlavané znovu vedli, když další přesilovou hru využil Vítězslav Brož. Třetí pojistku přidal ve 49. minutě Ondřej Svoboda a hosté v závěru už jen snížili na konečných 3:2 pro Jihlavu. Svěřencům trenérského dua Petr Svoboda - Jan Dršata (první jmenovaný připravuje reprezentační dvacítku v Kanadě na juniorské MS) se daří i nadále, vyhráli podvanácté v řadě, v nadstavbě ještě neztratili ani bod a zakončili rok 2016 vítězstvím.
15.12.2016 15:45, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 24. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Piskač, Winkler, Smolko, Sapík, Křišta, Barák, P. Brož – V. Brož, Zadražil, Chlubna, Kochrda, Najman, Juda, Pigl, Čermák, Mihulka, Svoboda
3

HC Vítkovice Ridera

Malík – Kočí, Zapletal, Raška, F. Plánka, Smička – Tvrdý, Zajíc, Moškoř, V. Plánka, Pastor, Kubík, Ivan, Krejsa, Vjačka, Beránek
2
Branky a nahrávky: 18. Chlubna (Najman), 32. V. Brož (Najman, Chlubna), 49. Svoboda (Smolko, P. Brož) – 21. Smička (Pastor), 59. Beránek. Rozhodčí: Ondráček – Klouda, Tichý. Vyloučení: 6:9, navíc Barák (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 27. Střely na branku: 53:14. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Ohlasy trenérů

Jan Dršata (HC Dukla Jihlava): Oproti jiným utkáním, kdy jsme měli výborný vstup do utkání, jsme dnes nastoupili do zápasu velice vlažně. Chyběl nám pohyb, důraz, netlačili jsme se do předbrankového prostoru, málo jsme stříleli. I když jsem na to hráče po první třetině upozorňoval, vstup byl špatný i do té druhé, kdy přišel zbytečný faul a potrestání od soupeře v podobě vyrovnávacího gólu. Od poloviny utkání jsme konečně začali bruslit, výbroně jsme napadali soupeře, dostávali jsme ho pod tlak, získali spoustu kotoučů a vytvořili si střelecké příležitosti. Hra se tím pádem celá změnila a byli jsme jednoznačně lepším týmem. V tomto duchu jsme odehráli i třetí třetinu a dovedli zápas k vítězství. Jediným mínusem je naše slabá produktivita, kdy si vytvoříme spoustu střeleckých příležitostí, ale naše koncovka je špatná. Hráči si ale zaslouží pochvalu za to, že dokázali zápas vyhrát a prodloužili tak naši vítěznou šňůru.